Ε1011: Πηγή πανδημίας

Ε1011: Πηγή πανδημίας

Έχω διαβάσει μερικά πολύ φαρμακερά άρθρα για την προέλευση του ιού COVID-19 από την Κίνα. Aρχικά όλοι νομίσαμε (πιστέψαμε τις πρώτες επισημάνσεις “ειδικών”) πως ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν της Κίνας και από εκεί εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Πιστέψαμε μάλιστα πως δημιουργήθηκε λόγω περιβαλλοντικών αλλαγών στην κινεζική επαρχία και μεταδόθηκε από νυχτερίδες και άλλα ζώα.

Μερικά από αυτά ήταν στοχευμένη κατά της Κίνας προπαγάνδα. Όπως οι δηλώσεις του Τραμπ που τον ονόμασε ο «κινεζικός ιός». Άλλα πάλι απέπνεαν μίσος και προσπαθούσαν να δείξουν πόσο πιο έξυπνοι και πολυμαθείς ήταν οι συγγραφείς.

Τώρα αποδεικνύεται πως ο Τραμπ είναι ένας ανήθικος απατεώνας που για δική του προβολή με ασυνήθιστη μεγαλομανία κατάφερε να προκαλέσει τον θάνατο 350.000 (αρχές Ιαν. 21) Αμερικανών διότι δεν ήθελε να παρθούν απαραίτητες προφυλάξεις κατά του ιού (κι έφταιγε η Κίνα)! Η παρανοϊκή εμμονή του να παραμείνει στην εξουσία τον έκανε να προκαλέσει απαράδεκτες βιαιοπραγίες κατά της συνταγματικής τάξης της Αμερικής.

Αποδεικνύεται επίσης από αμερικανικές και ιταλικές επιστημονικές δημοσιεύσεις πως ο ιός μπορεί κάλλιστα να μην καταγόταν από τις νυχτερίδες του Γουχάν (όπως έγραψα κι εγώ την περασμένη άνοιξη) αλλά κάπου αλλού.

Ήδη τον Σεπτέμβριο 2020 υπήρξαν κρούσματα τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αμερική: Godfree Roberts 11/12/20 Διαδίκτυο, Serologic Testing of US blood donations to identify Sars-Covid-2 reactive antibodies: Dec. 2019 – Jan. 2020, Infectious Diseases Society of America 30/11/20. Για την Ιταλία, Tumori, National Library of Medicine: Unexpected detection of Sars-Cov-2 in the prepandemic period in Italy.

 

Μεταγενέστερες αναλύσεις αποχετευτικού υλικού στην Ιταλία και Γαλλία έδειξαν πως ο ιός ήταν παρών στην Ευρώπη στα τέλη του 2019 και πως ο COVID-19 κυκλοφορούσε, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί, τον Σεπτέμβριο 2019.

Στην Ιταλία βρέθηκαν 4 κρούσματα την πρώτη βδομάδα Οκτωβρίου μα οι φορείς είχαν αντισώματα (Giovanti Apolone, βιοχημικός της ερευνητικής ομάδας).

Η New York Times, που είχε ξεκινήσει την αντι-κινέζικη προπαγάνδα τον χειμώνα 2020, αγνόησε τις δύο επιστημονικές έρευνες και επανήλθε με τη δαιμονολογία της περί Κίνας στις 28 Δεκ. 2020.

Αυστραλοί επιστήμονες τώρα εκτιμούν πως τα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι πολύ περισσότερα από τα δεδηλωμένα.

Αναμένεται δε νέα έρευνα που αξιοποιεί τα υφιστάμενα δεδομένα και αναλύει πολύ περισσότερα. Φημολογείται πως η καταγωγή του ιού μπορεί να είναι η Ινδία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *