Ε986: Σταυροδρόμι

Ε986: Σταυροδρόμι

1. Ο τίτλος και μερικές ιδέες είναι παρμένα από το εξαιρετικό άρθρο του κ. Παύλου Ελευθεριάδη στο ΒΗΜΑ (20/11/20) το οποίο με βρίσκει σύμφωνο απόλυτα. Μόνο που το σταυροδρόμι είναι καθημερινό συναπάντημα. Και είναι όχι μόνο έξω στα δρώμενα της κυβέρνησης και γενικότερης πολιτικής μα, κυρίως, μέσα μας.

Πώς θα αλλάξει η νοοτροπία μας; Όχι μόνο του 35% που ψηφίζει με τυφλό, σαχλό συναισθηματισμό και από συνήθεια τους εκφραστές του Τσιπρισμού και αναρχοαριστερισμού. Μα και τους δεξιούς σοσιαλδημοκράτες τσιπριστές που στολίζουν τη Νέα Δημοκρατία…

Παιδεία, παιδεία, παιδεία…

2. Όχι περισσότερους εκπαιδευτικούς όπως φωνάζουν οι αναρχοαριστεροί και οι συνδικαλιστές. Καλύτερους εκπαιδευτικούς με καθαρό νου και πυγμή.

Αντί να κάνει τον πατερούλη ο κ. Μητσοτάκης στα ανούσια διαγγέλματά του, ας μιλήσει ξάστερα για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται από την αρχή της Μεταπολίτευσης:

Ανοικτή, ευέλικτη εκπαίδευση – όχι ΑΕΙ στις επαρχίες για να αναπτύσσεται η επαρχιακή οικονομία και να παίρνει εύσημα ο τοπικός βουλευτής.

Καλύτερο δικαστικό σύστημα με λιγότερους νόμους και κανονισμούς για να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι πολυάριθμες υποθέσεις.

Καλύτερο σύστημα Δημόσιας Διοίκησης με λιγότερο κρατισμό και χαμηλότερη διαφθορά για να εξυπηρετούνται οι πολίτες όχι τα κόμματα.

Παντού αξιολόγηση.

Τι σόι φιλελεύθεροι είναι όλοι αυτοί της ΝΔ που φιγουράρουν και φλυαρούν στα κανάλια με το ύφος του φανφαρονισμού; Τσιπριστές είναι και αυτοί.

3. Είδαμε τους τελευταίους μήνες, γράφει ο κ. Ελευθεριάδης, «φαινόμενα σοβαρής οπισθοχώρησης σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις». Κι επισημαίνει πως αμνηστεύθηκαν (και θα αμνηστεύονται, προσθέτω) καταχραστές της τοπικής αυτοδιοίκησης με το άρθρο 67 του Ν. 4735/2020 που εισήχθη με νυχτερινή τροπολογία (συνηθέστατη πρακτική για τέτοιου είδους κόλπα) ενός βουλευτή, την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών (ένας από τους χειρότερους κατά τη γνώμη μου). Αυτό «αίρει το αξιόποινο» σε διάφορα οικονομικά εγκλήματα της αυτοδιοίκησης. Δηλαδή, όχι μόνο δεν κάνει μεταρρυθμίσεις κατεπείγουσες ο κ. Μητσοτάκης, μα σαν τσίφτης τσιπριστής κάνει αντι-μεταρρυθμίσεις που μας πάνε πίσω στη χαζοχαρούμενη εποχή του αμέριμνου χαβαλέ και χουζουρέματος.

Έγιναν επίσης διορισμοί κομματικών σε πόστα όπου απαιτούνται τεχνοκράτες (διευθυντές σε υπουργεία, νοσοκομεία κ.λπ.). Αμάν!

Ναι, σίγουρα, τη στιγμή αυτή προέχει η Δημόσια Υγεία, τα νοσοκομεία, το νοσηλευτικό προσωπικό. Μα και αυτή έχει το χάλι της διότι εξαρχής δεν υπήρχε ουσιαστικό σχέδιο μεταρρύθμισης.

Ήρθαν ξένοι τεχνοκράτες μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας μας να μας βοηθήσουν να συμμαζέψουμε και να καθαρίσουμε τον στάβλο της Δημόσιας Διοίκησης. Έπεσαν πάνω τους οι άχρηστοι καρεκλοκένταυροι, ή μάλλον αποτραβήχτηκαν όσο πιο μακριά μπορούσαν, με τις ευλογίες του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ (και της αντιπολίτευσης).

Καμιά αλλαγή από το κόμμα που πήρε την εξουσία για δυο δεκαετίες αλαλάζοντας «Αλλαγή, Αλλαγή»!

Μεταρρυθμίσεις χρειάζονται κότσια και δύναμη πειθούς. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να σπάσεις και αυγά και κεφάλια και να θυσιαστείς ο ίδιος.

Δεν βλέπω να γίνονται από την κυβέρνηση αυτή παρά τα δισεκατομμύρια που παίρνουμε πάλι από την ΕΕ.

Ραχάτι είναι η αρχή όλων των Ελλήνων πολιτικάντηδων. Δεν το έχουν μέσα τους. Αν το είχαν στο ξεκίνημα της πολιτικής πορείας τους (όπως ο Μητσοτάκης), το χάνουν πολύ σύντομα στον κυκεώνα του πολιτικού κυνισμού. Αφού τα πράγματα δουλεύουν κι εμείς βολευτήκαμε, ας τα αφήσουμε να δουλεύουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *