Ε946: Ο Έλληνας Τομ Χανκς

Ε946: Ο Έλληνας Τομ Χανκς

- in Επικαιρότητα
0

1. Το 2012 ο γνωστότατος και δημοφιλής σταρ Robert De Niro ήρθε στη χώρα μας με την οικογένεια του φιλοξενούμενος σε φίλους για δεκαπέντε μέρες. Έδωσε μια συνέντευξη της σειράς για μερικά δεύτερα στον Νίκο Αλιάγα, μα όταν του ζητήθηκε να φωτογραφηθεί στο νέο τότε Μουσείο της Ακρόπολης κι έτσι να προβληθεί η χώρα, αρνήθηκε! (Ίσως να ήθελε κάποια αμοιβή.)

Πόσο διαφορετικός είναι ο Τομ Χανκς! Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην Ελληνίδα σύζυγο του Rita Wilson, που, όντας Ορθόδοξη, τον έπεισε και κείνον να βαπτιστεί και τον έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα.

2. Ο Χανκς έχει πάρει δύο Όσκαρ και άλλα δώδεκα τουλάχιστον βραβεία για την εξαιρετική ηθοποιία του. Η Ρίτα επίσης είναι τραγουδίστρια, συνθέτης και παραγωγός (Mama Mia, Γάμος αλά Ελληνικά). Και οι δύο λοιπόν είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο.

Για μερικά χρόνια ο Χανκς ερχόταν στην Αντίπαρο και νοίκιαζε ένα σπίτι, μετά παρήγγειλε και του έκτισαν ένα καλό, σεμνό σπίτι κι έρχεται οικογενειακώς κάθε καλοκαίρι για διακοπές. Εδώ και δέκα έξη έτη, τουλάχιστον από το 2004!

Όταν πήρε το βραβείο Cecil B. De Mille στις 5 Ιανουαρίου 2020 για την προσφορά του στον κινηματογράφο έμπασε στην ευχαριστήρια ομιλία του κι ένα καταπληκτικό εγκώμιο για την Ελλάδα: «Είναι ένας παράδεισος. Χρόνια πηγαίνω με την οικογένεια μου. Έχω πάει στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα δεν ξεπερνά την Ελλάδα: Γη, ουρανός, νερό – είναι καλά για την ψυχή. Είναι μέρος που σε θεραπεύει. Ιδίως αν έχεις το φανταστικό πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι έχοντας ξενυχτήσει ως τις τρεις το πρωί συζητώντας σε μία ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή…»

3. Αυτή την ομιλία την παρακολούθησαν ζωντανά στις ΗΠΑ μόνο 18,3 εκατομμύρια τηλεθεατές (6,2 εκατομμύρια σε ηλικίες 18-49 ετών) μα και σε άλλες χώρες. Ποια διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας είχε ποτέ τόσο μεγάλη τηλεθέαση;

Να σημειώσουμε πως το ζευγάρι έχει 10 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, σχεδόν 18 εκατομμύρια εκατομμύρια στο Twitter και πολλούς στο Facebook.

Σε αναγνώριση της διαφημιστικής υπηρεσίας που το ζεύγος προσφέρει δωρεάν στη χώρα, τους δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα. Όπως πάντα, οι αναρχoαριστεροί άρχισαν τις γκρίνιες και τις πικρόχολες κριτικές. Σάμπως και αυτοί έκαναν περισσότερα για την πατρίδα που ταλαιπωρούν τόσο ανάγωγα, τόσο κουραστικά.

Χάρη στο ζεύγος Χανκς πολλές άλλες διασημότητες έχουν επισκεφτεί και θα συνεχίσουν να επισκέπτονται την Αντίπαρο. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Matthew Mc Conaughey πέρασε τις καλοκαιρινές διακοπές του οικογενειακώς στο νησί. Η Nia Vardalos (Γάμος αλά Ελληνικά) επίσης πέρασε πολλά καλοκαίρια με τους Χανκς. Μα και άλλοι, σιωπηλά δίχως σάλο.

Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι Έλληνες Χάνκς – και ας γκρινιάζουν οι αμαθείς και αμετανόητοι φασαριόζοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *