Ε1476: Κλεπτοκρατία κυρίαρχη (2)

Ε1476: Κλεπτοκρατία κυρίαρχη (2)

Στην αγία Ρωσία, χώρα της αθωότητας και ειρήνης, όπως μας πληροφορούν σε κάθε ευκαιρία οι λαλίστατοι, σταθεροί στο κρατικό λειτούργημά τους, Πούτιν, Λαβρόφ, Πεσκόφ και κα Ζαχάροβα, κάθε χρόνο πεθαίνουν από AIDS (ή ιός HIV) 36.000 άνθρωποι και υπάρχουν θετικοί στον ιό 2 εκατομμύρια! Μα η γενική κατάσταση και οι αριθμοί δεν δημοσιοποιούνται (όπως και επί Σοβιετίας) για να μην έχουμε “λάθος” εντύπωση!

Αυτή είναι η κατοικία της κας Tatyana Bykova στο προάστιο “Ανατολή” του Ροστόφ όπου διαμένει και ο σύντροφός της, κομισάριος της Αστυνομίας της περιοχής. Η κυρία ήταν μέχρι πρόσφατα υπουργός Υγείας στην Περιφέρεια Ροστόφ από το 2004. Αλλά κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση (και κλοπή) εκατομμυρίων δολαρίων (δισεκατομμυρίων ρουβλίων) μέσω απατηλών, πλαστών προγραμμάτων αγοράς δημοσίων υγειονομικών αγαθών.

Να και το εσωτερικό της κατοικίας που αντιγράφει αρχοντικό του 18ου αιώνα. Εδώ μένει σε κατ’ οίκον περιορισμό τώρα, μα, όπως εύκολα φαντάζεσθε, δεν της λείπει τίποτα από άνεση και κατ’ οίκον καλοπέραση.

Η κυρία όχι μόνο υπεξαιρούσε (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) μεγάλα ποσά από προμήθειες, μα κρατούσε τους μισθούς γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού σε χαμηλό επίπεδο χωρίς να δώσει αυξήσεις ως και 60% από το 2013! Αυτή η πρακτική εξοικονόμησης πόρων, όχι για το κράτος μα για τη δική της καλοζωία, προκάλεσε μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Περιφέρεια Ροστόφ. Επίσης πλαστογραφούσε αναφορές περί παιδικής θνησιμότητας δίνοντας πολύ μικρότερους αριθμούς. Το ίδιο έκανε και για περιπτώσεις θυμάτων AIDS!

Μόλις το 2018 κυκλοφόρησαν φήμες–κατηγορίες στο Διαδίκτυο για τις προσωπικού συμφέροντος παραδόπιστες πρακτικές της Bykova. Αυτές αυξήθηκαν σύντομα και αργότερα κυκλοφόρησε το βίντεο για την επιδημία AIDS στη Ρωσία του Yuri Dudia. Η κα Μπούκοβα, όπως έγραψα, συγκάλυπτε την επιδημία. Μα εκατομμύρια είδαν το βίντεο σε λίγες μέρες.

Στη φωτογραφία τα μέλη του Ρωσικού Κοινοβουλίου συζητούν την επιδημία έχοντας δει το βίντεο. Και δυστυχώς έτσι συχνά, πρώτα μέσω του Διαδικτύου, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ρωσικού λαού μαθαίνουν για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας και μετά ασχολούνται και οι ίδιοι.

Υπάρχουν δεκάδες αξιωματούχοι σαν την κα Μπούκοβα σε πολλές άλλες περιοχές της αχανούς χώρας που φροντίζουν να μην παρουσιάζονται αναφορές με αρνητική άποψη για τα υγειονομικά ή άλλα εθνικά θέματα κι έτσι να μη χρειαστεί να εμπλακεί η Μόσχα και να χάσουν τις πηγές παράνομου εισοδήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *