Ε962: Αλυσιδωτό αλαλούμ

Ε962: Αλυσιδωτό αλαλούμ

- in Επικαιρότητα
0

1. Για την αυξανόμενη έξαρση της πανδημίας στη χώρα φταίνε οπωσδήποτε οι ανεύθυνοι νεολαίοι που δεν θέλουν να χάσουν τη διασκέδασή τους. Και πολύ σωστά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του 24/9/20 το επεσήμανε: Ή θα ανταποκριθούν με υπευθυνότητα οι πολίτες και κυρίως οι νεολαίοι (και γενικά οι αρνητές της μάσκας και της πανδημίας) ή θα έχουμε πάλι γενικό λοκντάουν με οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία.

Μόνο ένα πράγμα δεν ανέφερε – πως ο ίδιος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έξαρση επειδή ακριβώς ήθελε τη θρυλούμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και κανονικότητα πιεζόμενος από τους μεγάλους επιχειρηματίες (Aegean, ξενοδόχοι κ.λπ.).

Πρώτη εφησύχασε η κυβέρνηση, προχώρησε βιαστικά στη χαλάρωση και δεν πήρε απαραίτητα μέτρα. (Καμιά βεβαίωση από πρωθυπουργό δεν θα με πείσει πως το πρώτο μέλημά του δεν είναι η απώλεια ή αλιεία ψήφων.)

2. Ναι, προτιμώ χίλιες φορές τις αστοχίες και ανοησίες της τωρινής κυβέρνησης του Μητσοτάκη από την παράνοια και παραλυσία του Τσίπρα (με τη συνοδευτική χυδαιότητα και χαλάστρα του).

Αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στον Μητσοτάκη. Τον ψήφισα διότι θεώρησα πως θα φερθεί πολύ πιο υπεύθυνα. Επίσης, διότι είναι καλύτερος από τον Τσίπρα και το τσούρμο του.

Αλλά δεν μπορώ να μη βλέπω τους φανφαρονισμούς πολλών υπουργών και την ανικανότητά τους (για τα οποία υπεύθυνος πάλι είναι ο πρωθυπουργός).

Ο Άδωνις μας λέει ως υπουργός Ανάπτυξης πως η χώρα οικονομικά δεν αντέχει νέο λοκντάουν, μα ταυτόχρονα ο Σταϊκούρας ως υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνει πως «αντέχει»!

Μετά ο Κουμουτσάκος σπεύδει να μεταλάβει και το κάνει σε δημόσια θέα μπροστά στις κάμερες ενώ ο Χαρδαλιάς, που μας είχε συνηθίσει σε περισσότερη ευθύτητα και υπακοή στον νόμο, σπεύδει, κι αυτός σε δημόσια θέα, να φιλήσει χέρι παπά!

3. Ας αφήσουμε αυτές τις αντιφάσεις, που κι αυτές θυμίζουν, δυστυχώς, ψηφοθηρία!

Τι να πούμε για τους συνωστισμούς στα ΜΜΜ, στα ταλαίπωρα λεωφορεία μας; Δεν θα έπρεπε μόλις άρχισε η αύξηση κρουσμάτων ο αρμόδιος υπουργός με το βαρύ όνομα, ο Καραμανλής, να φροντίσει να υπάρχουν και αρκετά λεωφορεία και αυξημένα δρομολόγια;

Όταν ξεπεράσαμε τα 200 κρούσματα στην Αθήνα (αρχές Οκτ ’20) η κυβέρνηση αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και έκανε «αγώνα δρόμου» να βελτιώσει την κατάσταση.

Ναι, σωστά, όλοι κάνουμε λάθη!

Το χειρότερο είναι στα Σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας είναι ασυγχώρητο και ας λένε ό,τι θέλουν, η κα υπουργός και η κα υφυπουργός. Και αφήνω κατά μέρος το φιάσκο με τις μάσκες.

Οι αριθμοί στις τάξεις στην Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα είναι που έχουν πρόβλημα. Πολύ ωραία βγήκε ο ικανοποιητικός μέσος όρος 17 μαθητές ανά αίθουσα.

Μα οι αίθουσες στην Αθήνα έχουν από 22 ως και 27 μαθητές.

Πώς ενώ απαγορεύεται ο συνωστισμός των 20 ατόμων και πάνω σε γάμους κ.λπ., επιτρέπονται τάξεις με 20 και πάνω;

Ρητορική ερώτηση φυσικά. Που όμως καταδεικνύει τα τεράστια κενά στην Παιδεία, στην κυβέρνηση, στη νοοτροπία του Έθνους.

4. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ, επαναλαμβάνοντας πως ο Μητσοτάκης κάνει μισή δουλειά αναπαυμένος στις δάφνες των προηγούμενων μηνών και τη σιγουριά της ανικανότητας της αναμπουμπουλιασμένης αντιπολίτευσης.

Αλλά μια ακόμα περίπτωση αλαλούμ μας φωνάζει από διάφορες περιοχές. Είναι αυτές οι επιλεγμένες περιοχές με «αυστηρά μέτρα» ή ελαφρά καραντίνα.

Στη Μάνδρα Αττικής ίσχυαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Τι κάνουν οι κάτοικοι Μάνδρας λοιπόν; Πήγαιναν στο Λουτράκι όπου δεν ίσχυαν τα μέτρα, για να γλεντήσουν μετά τα μεσάνυχτα σε μπαρ και μπουζούκια ή για να τελέσουν γάμο με μπουλούκια καλεσμένων άνω των 20!

Το ίδιο γινόταν από τους κατοίκους Ωρωπού οι οποίοι πήγαιναν και διασκέδαζαν στη Χαλκίδα!

Τις πταίει;

Και κυβέρνηση και λαός!

Παιδεία, εκπαίδευση, ανατροφή!

Τα μαθητούδια κάνουν καταλήψεις και κανείς δεν τους εξηγεί πως τέτοιες πράξεις δεν ωφελούν μα βλάπτουν πρώτιστα και κυρίως τους ίδιους.

Άλλοι πάλι βγάζουν το άχτι τους κατά του κορωνοϊού και της μάσκας σπάζοντας τα τζάμια του Ηλεκτρικού.

Παιδεία, εκπαίδευση, ανατροφή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *