Ε918: Μετανιώνεις για όλα τα ψεύδη σου;

Ε918: Μετανιώνεις για όλα τα ψεύδη σου;

Άραγε θα βρεθεί κάποιος θαρραλέος δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα, πρόεδρο του Σύριζα, αν θα μετανιώσει για όλα τα ψέματα που έχει χαρίσει τόσο απλόχερα και μεγαλόστομα στον Ελληνικό λαό και αν θα ζητήσει συγγνώμη για όλες τις παραλήψεις, συγκαλύψεις και αποτυχίες του τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση, 2015 – 2019; Υπάρχει τέτοιος δημοσιογράφος;

Να θέσει στον κ. Τσίπρα είτε καθώς του παίρνει συνέντευξη είτε καθώς ο κ. Τσίπρας κάνει ανακοινώσεις σε κάποια φιέστα προοδευτική.

Γράφω τώρα διότι κάτι τέτοιο έκανε ένας Αμερικανός δημοσιογράφος στα μέσα Αυγούστου στην καθημερινή ενημέρωση από τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό οίκο. Σχεδόν απίστευτο μα πάρα πολύ αληθινό.

«Μετανιώνετε για όλα τα ψέματα που είπατε στον αμερικανικό λαό;»

«Τι; Πως είπατε; Ποια;…» ρώτησε ο Ντόναλτ Τραμπ.

«Όλα τα ψέματα, όλα τα ανέντιμα πράγματα…»

«Ποιος τα είπε;»

«Εσείς κύριε Πρόεδρε!»

«Α θεέ μου!» ψέλλισε ο πρόεδρος μετά από μια στιγμή βαθιάς σιγής και αμηχανίας και αμέσως μετά στράφηκε σε άλλον δημοσιογράφο.

Μα, όπως παρατήρησαν πολλοί αναλυτές, ένα μεγάλο ταμπού έσπασε. Ο πρόεδρος για λίγο έπαψε να είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Ιεροφάντης της γελοίας τελετουργίας όπου, αντί να ενημερώνει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τα γεγονότα και τις αληθινές πολιτικές που η κυβέρνησή του προωθούσε, έκανε προεκλογική προπαγάνδα με αναίσχυντα ψεύδη, με συγκαλύψεις κι επιθέσεις κατά των αντιπάλων ή διαφωνούντων.

Το γεγονός είναι πλέον καταγεγραμμένο και βιντεοσκοπημένο. Ο πρόεδρος δεν είναι το ιερό, σεβάσμιο και ανεπίληπτο πρόσωπο, εκλεγμένο από τον λαό στο υπέρτατο αξίωμα της χώρας (και του πλανήτη)! Ένας δημοσιογράφος, και μάλιστα εδώ και δεκαετίες δεδηλωμένος Ρεπουμπλικάνος, τον κατηγόρησε δημόσια πως έλεγε ψέματα και τον καλούσε να μετανιώσει και να ζητήσει συγνώμη!

Άμεσα, ωμά και δημοσίως!

Ο κ. Τσίπρας, είναι ξεδιάντροπο, εξουσιολάγνο ξόανο λούμπεν πολιτικής, επί χρόνια μας ψεκάζει με ψέματα, ασυναρτησίες και κωλοτούμπες και οι δημοσιογράφοι όλοι τον αντιμετωπίζουν με ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό από ότι οι Αμερικανοί τον Τραμπ, και δεν έχει βρεθεί ένας με κότσια να του τα πει ευθέως κατάμουτρα πόσο ανεύθυνος και ανέντιμος μα και ανίκανος είναι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *