Ε1484: Λίγο χιούμορ για τη σοβαροφανή Ρωσία!

Ε1484: Λίγο χιούμορ για τη σοβαροφανή Ρωσία!

Το Διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με καρικατούρες, φωτογραφίες και ανέκδοτα για το πουτινικό καθεστώς.

Αρχίζω με τον Πούτιν και τον κόσμο: παντού Ναζί εκτός της Ρωσίας των αντιφασιστών! Μετά, το κάλεσμά του στην προστασία της Μαμάς Ρωσίας.

Ξέρετε πως ο Πούτιν είναι δισεκατομμυριούχος από την κλεπτοκρατία που επικρατεί στην Αγία Ρωσία. Έχει δε συνάψει στενές σχέσεις με τη Ρωσορθόδοξη Εκκλησία. Επικεφαλής της Εκκλησίας είναι ο Πατριάρχης Κύριλλος, κολλητός του Πούτιν στη μεγάλη Μαφία επισήμων, δισεκατομμυριούχος και αυτός. Προσέξτε το ρολόι του στην πρώτη φωτογραφία: λέγεται πως αξίζει περίπου $30.000. Όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι, στις κρατικές υπηρεσίες και (ιδίως) στις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται πως και στην Εκκλησία, θέλουν να μπορούν να επιδεικνύουν ένα ωραίο ρολόι Δυτικής προέλευσης. Προσέξτε τώρα τη δεύτερη φωτογραφία όπου το πανάκριβο ρολόι λείπει από τον καρπό του Παναγιότατου. Εδώ είναι η παμπάλαιη σταλινική πρακτική με την οποία το περιεχόμενο μιας φωτογραφίας άλλαζε καθώς αφαιρούνταν ή (πιο σπάνια) προσθέτονταν πρόσωπα και πράγματα, έτσι που να προβάλλεται ο ίδιος ο Στάλιν μόνο ή αυτό που εκείνος ήθελε. Έτσι κι εδώ το ακριβό ρολόι αφαιρέθηκε από τον καρπό του Πατριάρχη να μη φαίνεται πως ο Άγιος προκαθήμενος, επιφορτισμένος με τη σωτηρία των ψυχών των Ρώσων και της Μητέρας Ρωσίας καθαυτής, έχει εγκόσμια πλούτη.

Μόνο που οι τεχνικοί προπαγανδιστές ξέχασαν να αφαιρέσουν την αντανάκλαση του ρολογιού από τη λουστραρισμένη επιφάνεια του τραπεζιού. Ξέχασαν επίσης και το χαμόγελο αυτό-ικανοποίησης του Πατριάρχη και όλη τη χλιδή στην ένδυσή του, στην πόρτα και στα έπιπλα ολόγυρα στην αίθουσα.

Τώρα περνάμε σε ένα παλαιό σοβιετικό ανέκδοτο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου μα αναπροσαρμοσμένο στην «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Οι αριθμοί είναι μάλλον ανακριβείς.

Σύμφωνα με τον Πούτιν στην Ουκρανία διεξάγεται πόλεμος για την κυριαρχία του κόσμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση;

Η Ρωσία έχει χάσει 20.000 στρατιώτες, 8 στρατηγούς, 750 άρματα, 2000 τεθωρακισμένα,

370 κανόνια, 150 αεροπλάνα, 150 ελικόπτερα και 8 πλοία και άλλα πλεούμενα.

Και το ΝΑΤΟ; Το ΝΑΤΟ δεν έχει φτάσει ακόμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *