Τ269: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Τ269: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

- in Ταυτότητα
0

Είναι πολύ εξοργιστικό να βλέπεις (ή να ακούς) επιθέσεις κατά του Ισραήλ από ανιστόρητους φιλάραβες που γράφουν για το απαρτχάιντ και άλλες αδικίες που επιβάλλουν οι Ισραηλινοί στους ταλαίπωρους Παλαιστίνιους, έχοντας αρπάξει τα παλαιστίνια εδάφη και εκδιώξει με πόλεμο τους δύσμοιρους Άραβες (=Παλαιστίνιους) ιδιοκτήτες από τις πάτριες γαίες τους!

Τέτοιες διατυπώσεις είναι συρραφές από ψεύδη.

Το απαρτχάιντ παρουσιάστηκε πλήρως υλοποιημένο στη Νότιο Αφρική όπου οι Λευκοί (Άγγλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί κλπ.) είχαν την εξουσία και όλα τα προνόμια, ενώ οι Μαύροι γηγενείς ήταν δεύτερης κατηγορίας πολίτες με ελάχιστα δικαιώματα. Οι περιοχές κατοίκησης ήταν αυστηρά διαχωρισμένες, οι λωρίδες δρόμων, οι θέσεις στα λεωφορεία, τα βαγόνια στα τρένα κλπ. Υπήρχαν ξεχωριστές δημόσιες τουαλέτες για Μαύρους, ξεχωριστές εκκλησίες, ξεχωριστά εστιατόρια, σινεμά, κλπ. κλπ. Οι Μαύροι γενικά δεν θεωρούνταν άνθρωποι!

Μόνο φανατικοί και τυφλωμένοι από πάθος και προκατάληψη αποδίδουν αυτήν την κατάσταση (ή έστω μια που να μοιάζει με αυτήν) στο Ισραήλ. Βρίσκεις οικογένειες Αράβων μουσουλμάνων να διαμένουν σε γειτονιές και πολυκατοικίες όπου υπερτερούν Εβραίοι. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, σινεμά – όλα είναι κοινά και μόνο η κατοχή ή έλλειψη χρημάτων αποφασίζει αν θα έχεις καλή θέση στο σινεμά ή το θέατρο, καλό τραπέζι στο εστιατόριο και καλό δωμάτιο στο ξενοδοχείο.

Άραβες και Παλαιστίνιοι (από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη) πηγαινο-έρχονται κατά βούληση στο Ισραήλ και ταξιδεύουν παντού (εκτός από στρατιωτικά μέρη). Ισραηλινοί, αντίθετα, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη.

Απαρτχάιντ επικρατεί στα παλαιστινιακά εδάφη κάτω από την άθλια διοίκηση της Παλαιστινιακής Αρχής που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες Άραβες (=Παλαιστίνιους) στις τρώγλες στα τρισάθλια προσφυγικά στρατόπεδα και δεν επιτρέπει σε αυτούς τους ομοεθνείς ομόθρησκους να ενσωματωθούν και να συγχωνευτούν στις μάζες των άλλων Αράβων. Η ΠΑ όχι το Ισραήλ το κάνει αυτό.

Στο Ισραήλ υπάρχουν φτωχοί Άραβες. Μα υπάρχουν και φτωχοί Εβραίοι και φτωχοί Χριστιανοί. Ούτως ή άλλως υπάρχουν και πλούσιοι, πολύ επιτυχημένοι Άραβες μουσουλμάνοι. Κανένας φτωχός Άραβας στο Ισραήλ δεν ζει στις άθλιες συνθήκες που ζουν οι Άραβες στα παλαιστινιακά κράτη. Μόνο τα ανώτερα στελέχη της ΠΑ και των τρομοκρατικών οργανώσεων (Χαμάς, Χετζμπολάχ) μπορούν να έχουν την καλοζωία των πιο ευκατάστατων Αράβων στο Ισραήλ.

Επιπλέον οι Άραβες έχουν πολύ περισσότερα δικαιώματα στο Ισραήλ από τη Γάζα και πολλές άλλες χώρες των Αράβων μουσουλμάνων. Στο Democracy Index (όπου συμπεριλαμβάνονται 167 χώρες) του Economist Intelligence Unit, για το 2021, πρώτες 3 είναι Νορβηγία, Ν. Ζηλανδία, Φινλανδία με το Ισραήλ 23, τις ΗΠΑ 26, Ιταλία 31, Ελλάδα 34 και αραβικές χώρες στη Μέση Ανατολή (με αυταρχικά καθεστώτα) – Παλαιστίνη 109, Λίβανος 111, Ιράκ 116, Ιορδανία 118, Αίγυπτος 132, Ιράν 154 και Συρία 162!!! Με ποια κριτήρια κρίνουν κι επικρίνουν….

Γιατί δεν πάνε όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές, υπέρμαχοι της ισότητας, του αντιρατσισμού και της νεότερης πολιτικής ορθότητας, να δουν πώς ζουν οι Άραβες στο προσφυγικό στρατόπεδο Balata στη Δυτική Όχθη (100% υπό ΠΑ).

Γιατί όλοι αυτοί οι κουφιοκέφαλοι καλοθελητές δεν ρωτούν τα 2 εκμ. Αράβων που ζουν και διαπρέπουν σε όλους τους επαγγελματικούς και καλλιτεχνικούς τομείς στο Ισραήλ τους λόγους για τους οποίους προτιμούν να διαμένουν στο «απαρτχάιντ» του Ισραήλ;

Γιατί δεν ενεργοποιούνται υπέρ των 30 εκατομμυρίων Κούρδων που δέχονται επιθέσεις από Τουρκία και Συρία και Ιράκ;

Αντί να χρησιμοποιήσουν την όποια λογική κατέχουν, φωνασκούν με ανίατη ανοησία για τα εδάφη που έχασαν οι Παλαιστίνιοι ενώ δεν τα είχαν ποτέ και πολλοί που είχαν τα πούλησαν πανάκριβα στους Εβραίους αποίκους 1945-48.

Αλλά δεν ρωτούν γιατί τα αραβικά κράτη στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική δεν επιστρέφουν τις κατασχεμένες περιουσίες των 800.000 Εβραίων που έδιωξαν μετά τον πόλεμο που εδραίωσε το Ισραήλ; Ή να τους αποζημιώσουν…

Αυτοί οι εκδιωγμένοι Εβραίοι δεν έχουν όμοια δικαιώματα;

Στο Ισραήλ 2 εκμ. Άραβες έχουν τα πολιτικά κόμματά τους, τα τζαμιά τους παντού, τα Ισλαμικά Μουσεία τους, σχολεία όπου τα παιδιά τους μαθαίνουν τη γλώσσα και την πίστη τους, άφθονα χρηματικά βοηθήματα ως υποτροφίες σε φοιτητές, επιδόματα σε μικρο-επιχειρήσεις κλπ. και θέσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στην Αστυνομία και στις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) του Ισραήλ.

Και το Ισραήλ έχει παλαβούς πολιτικάντηδες, ακραίους εθνικιστές και διαφθορά, όπως κάθε προηγμένη, πολιτισμένη χώρα. Μα μόνο κακόβουλοι και κουφιοκέφαλοι πλασάρουν «απαρτχάιντ» κουταμάρες προπαγάνδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *