Ε1479: Ολιγάρχες δολοφονημένοι

Ε1479: Ολιγάρχες δολοφονημένοι

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, μια μέρα μετά την εισβολή των Ρώσων φασιστών στην Ουκρανία, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Gazprom, o Alexander Tyulyakov βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος στο σπίτι του, στο γκαράζ, κοντά στην Πετρούπολη. Οι ασφαλίτες της εταιρείας πήραν την υπόθεση από την αστυνομία κι ανακοίνωσαν πως βρέθηκε σημείωμα του νεκρού που δήλωνε πως θα αυτοκτονήσει.

Ένα μήνα νωρίτερα ο Leonid Shulman, επικεφαλής του τμήματος Μεταφορών της Gazprom, επίσης βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του με κομμένες τις αρτηρίες στους καρπούς του. Λέγεται πως ήταν ανακατεμένος σε υπεξαίρεση.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ο πάμπλουτος Mikhail Watford, Ρώσος ουκρανικής καταγωγής, βρέθηκε από τον κηπουρό του κρεμασμένος στο γκαράζ του σπιτιού του στο Surrey, Βρετανίας.

Στις 24 Μαρτίου 2022 ο δισεκατομμυριούχος Vasily Melnikov, η γυναίκα του και τα δυο αγόρια του βρέθηκαν όλοι νεκροί, σφαγιασμένοι στο χλιδάτο διαμέρισμά τους στο Nizhny Novgorod. Τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δολοφόνους βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Πρόσφατα, τον Απρίλιο, δυο ακόμα πάμπλουτοι ολιγάρχες και οι οικογένειές τους βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους με διαφορά μιας μέρας ή μάλλον 48 ωρών.

Στις 18 Απριλίου 2022 ο Vladimir Avayev, 51 ετών, η γυναίκα και η 13άχρονη κόρη τους, βρέθηκαν όλοι νεκροί στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα. Ο Αβάγιεφ ήταν πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Gazprom. Είχε δική του εταιρεία και στο Kaliningrad και συνεργαζόταν με τη γιγάντια Rostec. Τα πτώματα τα βρήκε η μεγάλη 22χρονη κόρη Αναστασία. Το διαμέρισμα ήταν κλειδωμένο από μέσα. Εικάζεται πως ο πατέρας σκότωσε τη σύζυγο που θεωρούσε πως είχε σχέση με τον σοφέρ τους και ήταν έγκυος από εκείνον. Μετά πυροβόλησε τη μικρή και μετά αυτοκτόνησε. Αλλά μερικοί γνωστοί που είχαν συνομιλήσει με τον Αβάγιεφ νωρίτερα είπαν πως αυτός ήταν σε πολύ καλή διάθεση και τίποτα δεν έδειχνε πως θα σκότωνε γυναίκα και παιδί και θα αυτοκτονούσε μετά! Αυτοκτονία ή φόνος;

Η άλλη περίπτωση, 24 ώρες αργότερα, είναι του Sergey Protosenya, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novatek, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας καυσίμων στη Ρωσία. Αυτός, η γυναίκα και η 18άχρονη κόρη τους βρέθηκαν νεκροί στη χλιδάτη βίλα τους στο παραθαλάσσιο Lloret del Mar στην Ισπανία. Τους βρήκε ο γιος τους που ήρθε από τη Γαλλία επειδή δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά του. Η κόρη και η μητέρα ήταν χτυπημένες με τσεκούρι και μεγάλο μαχαίρι στα κρεβάτια τους. Ο πατέρας ήταν κρεμασμένος στον κήπο της βίλας κι ένα μαχαίρι κι ένα τσεκούρι βρέθηκαν κοντά του μα δεν υπήρχαν καθόλου αίματα στο πτώμα του. Η αστυνομία δεν απέκλεισε την εκδοχή να ήταν έργο τρίτων, δηλαδή δολοφονία.

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτές τις ιστορίες αναρωτιούνται αν είναι όντως αυτοκτονίες ή δολοφονίες σκηνοθετημένες ώστε να μοιάζουν με αυτοκτονίες.

Γιατί σε τόσο λίγο καιρό να αυτοκτονήσουν τόσοι Ολιγάρχες σκοτώνοντας τις γυναίκες και τα παιδιά τους; Τι κρύβεται πίσω από αυτούς τους θανάτους; Υπάρχουν και άλλες παλαιότερες περιπτώσεις.

Αν είναι δολοφονίες ποιοι ευθύνονται;

Πολλοί προτείνουν τον «αιώνιο πρόεδρο» που έτσι δίνει προειδοποιήσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *