Ε1006: Γερμανία και Τουρκία

Ε1006: Γερμανία και Τουρκία

Ας το ξαναπώ: οι άνθρωποι ψεύδονται τόσο εύκολα όσο το να μιλούν. Είναι ισχυρή συνήθεια.

Δεν μπορείς να μην το αντιληφθείς μαθαίνοντας πως οι Γερμανοί αντιτίθενται στο εμπάργκο εξαγωγής όπλων στην Τουρκία που είναι, όπως και η Γερμανία και η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτός είναι ο λόγος της αντίθεσής τους;

Αμφιβάλλω αν κανένας άλλος, ακόμα και Γερμανός, εκτός μελών της γερμανικής κυβέρνησης πιστεύει αυτό το χονδροειδέστατο ψέμα.

Αυτή την αιτία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Βερολίνο στις 22/12/20 κ. Χάικο Μάας. Δεν θα ήταν τόσο εύκολο κάτι τέτοιο «έναντι ενός νατοϊκού ετέρου» είπε σε συνέντευξή του (DPA).

Τότε πώς η Αμερική και κυρώσεις επέβαλε στην Τουρκία και ακυρώσεις για τα μαχητικά F-35; (Και οι ΗΠΑ μέλος του ΝΑΤΟ είναι!)

Και για να σοβαρευτούμε. Τι στην ευχή κάνει το ΝΑΤΟ στις μέρες μας; Κάποτε, πριν το 1990, όταν υπήρχε ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Δύσης και Σοβιετίας ή Ανατολικού Μπλοκ, ναι, ήταν χρήσιμος Οργανισμός για την άμυνα της Ευρώπης (κι ευρύτερα), πάντα όμως υπό την ηγεσία και την ομπρέλα των ΗΠΑ – κι εφόσον εξυπηρετούνταν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Τώρα, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει καθώς η Σοβιετία επίσης δεν υπάρχει πια και η Ρωσία δεν δείχνει να επιθυμεί την κατάκτηση της Ευρώπης.

Τώρα, η μόνη αιτία για την ύπαρξη του ΝΑΤΟ είναι η προώθηση και διαφύλαξη των αμερικανικών επιδιώξεων και συμφερόντων στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Και όσο υπάρχει το ΝΑΤΟ η ΕΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πραγματική ενοποίηση. Θα εξακολουθήσει να είναι ένας αχταρμάς εθνοτήτων ή χωρών όπου η καθεμία επιδιώκει τα δικά της συμφέροντα όσο καλύτερα μπορεί, με τις ισχυρές χώρες Γερμανία και Γαλλία να αποφασίζουν.

Η Γερμανία κοιτάει κυρίως το συμφέρον της. Γι’ αυτό στην προεδρία της φέτος τίποτα δεν προχώρησε σχετικά με την πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, με την κοινή εξωτερική πολιτική, με τη δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων, με κοινή πολιτική κατά της πανδημίας. Έχει παραγγελίες υποβρυχίων και άλλων όπλων από την Τουρκία. Έχει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στην Τουρκία κι έχει γύρω στα 4 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής μετανάστες. Δεν πρόκειται να τα αφήσει όλα αυτά εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος και όχι μπαρούφες περί ΝΑΤΟ.

Εξ άλλου ανέκαθεν ήταν Τουρκόφιλη. Συμμάχησαν με τους Τούρκους στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Τούρκοι έμειναν ουδέτεροι στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διότι οι Τούρκοι είναι Γερμανόφιλοι.

Υπάρχει ακόμα ένα ψεματάκι. Πριν τη Διάσκεψη Κορυφής έλεγαν οι Γερμανοί και οι ακόλουθοί τους (όπως λένε ακόμα) πως περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος. Μα οι αμερικανικές κυρώσεις ήταν ήδη γεγονός, οπότε φανερώθηκε το τι θα γινόταν!

Το ψέμα είναι τόσο εύκολο όσο το άνοιγμα του στόματος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *