Ε1021: Οξφόρδη Βρετανίας και Σύριζα

Ε1021: Οξφόρδη Βρετανίας και Σύριζα

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος είναι αδελφός του γραμματέα του Σύριζα Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο Αντώνης διδάσκει, ως αναπληρωτής καθηγητής, Διεθνές Δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία. Μπράβο του. Είναι ακόμα ένας από τους πολλούς Έλληνες πανεπιστημιακούς και τεχνοκράτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Αλλά δεν ξεχνά και την πατρίδα και τα πολιτικά της. Και τελευταία έδωσε το παρόν του στις κόντρες μεταξύ τσιπριστών και Νεοδημοκρατών σχετικά με το νομοσχέδιο για την έννομη, φυσιολογική λειτουργία των ΑΕΙ στην Ελλάδα. Και, όχι αφύσικα, στήριξε τις απόψεις του κόμματος του αδελφού του.

Στο τσιπρικό κομματικό ραδιόφωνο παρουσιάστηκε ως ‘άριστος’ φυσικά, αφού διδάσκει στο ξακουστό πανεπιστήμιο. Να, λοιπόν που δεν φοβήθηκε τη ρετσινιά από τον καθηγητή Μπαλτά, άλλο διάσημο στέλεχος των Συριζαίων, πρώην υπουργός Παιδείας.

Αλλά η σημαντικότερη ενέργειά του ήταν η ανάρτηση στο τουίτερ μιας φωτογραφίας ενός πανεπιστημιακού χώρου στην Οξφόρδη που δείχνει να μην υπάρχουν ένστολοι αστυνομικοί. Πάλι μπράβο του. Διότι ή φωτογραφία δείχνει επίσης έναν πεντακάθαρο χώρο – όπως είναι γενικά τα πανεπιστήμια στην πολιτισμένη προοδευτική Ευρώπη, σε τεράστια και οδυνηρή αντίθεση με τα αχούρια των ΑΕΙ εδώ στην Ελλάδα. Και ποιοι τα έχουν βρομίσει; Κυρίως οι φοιτητές της παράταξης των γνήσιων τσιπριστών, την οποία ο καθηγητής θέλει να υποστηρίξει.

Αλλά ο Αντώνης των ‘αρίστων’ δεν λέει πως το πανεπιστήμιο στην Οξφόρδη (τα διαφορετικά Κολλέγια) δεν έχουν ένστολους, διότι οι ένστολοι μπορούν μόλις αντιληφθούν πως διαπράττεται κάποιο έγκλημα (κατάληψη, επίθεση σε καθηγητή, ναρκεμπόριο και παρόμοια κοινά φαινόμενα εδώ στα ελληνικά ΑΕΙ), να σπεύσουν αμέσως και δεν περιμένουν συνεννοήσεις με πωρωμένους πρυτάνεις. Το ζήτημα όμως είναι πως τέτοια φαινόμενα είναι πολύ σπάνια, ως ανύπαρκτα εκεί. Διότι οι φοιτητές πάνε για να σπουδάσουν και όχι να κάνουν αντιπολίτευση υπέρ των αναρχοαριστερών πολιτικών ή να συνεργάζονται με κακοποιούς, αλλοδαπούς κι εγχώριους. Επίσης, υπογράφουν συμβόλαιο για τα καθήκοντα και τις συμπεριφορές τους. Σέβονται τους καθηγητές και το όλο σύστημα εκπαίδευσης!

Αυτή είναι τσιπρική συμπεριφορά εξαπάτησης που δεν ταιριάζει καθόλου σε καθηγητή του διάσημου πανεπιστημίου.

Μα όπως έχει παρατηρηθεί από άλλους, είναι πιο εύκολο να κουβαλάς τον τσιπρισμό του Σύριζα στην Οξφόρδη, παρά την Οξφόρδη στον Σύριζα εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *