Ε968: Μεταρρυθμίσεις που μετράνε

Ε968: Μεταρρυθμίσεις που μετράνε

- in Επικαιρότητα
0

1. Οι Νεοδημοκράτες υπουργοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα και δεν πρόκειται να φέρουν καμιά ουσιαστική αλλαγή διότι ανήκουν στη φάρα των πολιτικάντηδων που από καταβολής ανεξάρτητου κράτους κοιτάζουν πρώτα τη θωράκιση του θώκου τους. Με τις αυστηρές υποδείξεις του στο υπουργικό συμβούλιο, (αρχές Οκτωβρίου) ο πρωθυπουργός επεσήμανε τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις υπονομεύσεις συναδέλφων στην παραδοσιακή πρακτική τους.

Αφορμή ήταν οι μάσκες για τα παιδιά στα σχολεία που έδειξαν τη χαζομάρα των υπουργών. Ο αρμόδιος κόμπαζε για το ότι δίνονταν δωρεάν, αποποιήθηκε όμως την ευθύνη για τις τερατώδεις διαστάσεις των μασκών.

Για να σταματήσουν τα καρφώματα και η μετακύλιση ευθυνών πρέπει να αλλάξουν φύση και νοοτροπία οι πολιτικάντηδες.

2. Είναι τραγελαφικό να βλέπεις και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε υπουργούς για ένα κρίσιμο θέμα: ο ένας να υποστηρίζει, ο άλλος να επικρίνει διότι ταρακουνιούνται οι ψηφοφόροι τους και οι καρέκλες τους κατά συνέπεια.

Το θέμα – Μεταναστευτικό.

Ο Μηταράκης ενθουσιώδης για τη μετακίνηση μεταναστών μεγάλου αριθμού στις Θερμοπύλες (Φθιώτιδα). Υπάρχει αν όχι μεταρρύθμιση, τουλάχιστον κινητικότητα!

Λάβρος και λαλίστατος ο Σταϊκούρας (βουλευτής Φθιώτιδας) εξαίρει την ιστορικότητα των Θερμοπυλών: δεν πρέπει να εγκατασταθούν εκεί τόσοι πολλοί μετανάστες. Και δημοσιοποιεί τη θέση του, μη τυχόν και τον παρεξηγήσουν οι ψηφοφόροι του.

Τέτοιοι είναι οι υπουργοί μας και τέτοιες οι μεταρρυθμίσεις.

3. Ο Μηταράκης έχει τον δικό του, βέβαια, ενθουσιασμό.

Το Καρά Τεπέ στη Λέσβο μετονομάστηκε σε Μαυροβούνι χωρίς όμως να εξαλειφθεί η αθλιότητα του τόπου. Και ο ντόπιος τύπος (Πολιτικά) ειρωνεύεται την αναβάπτιση!

Με τις βροχές το «Μαυροβούνι» πλημμύρισε πάλι και η λάσπη κυριάρχησε. «Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται άμεσα» δήλωσε ο κινητικός Μηταράκης. Λίγες μέρες αργότερα, με μια νέα βροχή, «η προσωρινή δομή» πλημμύρισε πάλι λασπουριά.

Μα όλους τους ξεπερνά ο θεοφοβούμενος Θεοδωρικάκος. Σε νομοσχέδιο που ασχολείται με την απόκτηση ιθαγένειας, πρόσθεσε μια διάταξη με την οποία το μέρος των εσόδων των νεκροταφείων που πήγαινε στους δήμους, αλλάζει ρου και πηγαίνει στις εκκλησίες. Ο πλουσιότερος γαιοκτήμονας της χώρας, η Εκκλησία, κοντεύει να πτωχεύσει κι έχει ανάγκη των λιγοστών εκατομμυρίων που έπαιρναν οι δήμοι!

4. Αφήνω κατά μέρος το παρουσιαστικό των προαναφερθέντων υπουργών που είναι πραγματικές ενσαρκώσεις του πολιτικάντικου πνεύματος στην Ελληνική παράδοση.

Αφήνω στην άκρη τις λεπτότερες απόψεις των προβλημάτων που καλούνται να λύσουν οι μεταρρυθμιστές αυτοί.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα εδώ δεν το δημιούργησαν οι Τούρκοι μα τα υπουργεία με την αβελτηρία τους και οι ΜΚΟ με την εγκληματική δράση τους. Όσο για την Εκκλησία, καρπώνεται αρκετά από το κράτος και την αφέλεια των πιστών. Έχει αξιοζήλευτα εισοδήματα από την απέραντη περιουσία της!

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια των υπουργών όχι να βελτιώσουν πραγματικά μια άθλια κατάσταση, μα πως να εντυπωσιάσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους.

Μεταρρυθμιστικός ήταν και ο ανασχηματισμός που πρόσθεσε νέα πρόσωπα στον κυβερνητικό κυκεώνα αντί να τα μειώσει και να τα αλλάξει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *