Τ58: Ευχές και σχεδιασμός

Τ58: Ευχές και σχεδιασμός

- in Ταυτότητα
0

1. Κάθε κυβέρνηση επιθυμεί κι εύχεται να έχει πλήρη έλεγχο του κράτους, δηλαδή των μηχανισμών εξουσίας. Διότι έτσι παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία και την απόλαυση των αγαθών της.

Ας μην αυταπατόμαστε. Κάποτε, πριν αιώνες, μερικοί καλοκάγαθοι και ικανοί άνθρωποι έπαιρναν τα ηνία της εξουσίας για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών με ορισμένα μέτρα. Μόλις αυτά υλοποιούνταν, οι κυβερνώντες αποσύρονταν από τη σκηνή – εκτός αν ήταν βασιλείς οπότε παρέμεναν αναγκαστικά. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν.

Σήμερα οι κομματάνθρωποι δίχως πραγματική ανθρωπιά ενδιαφέρονται μόνο για την κατάληψη της εξουσίας και τη διατήρησή της για να απολαμβάνουν οι ίδιοι και οι “ημέτεροί” τους τα αγαθά της, όχι για τη βελτίωση των πολιτών γενικά μέσω απόδοσης δικαιοσύνης, εδραίωσης ασφάλειας κι εξασφάλισης ευημερίας.

2. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι φανερό πως δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία των πολιτών αφού τους υπερφορολογεί μέχρι σχεδόν απόλυτης φτωχοποίησης κι εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα.

Δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια του έθνους, αφού χαϊδεύει στοργικά τρομοκράτες και καταστροφείς και αγνοώντας τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο της τουρκικής απειλής για επεκτατισμό, αναλώνεται σε ανύπαρκτα ή πλαστά, δήθεν “εθνικά” θέματα όπως το Μακεδονικό και το σκάνδαλο Νοβάρτις με τις υπέρογκες προμήθειες και μεγάλες μίζες.

Δεν ενδιαφέρεται ούτε για Δικαιοσύνη αφού άσχετοι υπουργοί σαν τον Πολάκη (υφυπουργός Υγείας) ή τον Τσιρώνη (δήθεν “οικολόγος” υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) συνεχώς κάνουν δηλώσεις για θέματα Δικαιοσύνης που ούτε τους αφορούν ούτε τα καταλαβαίνουν. Και μια δίκη για να διεκπεραιωθεί χρειάζεται περίπου 1.500 ημέρες (εκτός για πολιτική σκευωρία σαν τη Νοβάρτις που επισπεύδετα εντελώς αντισυνταγματικά στη Βουλή όπου κυριαρχεί ο τσιπρισμός)!

3. Άλλο ευχή κι επιθυμία, άλλο σχεδιασμός και μεθοδική προσπάθεια.

Οι τσιπριστές έχουν την επιθυμία να αλώσουν πλήρως τους κρατικούς μηχανισμούς και να μείνουν στην ανάξια εξουσία τους, εξάπαντος. Μα με όλη την ψηλομύτισσα ψευδαίσθηση που τους φυλακίζει σε εγγενή ανικανότητα δεν μπορούν ούτε αυτό να σχεδιάσουν σωστά και να υλοποιήσουν – παρά τις πυρετώδεις, σπασμωδικές προσπάθειές τους.

Απέκτησαν οι ατσίδες αυτοί κάποιες εφημερίδες και λίγη επιρροή σε λίγα τηλεοπτικά κανάλια. Αλλά έσπασαν τα μούτρα τους με τις παιδαριώδεις περιστροφές τους στη σφαίρα της Δικαιοσύνης και τους απότομους ελιγμούς τους με τις τηλεοπτικές άδειες.

4. Προσπαθούν τώρα να αποκτήσουν έλεγχο σε ορισμένες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες· όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θέλουν οπωσδήποτε, αφού έχασαν άλλους θεσμούς ή οργανισμούς που χειρίζονται χρήματα (όπως η Τράπεζα της Ελλάδας), για να μπορέσουν να εξαγοράζουν ψήφους και την εξουσία.

Έτσι επιχειρούν να αλώσουν πλήρως τις μη συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές με παλαιολιθικά κόλπα.Το επιχειρούν με την παρέμβαση των υπουργών στην επιλογή στελεχών και προέδρων για να μειώσουν την πλειοψηφική απόφαση για τη στελέχωση των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών. Έτσι αντί η επιλογή να γίνεται από 4/5 της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής θα γίνεται από 3/5, τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από μια φιλοκυβερνητική παράταξη.

Αλλά αυτές οι προσπάθειες προσκρούουν στους δανειστές (και τους δικούς τους θεσμούς) που για το καλό μας θα συνεχίσουν να μας επιτηρούν και μετά την «καθαρή έξοδο» των αδιόρθωτων τσιπριστών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *