Ε942: Οι Σύντροφοι του Βορρά

Ε942: Οι Σύντροφοι του Βορρά

1. Γράφω με αφορμή την είδηση από τουρκικές πηγές πως οι Ρώσοι θα έκαναν ναυτικά γυμνάσια με τους Τούρκους στις αμφισβητούμενες θαλάσσιες ζώνες. Η είδηση αποδείχθηκε ψευδής και οι Τούρκοι ανασκεύασαν. Θα μπορούσε να είναι αληθινή, αν κρίναμε μόνο από τη μάλλον φιλική στάση των Ρώσων προς τους Τούρκους την τελευταία χρονιά και τη γενικότερη στάση κοροϊδίας προς τους ορθόδοξους αδερφούς τους (=Έλληνες) για τρεις αιώνες περίπου.

Η μόνη περίπτωση που οι «ορθόδοξοι αδελφοί» μας του Βορρά μας βοήθησαν ήταν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου 28 Οκτωβρίου 1827. Ακόμα και τότε τα πλοία των Ρώσων, που, παρά τη φιλία τους προς τους Οθωμανούς, δεν ήθελαν να μείνουν εκτός των τεκταινομένων, έστειλαν λιγότερα πλοία από τους Γάλλους και τους Άγγλους και μπήκαν στον κόλπο τελευταίοι.

2. Ο νεότευκτος πρωθυπουργός μας Τσίπρας, ο ατσίδας των διαπραγματεύσεων, πήγε στη Ρωσία του Πούτιν το 2015 με το ανεκδιήγητο τσούρμο του (και τον Λαφαζάνη που υποκλίνονταν ακατάπαυστα στους «συντρόφους») για να ζητήσει λεφτά δανεικά κι έτσι να μπορέσει να απεμπλακεί από τους καπιταλιστές Ευρωπαίους. Γνώριζε άραγε τίποτα από την μακραίωνη έχθρα που είχαν οι Ρώσοι προς εμάς – με εξαίρεση λιγοστούς φιλελεύθερους σαν τον ποιητή Πούσκιν;

Διότι, ναι μεν κατά καιρούς οι Ρώσοι υπόσχονταν μέσω εκλαμπρότατων εκπροσώπων πως θα βοηθούσαν το υπόδουλο γένος να απελευθερωθεί από τους Τούρκους, ειδικά όταν είχαν στα νότια σύνορά τους μπελάδες και συρράξεις μαζί τους, μα όταν οι Έλληνες ξεσηκώνονταν, και όταν εκείνοι τα έβρισκαν με τους Οθωμανούς, μας άφηναν στα γιαταγάνια των γενιτσάρων.

Το 1821 μετά την κήρυξη της Επανάστασης και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, ο Ρώσος γραμματέας της πρεσβείας Τουργκένιεφ δήλωνε στον Τσάρο πως ένα ισχυρό Ελληνικό κράτος θα ήταν επικίνδυνο για τα ρωσικά συμφέροντα.

3. Αναμφίβολα (;) θα ήξερε ο σύντροφος Τσίπρας πως ο Στάλιν δεν έστειλε ούτε έναν μαχητή επί γερμανικής κατοχής, ούτε ένα φυσίγγιο αργότερα, όταν οι Έλληνες κουμμουνιστές ξεσηκώθηκαν για να επιβάλουν Λαοκρατία και να του παραδώσουν την αιματοκυλισμένη χώρα στην σταλινική Αυτοκρατορία. Οι Ρώσοι μπορεί να ευχαριστήθηκαν με τους τεμενάδες, μα μάλλον θα παραξενεύτηκαν με τους επαρχιώτες παλιάτσους της πολιτικής. Γι’ αυτό και υπέδειξαν στον ξινοπράσινο πρωθυπουργό να στραφεί στην Ευρώπη όπου η χώρα του ανήκε. Και την ίδια ώρα τον κάρφωναν στον Ολάν: «Ο Τσίπρας ήρθε σε εμάς για βοήθεια! Ετοιμάζεται να το σκάσει από την Ένωσή σας!»

4. Εξίσου αναμφίβολα ο Τσίπρας και το τσούρμο τσαρλατάνων του δεν γνώριζαν πως οι πρώτοι που όπλισαν τον Ατατούρκ για να απωθήσει τους Έλληνες πίσω στη θάλασσα δεν ήταν οι Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί, που οπωσδήποτε μετά έβαλαν και αυτοί ένα χεράκι για την τελική σπρωξιά, μα οι ξανθοί σύντροφοι του Βορρά, οι Μπολσεβίκοι του λατρευτού Λένιν.

Οπότε ας μην περιμένουμε τίποτα από το ξανθό γένος του Βορρά τους ορθόδοξους αδερφούς ημών.

Και τον περασμένο Αύγουστο ο Ρώσος υπ. Εξωτερικών κ. Λαβρόφ μιλούσε με τη ξύλινη γλώσσα του διπλωμάτη για συνομιλίες χωρίς να καταδικάζει τις παράνομες παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας από τους Τούρκους και τις αθυρόστομες προκλήσεις τους (να πάρουν τα Δωδεκάνησα)!

Εκτός από το Ναυαρίνο, και τότε με το ζόρι μήπως και αποκλειστούν από τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις, ουδέποτε βοήθησαν τον ελληνικό λαό που στην παλαβομάρα του πιστεύει πως είναι και θα είναι πάντα ευεργέτες μας. Οι εκκλησιαστικοί και μοναχοί μας, μάλιστα, είδαν οράματα και προφήτευσαν πριν μερικά χρόνια πως το «ξανθό γένος» θα αφάνιζε την Τουρκία! Πολλοί ζουν ακόμα με αυτή την παρηγορητική πλάνη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *