Ε921: Ανθρωπιστική ηλιθιότητα

Ε921: Ανθρωπιστική ηλιθιότητα

1. «Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες εκείνοι έτρωγαν βελανίδια και ζούσαν σε σπηλιές». Εμείς είμαστε το περιούσιο έθνος της χρεοκοπίας.

Η επαναλαμβανόμενη χρεοκοπία, η ανικανότητά μας να ζήσουμε στο σύγχρονο παρόν πάνω από τα κλασικά μας ερείπια κι έξω από τον ανθρωπιστικό (ή μήπως εννοώ «ανθρωπικό») μας συναισθηματισμό, δείχνει πως δεν έχουμε πολλή σχέση με τους χτίστες του Παρθενώνα. Μάλλον με κείνους που έτρωγαν βελανίδια.

Συχνά έχουμε γράψει για την ηλιθιότητα που διακατέχει το έθνος μας των περιλάλητων Ελλήνων. Και η καθημερινότητα βρίθει από παραδείγματα που φωτίζουν τα σκοτάδια μας σαν βεγγαλικά.

Σήμερα παίρνω δυο από την Καθημερινή (Πέμπτη 20/8/20)!

2. Ξέρετε πόσο επιμελείς και αμείλικτοι είναι οι αριστεροί περιβαλλοντολόγοι (και σχετικοί) όσον αφορά τη ρύπανση της αγνής ελληνικής φύσης με ανεμογεννήτριες, ηλιακά πάρκα και παρόμοια – ιδίως σε ξερονήσια όπου μόνο θαλασσοπούλια φωλιάζουν.

Είναι όμως και η Μακρόνησος, ιστορικό κομμάτι όπου έκαναν αναγκαστικές διακοπές ο μακαρίτης ο πατέρας μου, ο σύντροφός του Αμπατιέλος και πολλοί άλλοι αγωνιστές κατά του μοναρχοφασισμού και υπέρ της σταλινικής «δημοκρατίας».

Είναι και μερικά γραφικά κορφοβούνια όπως κοντά στα Άγραφα, όπου οι καμινάδες της ΔΕΗ ξερνούν καπνό και μαύρο κονιορτό, μα οι ανεμογεννήτριες θα ενοχλούσαν τα πετεινά του ουρανού.

Ευαισθησία και προοδευτισμός, ευλάβεια και προστασία της Φύσης!

Έτσι τώρα κοντά στο Ρέθυμνο οι «προοδευτικοί» ευαίσθητοι αρχιτέκτονες εμποδίζουν την ανέγερση ενός αδειοδοτημένου ξενοδοχείου για να μη χαλάσει το ειδυλλιακό τοπίο ενός γκρεμού (!) πάνω στον οποίο κουρνιάζουν υπερήφανα ραδιοτηλεοπτικά όργανα και κεραίες! Το ξενοδοχείο δεν θα πείραζε καθόλου τον γκρεμό (ανάγλυφο της Φύσης!) μα οι «προοδευτικοί» δεν συμφωνούν.

3. Στην όμορφη Θεσσαλονίκη η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο που στεγάζει και το σοσιαλιστικό Terra Incognita, ένα στέκι άγνωστων έμβιων όντων (που ή βρίσκονται σε διακοπές κοντά σε αγριεμένα πλήθη που ξεφαντώνουν, ή που ειδοποιήθηκαν έγκαιρα). Εκεί βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες, ναυτικές φωτοβολίδες, πυρσοί, σύνεργα για αυτοσχέδιες μολότοφ και… περούκες!

Το κτίριο ανήκει μεν στο ΑΠΘ μα τελούσε υπό την κατοχή των άγνωστων καταληψιών και μάλιστα από το 2004!

Επί 16 ολόκληρα χρόνια ούτε το σεπτό Πανεπιστήμιο (απόγονος του Αριστοτέλη!) ούτε η έμπιστη αστυνομία που φυλάει τους νόμους του άστεως σκέφθηκαν να επέμβουν. Παρότι γνώριζαν πως 80% των επιδρομών και καταδρομών στην πόλη εκπορευόταν από την Terra που όμως ήταν Cognita και η ΔΕΗ την τροφοδοτούσε με το αναγκαίο ρεύμα.

4. Οι κάτοχοι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους είχαν εμπιστοσύνη (για 14 έτη) πως καμιά κυβέρνηση κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή δεν θα τους ενοχλούσε στο εξαίρετο κοινωνικό του έργο. Όπως κι έγινε – για 16 έτη!

Σε σημείωμα που βρέθηκε στον χώρο εκφράζουν γλαφυρά το «ηθικό πλεονέκτημά» τους: «Οι συντροφικές σχέσεις που χτήστικαν γύρω από την Terra Incognita είναι ο πραγματικός κίνδυνος που πρέπει να φοβάται το κράτος και το κεφάλαιο. Δεν θα αργήσει η ώρα που οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι θα συνειδητοποιήσουν τα συμφέροντά τους».

Άφησα το κείμενο ως είναι για να έχετε ορθή αντίληψη του υψηλού νοητικού επιπέδου και της μόρφωσης των «συντρόφων».

Αλλά τι να πεις και για την κοινωνία που έχει τέτοιες πρυτανικές αρχές και αστυνομικές δυνάμεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *