Ε1315: Σχιζοφρένεια στη Νέα Δημοκρατία (2)

Ε1315: Σχιζοφρένεια στη Νέα Δημοκρατία (2)

Για το θέμα έγραψα νωρίτερα στο Ε1309: Σχιζοφρένεια και στη Νέα Δημοκρατία υποδείχνοντας πως αυτή η πάθηση είναι αναπόφευκτη αφού τα στελέχη πάσχουν κι έτσι το κόμμα, όπως και οι πολιτευτές του, δεν έχει αρχές ξεκάθαρες πέρα από την αποδοχή του δημοκρατικού πολιτεύματος με τις λίγες υφιστάμενες κρατικές επιχειρήσεις ΔΕΚΟ και το σύστημα Πρόνοιας. Δηλαδή δεν θα επιχειρήσει να προβεί σε μαζικές κρατικοποιήσεις ή να ανατρέψει το πολίτευμα.

Τότε έγραψα με αφορμή την είδηση 20.000 προσλήψεων, την άτολμη αντιμετώπιση της πανδημίας, την απροθυμία να μεταρρυθμίσει το καθυστερημένο κι ελαττωματικό δικονομικό σύστημα και τις νέες παροχές. Σήμερα θα επικεντρωθώ στις παροχές.

Μα πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πως ένας ηγέτης ηγείται, δεν σέρνεται από τη μύτη από στελέχη και υποστηριχτές. Ηγεσία σημαίνει πως εσύ, ο ηγέτης, χαράσσεις τον δρόμο στην κατεύθυνση που θες να πας. Δεν περιμένεις να δεις τι θένε οι άλλοι, ο κοσμάκης, και μετά κανονίζεις την πορεία σου ανάλογα. Όχι, εσύ ως ηγέτης δημοσιοποιείς νωρίς τις προθέσεις και θέσεις σου και οι άλλοι ακολουθούν επειδή συμφωνούν, όχι επειδή εσύ τους δίνεις αυτά που ζητούν.

Ο μεν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης έλεγε πολύ λακωνικά αυτονόητη σοφία, πως «Μέρισμα από έλλειμμα δεν υπάρχει». Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρχει, όπως ξέρουν και κάνουν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Μα ο ηγέτης ή ξέρει κάτι που ο Σκυλακάκης δεν ξέρει, ότι δηλαδή δεν υπάρχει έλλειμμα κι έτσι μέρισμα υπάρχει. Ή απλώς αποφάσισε να το παίξει χουβαρντάς διογκώνοντας το έλλειμμα, καθώς ανήγγειλε διάφορα επιδόματα για διάφορες ομάδες από ένα μέρισμα 338,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είπε στις 25/11/21 ο πρωθυπουργός.

Δόθηκαν (εν όψει Χριστουγένων που πλησίαζαν) 90 εκατ. στους υγειονομικούς ως πρόσθετη ηθική αμοιβή για την προσφορά τους, 43,5 εκατ. σε αναπήρους ως επιδόματα και 205 στους συνταξιούχους για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ακρίβειας.

Α, δεν ήταν ακριβώς «μέρισμα» ούτε ακριβώς επιδόματα, μα «αναγκαία μέτρα» για την κοινωνία.

Έτσι κοροϊδεύουν με βερμπαλισμούς τον κοσμάκη.

Ο δε Τσίπρας της τσιπρικής αντιπολίτευσης, που έχει κολλήσει σε μια πολιτική ραγισμένου δίσκου και δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό έστω κι αν δεν αποδίδει αυτός ο σκοπός, και τώρα δείχνει φαντασμαγορικά τον δικό του υπερ-επιδοματικό κατάλογο γενναιοδωρίας. Εκείνος ξέρει να δίνει καλύτερα, περισσότερα.

Μην περιμένετε πως η ΝΔ θα σωφρονιστεί ως δια μαγείας. Δεν πρόκειται να αλλάξει, ακριβώς όπως δεν αλλάζει ο τσιπρισμός. Η βελόνα θα κάνει τους γύρους της των 360 μοιρών στον ραγισμένο δίσκο. Κανείς δεν ακούει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *