Ε892: Ελληνική Δικαιοσύνη 2020

Ε892: Ελληνική Δικαιοσύνη 2020

1. Μια ελληνική υπόθεση παρανομίας που ξεκίνησε το 2008 στο Νέο Δελχί της Ινδίας, εκδικάστηκε οριστικά τον Ιούνιο 2020. Χρειάστηκαν 12 ολόκληρα έτη, παρά την ηλεκτρονική και ψηφιακή τεχνολογία.

Δεν έχουν σημασία εδώ τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, η φύση της παράβασης και η καταδικαστική απόφαση, μόνο η χρονική διάρκεια!

Μια Ελληνίδα εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές να συνοδεύει νεφροπαθείς σε παράνομη κλινική μεταμοσχεύσεων στο Νέο Δελχί, Ιανουάριος 2008. Συνελήφθη και τον Ιούνιο 2012 παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (εδώ στην Αθήνα) με την κατηγορία μεσάζουσας σε (παράνομο) κύκλωμα εμπορίας οργάνων.

2. Η δίκη έγινε τον Φεβρουάριο 2017, δηλαδή 5 χρόνια αργότερα λόγω συνεχών αναβολών, συνηθισμένη τακτική σε πολλές υποθέσεις.

Τον Ιούλιο 2017 καταδικάστηκε σε 9 έτη κάθειρξης μετά από 6 συνεδριάσεις. Η κυρία άσκησε έφεση. Τον Νοέμβριο 2019 ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη. Λόγω της υγειονομικής πανδημίας, η δίκη αναβλήθηκε ως τα τέλη Ιουνίου 2020 οπότε η κυρία καταδικάστηκε σε 7,5 έτη κάθειρξης.

Στο μεταξύ πολλοί μάρτυρες είχαν πεθάνει. Οι ελληνικές αρχές ουδέποτε αναζήτησαν τους επικεφαλής Ινδούς που οργάνωσαν κι έκαναν τις παράνομες μεταμοσχεύσεις, παρότι και αυτοί είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί.

3. Μη σας κάνουν εντύπωση αυτά όλα. Μακάρι να ήταν μόνο η Δικαιοσύνη που δυσλειτουργεί τόσο άψογα στη χώρα μας.

Ο ελληνικός πελατειασμός, που διαδέχτηκε στη σύνολη κρατική λειτουργία τα τουρκικά ήθη μετά την απελευθέρωση, φρόντισε ώστε καμιά κρατική υπηρεσία να μην μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα. Θεσπίστηκαν νόμοι και αναπτύχθηκαν μηχανισμοί έτσι που όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες να γίνουν περίπλοκες και χρονοβόρες ώστε να χρειάζεται χρόνος και μίζα ή επέμβαση των κρατούντων πολιτικών.

Τώρα, το 2020, έχουμε τον ίδιο τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο και άλλα όργανα (π.χ. κα Τολουπάκη) να βρίσκονται κατηγορούμενοι!

Και το τελευταίο πόρισμα (Ιούλιος 2020) αποκαλύπτει πως οι κεφαλές της Δικαιοσύνης (δίχως να κατονομάζονται) αναλάμβαναν να ασκήσουν τιμωρητικές διώξεις σε όσους κατώτερους λειτουργούς δεν συνεργάζονταν με τις (παράνομες) οδηγίες του παραδικαστικού παρακρατικού κυκλώματος που είχε συσταθεί, ως φαίνεται, από την τσιπρική κυβέρνηση.

Ακούσαμε και τη μαγνητοφώνηση της συνομιλίας του πραγματογνώμονα με τον ανώτερό του, Διευθυντή της Πυροσβεστικής, τις άμεσες υποδείξεις και πιέσεις και τις λεπτές απειλές από τον Διευθυντή…

Έτσι παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα, λέει ο Διευθυντής ξεδιάντροπα…

Ίδωμεν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *