Ε1004: Πανηλίθιοι πολιτικοί ηγέτες

Ε1004: Πανηλίθιοι πολιτικοί ηγέτες

- in Επικαιρότητα
0

Είναι πανεύκολο να γράφεις για τους πανηλίθιους ηγέτες των λεγόμενων προηγμένων χωρών – ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία κλπ.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε ξάστερα αυτό το φαινόμενο. Ένας καλός οικοδόμος ή ψαράς θα μπορούσε να κυβερνήσει πιο αποτελεσματικά από όλους αυτούς τους προνομιούχους, χρυσοπληρωμένους βατράχους.

Τι συνέβη στις ΗΠΑ του κ. Τραμπ είναι πλέον πασίγνωστο: πάνω από 300.000 νεκροί στα μέσα Δεκεμβρίου και ο πρόεδρος να κομπάζει διότι έχουν εμβόλια γρήγορα! Η Σουηδία με τον νερόβραστο σοσιαλισμό της και τη δήθεν φιλελεύθερη σκέψη εκλιπαρεί για βοήθεια γιατρών από το εξωτερικό διότι απέτυχαν τα προγράμματά της περί ανοσίας και βουλιάζει το εθνικό σύστημα υγείας. Η κα Μέρκελ κάνει σπαραξικάρδιες εκκλήσεις στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και αναγκάζεται πολύ αργά να επιβάλλει καθολικό λοκντάουν!

Κι εμείς εδώ;

Όση σπουδή και ικανότητα έδειξε ο Μητσοτάκης την άνοιξη στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας, άλλη τόση βλακεία επέδειξε μετά με την ασυλλόγιστη χαλάρωση για να έχουν κέρδη αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία. Και άλλη τόση με την αδίστακτη διστακτικότητα να πάρει σοβαρά μέτρα στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν οι γλεντζέδες φορείς του ιού γύριζαν στους τόπους κατοικίας κι εργασίας τους.

Τώρα πάλι τα ίδια σε διαφορετική εκδοχή!

Τόσοι σοβαροί, παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας δοκιμάζονται άγρια από τους αναγκαίους περιορισμούς, μα η κυβέρνηση είχε τη φαεινή φώτιση να ανοίξει τα “νυχάδικα” για να τρέχουν οι κυρίες να καλλωπίζουν τα νύχια τους. Και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου εξηγούσε πως αυτό το μέτρο δίνει ανάταση στον γυναικείο πληθυσμό. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης εξηγούσε πως έτσι (έτσι, πώς δηλαδή;) καταπολεμάται η “μαύρη” εργασία.

Είναι και η σχέση με την Εκκλησία που, σε πολλές περιπτώσεις, συμβουλεύουν τους “πιστούς” να μην υπακούσουν!!! Κι έτσι από 9 στους ναούς, ο αριθμός ανέβηκε στους 25 στους ναούς και 50 στους μητροπολιτικούς. Γιατί;

Μόνο ψηφαλάκια ενδιαφέρουν τους φανφαρόνους της ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό το ενδιαφέρον είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της ηλιθιότητάς τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *