Τ326: Άμβωνας του Διαβόλου

Τ326: Άμβωνας του Διαβόλου

- in Ταυτότητα
0

Έτσι ονομάστηκε ο ποταμός Finnich Glen που κυλάει ορμητικά σε μερικά μέρη μέσα από βράχια, παράξενα και απειλητικά παίρνοντας αποχρώσεις κόκκινου αίματος – στοιχεία πολύ ταιριαστά του Διαβόλου. Το ευρύτερο τοπίο χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες (π.χ. Outlander) κι έχει πάνω από 70.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

«Άμβωνας του Διαβόλου» αρχικά ονομαζόταν για τον βράχο σε σχήμα μανιταριού στις απαρχές του ποταμού στη μέση του ρεύματος. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση εκεί εμφανιζόταν ο Άρχοντας της Κόλασης και μιλούσε στους οπαδούς του που συγκεντρώνονταν από πολλά μέρη.

Η Σκωτία είναι γνωστή για τις κοιλάδες, τα δάση και τiς λίμνες της (loch) που έμοιαζαν να βγαίνουν από παραμύθια με τη μαγεία, τις νεράιδες, τα ξωτικά κλπ.

Το φαράγγι με το βαθυκόκκινο ποτάμι έχει βάθος 20 με 25 μέτρα και το χρώμα προέρχεται από τον κόκκινο πορόλιθο που βρίσκεται στην κοίτη του. Αλλά οι χρωματισμοί αλλάζουν δίνοντας τη δυσοίωνη απειλητική άποψη – ενώ είναι μια πολύ ευχάριστη τοποθεσία με πολύ πράσινο και άλλα χρώματα.

Τον 19ο αιώνα κατασκευάστηκαν τα απότομα σκαλοπάτια (τώρα μισο-διαλυμένα) που σε κατεβάζουν στα νερά και το παράπλευρο μονοπάτι για μια εκπληκτική διαδρομή.

Κάποιες ιστορίες μιλούν για Δρoυίδες που έκαναν τις τελετές τους εκεί. Άλλες πάλι αναφέρουν μάγισσες μα κι εκτελέσεις μαγισσών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *