Ε1358: Αχτύπητοι και αδίδακτοι

Ε1358: Αχτύπητοι και αδίδακτοι

Οι Συριζαίοι τσιπριστές είναι σαν πουλιά με ίδια φτερά και κάθονται όταν δεν φτεροκοπούν με φούρια στο ίδιο κλαδί. Αν δεν είχαν την ίδια νοοτροπία δεν θα ήταν στο ίδιο κόμμα. Είτε ο ίδιος ο Τσίπρας κακαρίζει σαν πετεινάρι, μα όλες τις ώρες της μέρας, είτε ο Πολάκης, είτε ο Σκουρλέτης, ακούς τα ίδια ασυνάρτητα (και ψευδόμενα) κραξίματα. Κυρίως πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα σωστό. Εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να επικρίνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη διότι, πρώτον, κάνει λάθη που δεν ταιριάζουν με τις φιλελεύθερες (κεντροδεξιές, αν προτιμάτε) εξαγγελίες της: δεν είναι φιλελεύθερες. Δεύτερον, επικρίνουμε με την ίδια ένταση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είναι τρισχειρότερα.

Τώρα στα ασυνάρτητα κρωξίματα προστέθηκαν και οι κραυγές της κας Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτίνας του Σύριζα και πρώην υπουργού, που όμως ήταν (ή εξακολουθεί να είναι) γιατρός. Τώρα, ένας γιατρός άσχετα με το φύλο άντρας ή γυναίκα είναι πρώτιστα επιστήμων και συγχρόνως, θεραπευτής: δηλ. βάζει την αλήθεια της πραγματικότητας, της υλικής έστω, πρώτη ως επιστήμων και ως θεραπεύτρια τη φροντίδα για τους ασθενείς και όλους τους ανθρώπους που, όλοι κάποια ώρα ασθενούν. Δεν συνάδει να ξεστομίζεις αρλούμπες επειδή αυτό σου είπε να κάνεις ο Ιεροφάντης σου ή επειδή εσύ νομίζεις πως έτσι προωθείς τα κομματικά και προσωπικά σου ως πολιτικάντης συμφέροντα. Και όμως με το έμπα του Νέου Έτους η κυρία Όλγα δήλωσε παρούσα με ατόφιο τον παλαιό κομματικό και καθόλου θεραπευτή εαυτό της (3/1/22):

«Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μας μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας. Εκατοντάδες συμπολίτες συνωστίζονται σε ουρές στον δρόμο για ένα rapid test, καθώς η μετάλλαξη “Ομικρον” καλπάζει και όλοι μας έχουμε είτε στο οικογενειακό είτε στο φιλικό είτε στο εργασιακό μας περιβάλλον δικούς μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί. Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αποδειχθούν εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης πολιτείας που σέβεται τον πολίτη» (Ολγα Γεροβασίλη, 3.1.2022).

Δεν βρέθηκε κανένας λογικός σύντροφος που έχει κάποια επίγνωση των γεγονότων στη διεθνή επικαιρότητα να της πει «Κυρία συντρόφισσα, υπερβάλλεις λίγο. Δεν βιώνουμε ούτε εμείς ούτε εσύ «απίστευτη ταλαιπωρία… και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας». Πρώτον εμάς τουλάχιστον στο κόμμα της προόδου και πρωτοπορίας ουδέποτε μας ενδιέφερε η «αξιοπρέπεια». Μας ενδιαφέρει μόνο η ανακατάληψη της εξουσίας. Τώρα, αν εσύ θες να ξεπεράσεις σε αρλούμπες και τον αρχηγό έχοντας βλέψεις – και γιατί όχι, έξυπνη και φωνακλού είσαι – αυτό είναι άλλο θέμα. Μα σε όλες τις χώρες της Δύσης παρατηρούνται ουρές που μπορεί να γίνουν και εστίες μετάδοσης, αν οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν αποστάσεις. Εκεί οι κουτόφραγκοι και άλλες φυλές δεν έχουν τον δικό μας τσαμπουκά, την πυγμή κι επιμονή για την εξουσία και κυβερνήσεις και αντιπολίτευση, συναινούν σε όλα – τόσο βαλανιδοφάγοι είναι ακόμα. Εμείς πρέπει να είμαστε ακόμα πιο εύστοχοι και να συγκεντρώνουμε τα πυρά κατά του μοναδικού εχθρού, Μητσοτάκη! Οι επιθέσεις μας πρέπει να είναι ξεκάθαρες και οι στόχοι να έχουν όνομα. Μάθε από τον Πολάκη. Την ιατρική την εγκατέλειψες πριν από καιρό. Μάθε από τον Πολάκη, που τη συνεχίζει. Το συναίσθημα ας είναι μόνο για το κόμμα και η αλήθεια ας είναι μόνο όσα δηλώνει ο Αλέξης μας»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *