Ε331. Η κατρακύλα του Ντόναλντ Τραμπ

Ε331. Η κατρακύλα του Ντόναλντ Τραμπ

1. Πρότινος είδαμε όλη την οικογένεια του κ. Τραμπ, της νεαρής Τίφανι, της μεγάλης κόρης Ιβάνκα και της νυν συζύγου Μελάνια να εκφωνούν ομιλίες στον προεκλογικό αγώνα του Προέδρου.

Τελικά μίλησε και ο μεγάλος άντρας ο ίδιος.

Σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους (π.χ. Dale και Anderson), η 20λεπτη ομιλία του προέδρου ήταν βαρετή και ασυνάρτητη σε πολλά σημεία και τον ανέδειξε ως αξεπέραστο κατά συρροή ψεύτη!

Ας σημειωθεί πως εκτός από τον ίδιο, τις γυναίκες της οικογένειας και την κλίκα των δουλικών αυλικών του, στην ομιλία του στον αυλόγυρο του Λευκού Οίκου (με σημαίες, κόκκινο χαλί και βεγγαλικά στο τέλος) δεν εμφανίστηκαν οι ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος ούτε καν η νεοσυντηριτική πτέρυγα.

Το χρίσμα ως υποψηφίου το πήρε ο ίδιος ετσιθελικά!

2. Η παρανοϊκή προσωπικότητα του Πλανητάρχη (ο Θεός να μας φυλάει) είναι γνωστή. Δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενό της. Θα επικεντρωθώ μόνο σε δυο από τα μεγάλα ψέματά του. Το ένα αφορά τη σπουδαία νομοθεσία που διαλαλεί πως ο ίδιος θέσπισε για να βελτιώσει τη ζωή των Αφροαμερικανών, το άλλο αφορά το τείχος που κατασκεύασε στα νότια σύνορα για να σταματήσει τους Μεξικανούς μετανάστες.

“Έκανα περισσότερα για την Αφροαμερικανική Κοινότητα από κάθε Πρόεδρο από την εποχή του Λίνκολν” κόμπασε. Στην πραγματικότητα δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Ο Lyndon Johnson πέρασε την Πράξη Πολιτικών Δικαιωμάτων και το Δικαίωμα Ψήφου που επέτρεψε στους Μαύρους να γίνονται δεκτοί στα πανεπιστήμια του Νότου και να ψηφίζουν. Ο ίδιος, ο Τραμπ, απεναντίας, πέρασε έναν νόμο το 2018 που περιορίζει τον νόμο του Ομπάμα (Επιλογή των Βετεράνων) του 2014!

Όσο για το τείχος, ισχυρίζεται ψευδώς πως ο Τζο Μπάιντεν θέλει να το γκρεμίσει ενώ ο αντίπαλος είπε απλά πως δεν θα συνεχίσει αυτή την πολυέξοδη κατασκευή. Ισχυρίστηκε δε πως είχε χτίσει 300 μίλια, μα αυτά ήταν επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις προηγούμενων κτισμάτων. Οι πραγματική κατασκευή ήταν μόλις 9 μίλια!

3. Είναι πολλά τα ψέματα – για την οικονομία, για τον κορονοϊό, για τους αντιπάλους του. (Π.χ. δημιούργησε 9 εκμ θέσεις εργασίας, ισχυρίστηκε, μα δεν είπε πως επί προεδρίας του χάθηκαν 22 εκατομμύρια!)

Η κατάσταση νοητικής υγείας του φάνηκε στις καθαρές προθέσεις του, που επιβάλλουν την επανεκλογή του!

Εξήγησε: “Αλλά νομίζω, νομίζω πως θα είναι, θα είναι πολύ, πολύ, πως θα έχουμε νομίζω μια πολύ πολύ σταθερή, θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, θα σταθεροποιήσουμε αυτό που έχουμε κάνει, και θα έχουμε κι άλλα πράγματα στο τραπέζι να συνεχίσουμε…”

Ούτε ο δικός μας Αλέξης δεν έφτασε τέτοιο επίπεδο ασυναρτησίας!

Η Ουάσιγκτον δεν άλλαξε τον Πρόεδρο, όπως είπε η Ιβάνκα. Εκείνος άλλαξε την Ουάσιγκτον στη δική του κατρακύλα.

Και τώρα είναι ο ίδιος και η γυναίκα του θετικοί στον τρομερό κορωνοϊό. Λίγο πριν τη διαπίστωση αυτή, διαλαλούσε πως όπου να’ ναι «η πανδημία τελειώνει». Τι τρομερή ειρωνεία της Μοίρας!

Περαστικά τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *