Ε1010: Ελληνικά Ταχυδρομεία

Ε1010: Ελληνικά Ταχυδρομεία

Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε κακό χάλι εδώ και πολλά έτη. Στις αρχές της φετινής χρονιάς μπαίνουν μέσα 5 εκμ. το μήνα – συνεχίζοντας την ηρωική παράδοση δεκαετιών, όπως οι περισσότερες ΔΕΚΟ με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ.

50 βουλευτές του Σύριζα υπέβαλαν μία τρομερή ερώτηση στην κυβέρνηση 1.800 λέξεων με πρωτοβουλία του κ. Μάριου Κάτση (Θεσπρωτίας). Την προσυπογράφουν πρωτοκλασάτα στελέχη του τσιπρισμού όπως κα Αναγνωστοπούλου Σία, Μπαλάφας, κα Νοτοπούλου, Πολάκης, Ραγκούσης, Σπίρτζης, Φίλης, κα Χρηστίδου Ραλλία κ.α.

Αφού κατηγορούν την κυβέρνηση για κάθε αμάρτημα – για έλλειψη επενδύσεων, οικονομική κρίση, λοκντάουν, μη προετοιμασία για υγεία και παιδεία και 2ο λοκντάουν, μη απαραίτητες προσλήψεις και παραλείψεις και ανικανότητα επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα (!), καταπιάνεται και με τα ΕΛΤΑ (=Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ=Courier) που θα έπρεπε να κάνουν κι άλλες προσλήψεις για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Eίναι μία ερώτηση που αναδεικνύει ανάγλυφα την ασυναρτησία της τσιπρικής νοητικής λειτουργίας με τις αντιφάσεις και τα βραχυκυκλώματά της.

Εδώ λοιπόν ο κ. Κάτσης κατηγορεί για ολιγωρία κι έλλειψη προσλήψεων την κυβέρνηση. Μα δύο εβδομάδες νωρίτερα (30/11/20) συνιστούσε «Καλούμε την κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ για τους όρους μιας γενναίας εθελούσιας εξόδου…» Δηλαδή μείωσης προσωπικού!

Χαρακτηριστική σχιζοφρένεια!

Από τη μία πλευρά των φρένων θέλουμε «εθελούσια έξοδο» εργαζομένων, από την άλλη νέες προσλήψεις!

Υπάρχει ένα σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ από τους υπουργούς Οικονομικών (Σταϊκούρας) και Ψηφιακής Πολιτικής (Πιερρακάκης) για την εθελούσια έξοδο 2.000 υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ έτσι που η κρατική αυτή εταιρεία που προσφέρει μία εξαιρετική υπηρεσία να γίνει βιώσιμη. Σε αυτήν εργάζονται 5.500 υπάλληλοι. Για να γίνει βιώσιμη (δηλ. να μην μπαίνει μέσα 5 εκμ. μηνιαίως) πρέπει το προσωπικό να μειωθεί κατά 2.000!

Φανταστείτε τώρα τη σχιζοφρενική νοοτροπία των τσιπριστών. Από τη μία συμφωνούν για εθελούσια έξοδο (περίπου του 36% των υπαλλήλων), μα από την άλλη θέλουν να γίνουν νέες προσλήψεις!

Μπορείτε να συλλάβετε τέτοια μεγαλειώδη πολιτική πρακτική που να συνδυάζει ακριβώς αντίθετες ενέργειες;

Ποιος εχέφρων επιχειρηματίας θα έδινε μπόνους σε υπαλλήλους για να φύγουν και μετά θα έσπευδε να προσλάβει άλλους;

Υποθέτω πως ο κομματικός τσιπρισμός έχει τη δική του λογική. Να φύγουν 2.000 παλιοί μη-τσιπριστές για να προσλάβουμε νέους υπαλλήλους από τους άνεργους τσιπριστές.

Αυτή η πολιτική έχει ένα πλεονέκτημα. Οι πελατειακοί διορισμοί δεν προσθέτουν μόνο. Προσθέτουν αφού όμως πρώτα αφαιρέσουν. Είναι κι αυτό μία πρόοδος. Μόνο που οι τσιπριστές δεν είναι κυβέρνηση για να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *