E1449: Πουτινική προπαγάνδα

E1449: Πουτινική προπαγάνδα

Διαφθορά με κυρίαρχη την κλεπτοκρατία, προπαγάνδα απεριόριστου ψεύδους και στυγερή σκληρότητα είναι τα τρία γνωρίσματα της φασιστικής δικτατορίας του Λένιν, του Στάλιν, του Χίτλερ και τώρα του Πούτιν. Εδώ σήμερα εξετάζω το γνώρισμα του ψεύδους και της αναίσχυντης προπαγάνδας.

Θα θυμάστε πως ως τις 23 Φεβρουαρίου 2021, ο Πούτιν και τα φερέφωνά του διαβεβαίωναν υπεροπτικά πως δεν υπήρχε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. Η δε Μαρία Ζαχάροβα ρωτούσε χλευαστικά ποια ήταν η επόμενη ημερομηνία εισβολής που προσδιόριζαν οι ανόητοι Δυτικοί, κυρίως ο Αμερικάνος πρόεδρος…

Μα την επομένη, στις 24 Φεβρουαρίου τα τανκς ροβόλησαν στις Ουκρανικές πεδιάδες και οι ρουκέτες σφυρίζοντας ανατριχιαστικά άστραψαν στον ουρανό!

Γιατί 24/2; Διότι ήταν η επέτειος του πρώτου βάναυσου βιασμού της Ουκρανίας με το «αδελφό» (όπως ισχυρίζεται ο Πούτιν φτύνοντας ψέματα) έθνος!

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 ο ίδιος ο κ. Πούτιν διαβεβαίωνε την ανθρωπότητα πως «Δεν έχουμε πρόθεση να κουδουνίσουμε τη σπάθα μας και να στείλουμε στρατιώτες στην Κριμαία»! Το ψέμα τώρα ήταν κυνικό, ξεδιάντροπο, σαν χαστούκι στα αυτιά των ακροατών. Διότι είχε ήδη στείλει στρατεύματα, 22.000 άντρες, στην Κριμαία 4 μέρες νωρίτερα, στις 24 του μηνός, εκ των οποίων 10.000 είχαν εισβάλει δυτικότερα στα Ουκρανικά εδάφη!

Διεκδικούσε τα εδάφη εκείνα διότι τα θεωρούσε, με όλη την αμορφωσιά και ακατανοησία του πορωμένου αγροίκου, κομμάτι της Ρωσίας (!) επειδή ονομάστηκαν από την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Novorossia – όπως λέμε για την Νέα Αγγλία στις ΗΠΑ ή τη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία. Ενώ, φυσικά, ο όρος δήλωνε πως επρόκειτο για εδάφη «νέα», δηλαδή πρόσφατα προστεθειμένα στη Ρωσική επικράτεια, δηλαδή αρπαγμένα και ιδιοποιημένα σε συμφωνία με τους Αψβούργους της Αυστρο-ουγγαρίας!

Ο Πούτιν και οι προπαγανδιστές του διέδιδαν δίχως ίχνος ντροπής πως οι πολεμιστές που έδειχνε τότε η τιβί με στολές δίχως γνωρίσματα δεν ήταν Ρώσοι μα μπουλούκια Ουκρανών που ξεσηκώθηκαν να εκδιώξουν «τους Μασόνους της Ευρώπης και της Αμερικής» καθώς και «τους φασίστες της Ουκρανίας» (έλεγε ο Vladimir Antyufeyev «ειδικός» για τέτοιες συγκρούσεις, επικεφαλής της Ασφάλειας). Μα αυτοί οι «Ουκρανοί» παρακρατικοί στρατιώτες χρησιμοποιούσαν (και η τιβί τα έδειχνε) τα πιο σύγχρονα Ρωσικά οπλικά συστήματα και τανκς που δεν είχαν εμφανιστεί πουθενά στο εξωτερικό!

Και το ίδιο διάστημα, στα παράθυρα των καναλιών εμφανίζονταν τα πουτινικά ανδρείκελα (Vladimir Antyufeyev, Igor Girkin, Alexander Borodai κ.α.) ως ακτιβιστές στις εξεγερμένες περιοχές της Novorossia και διοικητές της Donetsk Λαϊκής Δημοκρατίας που θα αποσχιζόταν από την Ουκρανία. Συγχρόνως ήταν τα ηρωικά στρατεύματα της αθώας και αγίας Ρωσίας που προχωρούσαν να προστατεύσουν τους άσπιλους Ρώσους από τους φασίστες! Έτσι παραδόξως και μυστηριωδώς ήταν και δεν ήταν Ρώσοι στρατιώτες!!!

Τον Απρίλιο (2014) οι κάτοικοι και πολιτοφύλακες της Οδησσού ετοιμάστηκαν για τη Ρωσική εισβολή βλέποντας τι είχε γίνει στα ανατολικά, στην Κριμαία. Έστειλαν μήνυμα στον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν πως δεν είχαν φασαρίες και δεν χρειάζονταν τη Ρωσική «προστασία». Πολλοί δε εντάχθηκαν σε ομάδες που έπαιρναν μαθήματα στη χρήση όπλων. Και η Ρωσική τιβί καθημερινά προειδοποιούσε πως Ουκρανοί εθνικιστές θα εισέβαλαν στην Οδησσό και οι Ρωσικές δυνάμεις θα έπρεπε να σπεύσουν να προστατεύσουν την πόλη! Κάτι που δεν έγινε. Όπως τώρα, έτσι και τότε, οι μόνοι που εισέβαλαν ήταν οι Ρώσοι.

Μα οι Επαρχίες Donetsk και Luhansk βρίσκονταν πλέον σε πλήρη έλεγχο Ρώσων. Εντούτοις, ο μικρός στρατός των Ουκρανών (οι εθνικιστές, φασίστες και Ναζί!) επιτέθηκαν στα τάγματα του Girkin (της GRU = Ειδικές Δυνάμεις) στη Sloviansk και κατατρόπωσαν και τους Ρώσους (που υπήρχαν και δεν υπήρχαν στην Ουκρανία!) και τους ρωσόφιλους αποσχιστές.

Οι Ρώσοι με νέες δυνάμεις αντεπιτέθηκαν τον Ιούλιο από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και η αντεπίθεση άρχισε με μαζικό βομβαρδισμό στις 11/7. Ένας Ρώσος στρατιώτης, ο Vadim Gregoriev, που υπηρετούσε στη βάση του στη Matveyev Kurgan, Ρωσία, ανάρτησε υπερήφανα την είδηση «Σφυροκοπούσαμε ολονυκτίς την Ουκρανία πέρα από τα σύνορά μας»!

Άλλοι Ρώσοι διαλαλούσαν: «Οι άντρες μας καθαρίζουν τα σύνορα από φασίστες… Οι Ναζί διαπράττουν γενοκτονία… Οι βομβαρδισμοί είναι αναγκαίοι!»

Την επομένη, στις 12/7 η ρωσική τιβί, το πασίγνωστο Pervyi Kanal, εξολοκλήρου πουτινικό, παρουσίασε μια συγκλονιστική είδηση ότι στη Sloviansk όπου, είχαν επιτεθεί οι Ουκρανοί, ένα μικρό αγόρι, ένα Ρωσόπουλο 3 ετών σταυρώθηκε στη κεντρική «Πλατεία Λένιν» από Ουκρανούς στρατιώτες.

Δεν παρουσιάστηκαν καθόλου τεκμήρια ή μαρτυρίες κι έτσι πολλοί ανεξάρτητοι ρεπόρτερ ερεύνησαν την υπόθεση κι έκαναν εξίσου συγκλονιστικές ανακαλύψεις.

Δεν υπήρχε «Πλατεία Λένιν» στη Sloviansk. Δεν υπήρχαν τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν στην ιστορία του καναλιού Pervyi. Κανένας δεν σταυρώθηκε! Μα ο αναπληρωτής υπουργός επικοινωνιών, Alexei Volin, δήλωσε πως εκείνο που είχε σημασία δεν ήταν η πραγματικότητα μα η ακροαματικότητα. Κι εκείνη τη μέρα αυτή ήταν πολύ μεγάλη!

Και τώρα, όλο σχεδόν τον Μάρτιο, οι ρωσικές πυροβολαρχίες ήταν εγκατεστημένες γύρω από τη Μαριούπολη μα δεν τη βομβάρδιζαν. Τις καταστροφές κτηρίων και τους θανάτους αμάχων τους προκαλούσαν οι «εθνικιστές Ναζί Ουκρανοί» για να φανεί πως οι Ρώσοι το έκαναν – ενώ εκείνοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι!!!

Μα οι Ρώσοι το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2015-2016 βομβάρδιζαν ανηλεώς διάφορες τοποθεσίες στη Συρία, τζαμιά, νοσοκομεία, σχολεία, ακόμα και στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων, με βόμβες «ελεύθερες» (=unguided ή dumb) φωσφορικές και θερμοβαρικές, και σκότωσαν 1.700 – 2.000 αμάχους και 200+ παιδιά, πέρα από όποιους Ισλαμιστές τρομοκράτες!!!

Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι δείγματα από τη βομβαρδιστική δράση των Ρώσων στη Συρία. Οι ομοιότητες με τις ισοπεδωμένες πόλεις (Μαριούπολη, Μπούτσα κλπ) και τους αλλόφρονες πολίτες στην Ουκρανία είναι ολοφάνερες και δεν χρειάζονται πρόσθετα σχόλια.

Οι επίσημοι Ρώσοι λένε πως τις φρικαλεότητες των πτωμάτων στους δρόμους και στα υπόγεια στη Μπούτσα και αλλού τις σκηνοθέτησαν οι ίδιοι οι Ουκρανοί (μα παρέλειψαν να βάλουν αρκετό αίμα που να πείθει!) – όπως 4 γυμνές γυναίκες, όπως τη νεκρή έγκυο, όπως και το πεθαμένο κοριτσάκι με τη χαραγμένη πλάτη! Τι έχουν να κερδίσουν οι Ουκρανοί από τέτοια χοντροκομμένη προπαγάνδα; Ακόμα και στους ρωσόφιλους είναι γνωστό πως οι Ρώσοι είναι οι εισβολείς που βομβαρδίζουν. Η κοινή γνώμη παγκοσμίως είναι ήδη υπέρ των Ουκρανών.

Τέτοιες είναι οι αναμφισβήτητες (αν)αλήθειες του πουτινικού Ράιχ τις οποίες στηρίζουν με κολοβή λογική οι απανταχού ακροδεξιοί και ακροαριστεροί!

Οι βόμβες «μολότοφ» πήραν την ονομασία τους από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Μολότοφ που διαβεβαίωνε τον κόσμο το 1940 πως τα ρωσικά αεροσκάφη που βομβάρδιζαν το Ελσίνκι στη ρωσική επίθεση του χειμώνα στη Φινλανδία έριχναν καλάθια με ψωμί και μπουκάλια με ποτό!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *