Ε874: Ανασχηματισμός (ή εκλογές)

Ε874: Ανασχηματισμός (ή εκλογές)

1. Αυτό δεν είναι σκέτο επίκαιρο!

Δεν μοιάζει κυκλοθυμικός ο Μητσοτάκης. Μα παρουσιάζει κάτι αλλαγές που μοιάζουν ανεξήγητες διότι δεν έχουν τη δική μου, βέβαια, λογική και δεν ερμηνεύονται εύκολα. Κάποια λογική πρέπει να υπάρχει μα δεν είναι φανερή ή ευπρόσιτη.

Δεν θα κάνει ανασχηματισμό, είπε, μα “διορθωτικές κινήσεις”.

Αυτό υπάγεται στη γενικότερη τάση των Νεοελλήνων για εξυπνακισμό. Διότι είναι ένας καθόλου πειστικός διαχωρισμός. Το τελικό αποτέλεσμα και η όλη διαδικασία των “διορθωτικών κινήσεων” επιφέρουν ανασχηματισμό, με την κοινότατη έννοια του όρου.

Προς τι λοιπόν ο εξυπνακισμός;

2. Συμφωνώ με τους πολλούς αρθρογράφους που βλέπουν εδώ ένα ολίσθημα εκ μέρους του πρωθυπουργού. (Δεν είναι το μόνο. Δέχθηκε πιέσεις, αναμφίβολα, από ισχυρούς Ομίλους και τη μάζα των νεολαίων που θέλουν τα μπιτσπάρτι τους και, παρά τις σώφρονες αντιρρήσεις των επιστημόνων, προχώρησε στην άρση μέτρων. Και οι αεροπορική μας Aegean κατήργησε τις κενές θέσεις για γρήγορο κέρδος. Μόνο που ηλικιωμένοι σαν εμένα ακυρώνουν για δεύτερη φορά τη πτήση τους ή δεν θα κάνουν κράτηση!)

Υπήρξαν, όπως πάντα, οι διαρροές για τις “διορθωτικές κινήσεις” πέρα από την πρωθυπουργική δήλωση.

Ναι αλλά πότε; Και τι είδους διορθώσεις; Κι αν χρειάζονται, αυτό δεν σημαίνει πως μερικά πράγματα δεν πάνε καλά και όσο πιο γρήγορα διορθωθούν τόσο το καλύτερο;

3. Πάλι έχει καβαλήσει το καλάμι – όπως κάθε πετυχημένος. Ναι, έχει προσγειωμένο στιλ ομιλίας και κίνησης, μα νιώθεις λίγο πιο πίσω την αλαζονεία και αυταρέσκεια.

Γιατί όχι εκλογές και μάλιστα με διπλό στόχο; Να εκμηδενιστεί ο Σύριζα και το ΚΚΕ και να απαλλαγεί η ΝΔ από μερικά βαρίδια που φανερά εμποδίζουν τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Ο Μητσοτάκης δικαιολογήθηκε, μάλλον παράλογα, πως έχει έργο να κάνει με την κυβέρνηση.

Τι τον εμποδίζει να κάνει το έργο και τις εκλογές; Οι εκλογές θα εμποδίσουν το έργο ή τα βαρίδια;

Δυστυχώς, και το λέω με βαθύτατη θλίψη, ο Μητσοτάκης είναι ότι καλύτερο διαθέτει όχι μόνο η ΝΔ μα ο ευρύτερος κόσμος των πολιτικάντηδων!

Δυστυχώς ο συναισθηματισμός και η συμφεροντολογία δεν θα επιτρέψουν να έρθει μια κυβέρνηση που ξέρει όντως πώς να κυβερνήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *