Ε950: Αγώνας Δρόμου

Ε950: Αγώνας Δρόμου

- in Επικαιρότητα
0

Αγώνας δρόμου να ετοιμαστούν τα σχολεία για να δεχθούν τους μασκοφόρους μαθητές και δασκάλους του έθνους. Και γιατί δεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες νωρίτερα ώστε να είναι απλός, τερπνός περίπατος; Και πώς βγήκαν οι μάσκες όχι για παιδιά, μα για… γίγαντες;

Αγώνας δρόμου για τη Διπλωματία μας για να έχουμε συμμάχους και για την Άμυνα μας για να έχουμε νέα όπλα αφού οι 3 ντόπιες βιομηχανίες όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα μα είναι καταχρεωμένες…

Αγώνας δρόμου για το Μεταναστευτικό… για τα Οικονομικά… για την Πυρόσβεση… για τον Τουρισμό… για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού…

Και τρέχουν όλοι εκτός από τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό που σχεδιάζουν και σχεδιάζουν. Μα και τα σχέδια άλλοι τα εκκολάπτουν και οι κυβερνώντες απλώς κορδώνονται και κακαρίζουν…

Θαυμάζεις την άθλια κατάντια των νεοδημοκρατών κυβερνόντων σε 13 μόλις μήνες μετά την εκλογή τους και μια ανασχηματισμική (επι-)διόρθωση. Όλοι, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Σταϊκούρας, Κεραμέως, Μενδώνη κ.λπ. κ.λπ. έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου.

Είναι η καινούργια μπαρούφα στο πολιτικό συνθηματολόγιο – «αγώνας δρόμου». Και οι εξίσου κουφιοκέφαλοι δημοσιογράφοι την αναπαράγουν σαν μια νέα θεία αποκάλυψη. Πέρυσι ακούγαμε για το «αφήγημα» και την «αποτύπωση» και άλλα. Τώρα ο «αγώνας δρόμου» όπου κανείς δεν ιδρώνει – ούτε το αυτί τους!

Σε αυτήν την εποχή, έγραψε ο Ησίοδος, η Αιδώς και η Νέμεσις έχουν αποχωρήσει από τον κόσμο μας!

Λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια.

Χορεύουν όμως για ίδια διασκέδαση ο καθένας και η καθεμιά, δικά τους οκνηρά λικνίσματα στο δικό τους αμέριμνο προσωπικό όνειρο.

Ο Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη όπως κάνει κάθε παραλυμένος πρωθυπουργός εδώ και δεκαετίες για να μιλήσει στην «Έκθεση Θεσσαλονίκης» η οποία Έκθεση όμως δεν έγινε φέτος με δική του (σωστή) απόφαση λόγω κορωνοϊού!

Δεν είναι μια παρανοϊκή παραδοξολογία; Ο πρωθυπουργός πάει να μιλήσει σε μια Έκθεση που δεν έγινε!

Τι να περιμένεις από τέτοια μυαλά;…

Δικαίως λοιπόν η κα Σ. Τριανταφύλλου (κι εμείς εδώ) κατηγορούμε τους πολιτικάντηδες και κυρίως τους βουλευτές στο Μέγαρο Μίζας και ειδικά τους Νεοδημοκράτες, πως είναι όλοι ιδιοτελείς, οκνηροί φανφαρόνοι.

Συζητούσαν στη Βουλή το θέμα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πολεμόχαρου Πολάκη. Ε, λοιπόν, 88 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ που πληρώνονται αδρά με δικά μας λεφτά δεν ήταν εκεί – απουσίαζαν, σαν το πρωθυπουργό τους. Και το αίτημα άρσης δεν πέρασε!

Δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει την καταπληκτική ομιλία του.

Εδώ στην Αθήνα αφού θα μεταδινόταν από τα τηλεοπτικά κανάλια ως ιστορικό γεγονός;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *