Ε967: Μελανή ΟΛΜΕ

Ε967: Μελανή ΟΛΜΕ

- in Επικαιρότητα
0

Εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδήλωσαν την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου δηλώνοντας στη μάλλον μίζερη συνάθροισή τους την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη πρώτιστα και μετά στην υπουργό Παιδείας και τα όσα κακά και στραβά έχει το σύστημα στο οποίο εμπλέκονται. Οι καταλήψεις σχολικών χώρων δεν ήταν αρκετές. Έπρεπε να ταλαιπωρήσουν πάλι και αυτοί το κέντρο και τους νομοταγείς πολίτες που επιδίωκαν τις νόμιμες δραστηριότητές τους της καθημερινότητας.

Από μια άποψη είχαν δίκιο. Ούτε κι εγώ συμπαθώ την πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία γενικά. Και, ομολογώ, θεωρώ την κα Κεραμέως άσχετη με το αντικείμενο. Και κακώς ο Μητσοτάκης δεν κάνει κάτι σοβαρό και ρηξικέλευθο σε αυτόν τον πονεμένο τομέα.

Μα ούτε οι καταλήψεις, που είναι κυριολεκτικά παράνομες, ούτε τέτοιες διαδηλώσεις που είναι κι αυτές παράνομες ηθικά, πρόκειται να βοηθήσουν στη βελτίωση του κακού συστήματος εκπαίδευσης. Οι δε μαθητές απλούστατα χάνουν μαθήματα και με δεδομένη τη γενική απροθυμία τους να μελετούν θα μείνουν αμαθείς.

Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι. Το ξέρουν τα κακόβουλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ιδίως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρουν οι εκπαιδευτικοί, το ξέρουν και οι γονείς. Αλλά όλοι κάνουν πως δεν το ξέρουν και συνεχίζουν την καταστροφική συμπεριφορά τους! Όλοι δείχνουν ανενδοίαστα πως δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον αυτών των παιδιών.

Μα στη διαδήλωση έδειξαν μια πρόσθετη άποψη, μια εγκληματική χυδαιότητα και βαρβαρότητα που ξεπερνά κατά πολύ τις φασιστικές ακροδεξιές βλακείες της Χρυσής Αυγής.

Είχαν ένα πλακάτ στο οποίο έγραφαν το επίθετο της κυρίας υπουργού να έχει ομοιοκαταληξία με το ανδρικό όργανο. Πώς το συνδέουν αυτό με πολιτικές, οικονομικές και υγειονομικές διεκδικήσεις; Πώς έχει θέση μια τόσο υβριστική, σεξιστική χυδαιότητα στα αιτήματά τους για βελτίωση της Παιδείας;

Πώς το ανέχθηκαν αυτό οι Δάσκαλοι του Γένους που δήθεν συμπαραστέκονταν στα «παιδιά» για τα δίκαιά τους;

Δεν ακούστηκε καμιά καταδίκη, ούτε κιχ (μόνο χάχανα) για την «έξυπνη» ρίμα που, πολύ περισσότερο από τις κυβερνητικές πολιτικές, ντροπιάζει τους εκπαιδευτικούς και το όλο σύστημα.

Μα ούτε οι λαλίστατοι δημοκράτες της Αναρχοαριστεράς αισθάνθηκαν καμία δόνηση αισχύνης. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο Βαρουφάκης. Παραδόξως ούτε η κα Φώφη!

Για μια ακόμα φορά η Αναρχοαριστερά βγάζει την όποια πανέμορφη μάσκα από το κακάσχημο προσωπάκι της!

Μα οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές έδειξαν και την ακόρεστη βουλιμία τους και αποκοπή τους από την πραγματικότητα της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης. Έδειξαν την αντικοινωνικότητά τους που ελλοχεύει στις λόχμες της εγωιστικής, ταξικής συμφεροντολογίας τους.

Στην ανακοίνωσή τους, λοιπόν, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, αυτοί οι άνθρωποι του πνεύματος που θα οδηγήσουν τους εφήβους στη φώτιση, απαίτησαν αν γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουνε προκύψει προσωρινά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Είναι μια αναμενόμενη κυνικότητα γνωστή από πολλές προηγούμενες ενέργειες των εργατοπατέρων της εκπαίδευσης και ταιριαστή με την αισχρότητα των σεξιστικών συνθημάτων.

Αγαπητοί αναγνώστες, περιμένετε πρόοδο και ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *