Ε954: Έλληνες και Ισραηλινοί (2)

Ε954: Έλληνες και Ισραηλινοί (2)

- in Επικαιρότητα
0

Μακάρι να τους μοιάσουμε και να βλέπουμε στα κανάλια, στα My Style Rocks και Greece’s Next Top Model, όλες αυτές τις ομορφιές να παρελαύνουν στα διάφανα και στα μπικίνι τους με καλάσνικοφ στους ώμους!

Οι συγκρίσεις άρχισαν πάλι με τις νέες συνομιλίες και συμφωνίες για την αμυντική πολιτική της χώρας μας με τους Γάλλους και τις παραγγελίες των 12 μεταχειρισμένων και 8 καινούριων Ραφάλ αεροπλάνων, που είναι στην κορυφή της αλυσίδας (εκτός τα στελθ) στους αιθέρες – καλύτερα από τα F-35 και ικανά να ξεφύγουν τους S-400.

Θα έχουμε και φρεγάτες και ίσως κάποια ώρα και αεροπλανοφόρα!

Μάλλον έχουν κάποιο δίκαιο οι συνωμοσιολόγοι που διαβλέπουν πως οι εντάσεις μεταξύ χωρών ωφελούν κυρίως τους εμπόρους και κατασκευαστές οπλικών συστημάτων.

Μα πολύ αμφιβάλλω αν θα μοιάσουμε στους Ισραηλινούς. Εκείνοι διακρίνονται όχι μόνο για την εργατικότητα και την υπευθυνότητά τους απέναντι στο έθνος τους μα και το απαράμιλλο αμυντικό σύστημά τους.

1) Οι ένοπλοι του Ισραήλ ξέρουν πως δεν έχουν πουθενά να υποχωρήσουν: μπρος έρημος και Άραβες και πίσω η Μεσόγειος. Είναι η πρώτη γραμμή, η μεσαία και η τελική για την άμυνα κι επιβίωση του Ισραήλ.

2) Είναι μικρή χώρα και οι στρατιώτες συχνά προστατεύουν τις ίδιες τις δικές τους κατοικίες. Δεν υπηρετούν πιο μακριά από 3-4 ώρες ταξίδι.

3) Είναι υπεύθυνοι για τα όπλα που χειρίζονται – ένα πολυβόλο ή ένα τανκ – και θα τα επιστρέψουν στην κατάσταση που τα πήραν.

4) Οι περισσότεροι είναι πολίτες σε εφεδρεία έχοντας περάσει από άψογη εκπαίδευση. Οι πολίτες έχουν πάρει άδεια επ’ αόριστον, μα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν μόλις καλεστούν.

5) Μόνο βλέποντας τα γαλόνια και τ’ αστέρια ξέρεις ποιος είναι ο διοικητής της μονάδας.

6) Αυτός ο διοικητής σου μπορεί να είναι ο συμμαθητής σου που όμως κλήθηκε 5 μήνες νωρίτερα.

7) Οι αξιωματικοί τρώνε τελευταίοι, μόνο αφού βεβαιωθούν πως οι άντρες/γυναίκες της μονάδας τους έχουν όλοι σερβιριστεί.

8) Κανένας Ισραηλινός δεν αποφεύγει τη βασική εκπαίδευση. Οι ασκήσεις είναι εξουθενωτικές και δεν υπάρχει λούφα.

9) Όλοι κι όλες μαθαίνουν να σκοτώνουν σε μάχη αδίστακτα.

10) Σημασία έχει το αίσθημα ευθύνης κι όχι κατ’ ανάγκη το αξίωμα.

Τα 10 στοιχεία συνοψίζουν τον χαρακτήρα των Ισραηλινών ενόπλων. Είμαι σίγουρος πως μπορεί κάποτε να τους μοιάσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *