Ε996: Τσιπρικές κοτσάνες

Ε996: Τσιπρικές κοτσάνες

1. Με το εξοχικό των 140 μ² ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ακόμα μία φορά στην φωτισμένη επιφάνεια το απλό γεγονός πως κάθε αριστερός κατά βάθος και πλάτος επιθυμεί τη χλιδή του καταραμένου καπιταλισμού – κι ας βροντοφωνάζει για τις αδικίες και αθλιότητες του συστήματος. Αυτό το ξέρουν οι λογικοί άνθρωποι εξαρχής και δημοσιοποιήθηκε αρκετά με τις διακοπές στο κότερο και τις φωτογραφίες με το κρυστάλλινο ποτήρι μπράντι και το πούρο! Μόνο τα τσογλάνια των οπαδών εμμένουν στην ιδεοληψία τους πως ο ηγέτης αυτός είναι πάναγνος φίλος του (ανύπαρκτου) λαού και των (υπαρκτών) στερημένων!

Θίχτηκε ο ηγέτης και απείλησε δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με αυτό το αρρωστημένης νοοτροπίας συμβόλαιο όπου ο ιδιοκτήτης του κτιρίου βγαίνει μακρόχρονα ζημιωμένος. Και πολύ φυσικά γεννιέται η υποψία πως κάποιο λάκκο έχει το ζήτημα. Ας συνεχίσει να υπερασπίζεται τον λαό και να απολαμβάνει αυτά που ο λαός στερείται. Και τα δύο είναι πανανθρώπινα.

2. Και ξάφνου άνθισε καινούργιο λουλούδι που φύτρωνε στη σκιερή πλευρά του Σύριζα – η κα Ελευθεριάδου. Άγνωστη μου ήταν και θα παραμείνει. Μα και αυτή δείχνει, όπως ο λατρευτός της ηγέτης και τόσοι άλλοι, την αμορφωσιά αυτού του “προοδευτικού” κόμματος του λαού.

Τι ήθελε να ξεσπαθώσει κατά του Μητσοτάκη και να τον αποκαλέσει “επιδειξία”; Και να σκεφτούμε πως είναι απόφοιτος της Νομικής. Όπως ο αρχηγός της είναι απόφοιτος με μεταπτυχιακό ως Πολιτικός Μηχανικός. Φαίνεται κράτησε μόνο το “πολιτικός” και έτσι άφησε το “μηχανικός” που περιέχει τη γνώση πως o κύκλος έχει 360 μοίρες.

Ποιος ξέρει τι εμπειρίες δυσάρεστες είχε η κυρία με επιδειξίες…

Αλλά ας δεχτούμε την έννοια “κάποιος που του αρέσει να επιδεικνύει τον πλούτο του” – πώς και πότε το έκανε αυτό ο καημένος ο Μητσοτάκης; Αντίθετα, ο μεγάλος αρχηγός είναι που φωτογραφήθηκε σε κότερο με πούρο και ποτό!

3. Ε, λοιπόν, μαθαίνουμε απίστευτα πράγματα. Υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, στους κόλπους των Δημοκρατικών!

Έτσι τουλάχιστον μας πληροφόρησε ο κ. Μπαλτάς, πρώην υπουργός Παιδείας επί τσιπρικής κυβέρνησης. Πρόκειται, έγραψε, για ένα μεγάλο ρεύμα (αναρχοαριστεράς, σίγουρα) που σαρώνει την Αμερική. Αυτό το ρεύμα φωνάζει για ψωμί, παιδεία κι ελευθερία! Υπαινίσσεται μάλιστα πως μπορεί να είχε ξεκινήσει με τους Αζτέκους και θα ήταν ισχυρή δύναμη αν αυτοί επιβίωναν: θα υπήρχε, φανταστείτε, Σύριζα πριν τον τσιπρικό Σύριζα και τον Μαρξ!

Είναι μία ακόμα έκλαμψη του φιλόσοφου καθηγητή (με το μικρό όνομα “Αριστείδης”) που μας κληροδότησε το ρητό πως “η αριστεία είναι ρετσινιά”.

Οι αγώνες συνεχίζονται αναμφίβολα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *