Τ79: Παραλογισμός

Τ79: Παραλογισμός

- in Ταυτότητα
0

1. Λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόση άγνοια και τρέλα υπάρχει στον κόσμο μας και πόσο ραγδαία αυξάνεται.

Από πανάρχαιους χρόνους εμπνευσμένοι συγγραφείς και σοφοί έγραψαν πως ο κόσμος είναι θεατρική σκηνή και όλοι παίζουμε κάποιο ρόλο συχνά δίχως να το αντιλαμβανόμαστε. Ο Επίκτητος π.χ. έγραψε συνιστώντας την προσοχή μας πως είμαστε ηθοποιοί όλοι στο δράμα της ζωής μα ο συγγραφέας είναι άγνωστος. Και ο μεγάλος Σαιξπήρος το διατύπωσε με πολλούς τρόπους και το συνόψισε απλά στη φράση All the world is a stage…

Στη θεατρική παράσταση της καθημερινής ζωής έχουμε περιπέτεια, ρομάντζο, τραγωδία, κωμωδία και ό,τι άλλο αντέγραψαν από τη ζωή και το εμπλούτισαν με δημιουργική φαντασία οι δραματογράφοι!

Έχει φυσικά και το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο προεξέχουν οι Ελλαδίτες πολιτικάντηδες με ψευτιές, υπερβολές, διγλωσσίες και αντιφάσεις.

2. Αν εξετάσεις μερικά περιστατικά σε μια βδομάδα ελληνικής «πολιτικής», δεν μπορείς να μην απορήσεις με τον παραλογισμό που επικρατεί.

Ο κ. Μητσοτάκης με ελάχιστη προσπάθεια καρπώθηκε τα πλούτη που ξεχύθηκαν από την αθεράπευτη ηλιθιότητα του τσιπρικού τσούρμου σχετικά με το «μακεδονικό» – χωρίς ο ίδιος να μας πει ποια είναι ακριβώς η ορθή γραμμή πλεύσης.

Συνηθέστατο φαινόμενο. Διότι είναι τόσο εύκολο να επικρίνεις!

Ο κ. Σαμαράς από μανιακός αντιμνημονιακός (ενάντια στον κ. Γιωργάκη Π) μετατράπηκε σε μανιακό μνημονιακό μόλις πήρε την εξουσία. Βλέπετε, δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας που κάνει κωλοτούμπες αν και οι δικές του είναι πολύ πιο θεαματικές. Ευτυχώς έγινε η σύμπραξη με τον κ. Βενιζέλο, έβαλε το χέρι του και ο κ. Χαρδούβελης και τα πράγματα έφτιαξαν τόσο που ο κ. Τσίπρας βρήκε πολύ πρόσφορο έδαφος για καταστροφή.

3. Αρχές Ιουλίου, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Γ. Τσίπρας, εξπέρ οικονομολόγος εξάδελφος του πωρωμένου πρωθυπουργού, δίνει λάθος νούμερα ξεπίτηδες κι εξάπαντος βλακωδέστατα αφού τα νούμερα είναι γνωστά. Λέει πως παρέλαβαν οι τσιπριστές την οικονομία σε τροχιά 0,1% ύφεσης. Η αλήθεια είναι πως ήταν σε τροχιά ανάπτυξης 0,7%!

Και μια και μιλάμε για την εποχή εκείνη τέλος 2014, αρχή 2015, ας εξετάσουμε τα νούμερα παραπέρα.

Η πολιτική Χαρδούβελη (το περίφημο email του) προέβλεπε πλεόνασμα 3% για το 2015, 4,5% για το 2016 και τέρμα! Και το δημοσιονομικό κενό θα έκλεινε με μόνο 2,4 δις ευρώ. Τώρα οι τσιπριστές γιόρταζαν (Ιούλιος 2018) με νέα μέτρα για το 2019 ύψους 5,2 δις και με πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και μετά με 2,2% ως το 2060! Δηλαδή μνημονιακό καθεστώς μέχρι τότε!

Ο δε μέγας ξάδελφος, πρωθυπουργός Αλέξης, το 2014 στη Ρώμη ούρλιαζε για διαγραφή του 60% του σύνολου χρέους! Πάλι καλά που δεν φώναζε για πλήρη διαγραφή. Έκτοτε εκλιπαρεί για κάποια έστω διαγραφή και τον Ιούνιο 2018 γιόρτασε φορώντας γραβάτα γιατί δεν πήρε διαγραφή!!!

4. Σε συνέντευξή του μετά τη συμφωνία με το Γιούρογκρουπ ο κ. Κωλοτούμπας σχολίασε και μια παράγραφο του ευρωπαϊκού εγγράφου (Ιουν. 2018) η οποία πέρασε ασχολίαστη από τα πλείστα ΜΜΕ και στην οποία ανέθεσε στους θεσμούς – κάτι πρωτοφανές για ανεξάρτητο δήθεν κράτος δημοκρατικό – να παρακολουθούν την πορεία διώξεων (όπως εκείνη του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ).

Και αφού με τη βοήθεια των συμβούλων του κατάλαβε το χαστούκι και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν την κυβέρνησή του εντελώς αναξιόπιστη και αντιδημοκρατική δήλωσε πως ως πρωθυπουργός δεν σχολιάζει αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου. Ενώ ως φτηνός κομμουνιστάκος δεν παύει να παρεμβαίνει (όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες στην ΕΕ) στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια σε μια πρόταση σχολιάζει λέγοντας, ψευδώς, πως ο Γεωργίου δικάστηκε για παράβαση καθηκόντων (και παραποίηση στοιχείων στατιστικών). Μετά όμως όντας φοβερά βραδύνους ομολογεί πως «Δεν κρύψαμε ποτέ πως αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του»!

Αυτά ήταν δηλαδή ορθά.

5. Τέτοιος πρωθυπουργός είναι ντροπή όχι μόνο για το Ελληνικό Έθνος μα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Δυστυχώς ούτε ο Μητσοτάκης φαίνεται να είχε παρατηρήσει αυτή την παράγραφο ή τα αλλοπρόσαλλα σχόλια του κ. Τσίπρα. Ούτε οι πέριξ αυτών!

Δεν χρειάζεται να επισκεφθεί κανείς το θέατρο του Ιονέσκο για να χορτάσει παραλογισμό. Είναι παλαιό φαινόμενο στην Ελλάδα, μα τα έτη τσιπρικής διακυβέρνησης τον εκδηλώνουν με σπαρταριστή επάρκεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *