E888: Άσυλο, άβατο, διαδηλώσεις

E888: Άσυλο, άβατο, διαδηλώσεις

1. Ο τίτλος είναι παρμένος από άρθρο του κ. Παντελή Μπουκάλα (δημοσιογράφου, κριτικού, ποιητή), στην Καθημερινή Παρασκευή 10/7/20.

Ναι τον διαβάζω που και που όπως διάβαζα τα ποιήματά του και διάφορες κριτικές του για την Ποίηση και την Τέχνη γενικότερα.

Κρυπτο-κομμουνιστής (ή απλώς αριστερός), δεν συμπαθεί την κυβέρνηση που “τον ένα μήνα της θητείας της τον γιόρτασε καταργώντας το άσυλο στη Βουλή από κοινού με την Ελληνική Λύση”.

Προσέξτε τη σπόντα εδώ πως η ΝΔ του Μητσοτάκη συμμαχεί με εθνικιστικό (=ακροδεξιό=χουντικό) κόμμα (Βελόπουλου).

Μετά η νέα κυβέρνηση γιορτάζει “τον ένα χρόνο” νομοθετώντας “σοβαρότατους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι”. Και οι ψήφοι της ΝΔ “και των Βελοπουλικών ενισχύθηκαν τώρα από το κεντροαμήχανο ΚΙΝΑΛ”.

Εδώ η σπόντα είναι κατά του Κινάλ – “κεντροαμήχανο”!

2. Για τον διχαστικό λόγο των αναρχοαριστερών περί “χούντας” δεν γράφει τίποτα παρότι αυτός επιχειρεί, όπως ο ίδιος ο Μπουκάλας με λεπτότερο τρόπο υπαινιγμών, να παρουσιάσει το σημερινό καθεστώς όχι ανόμοιο με εκείνο της χουντικής επταετίας!

Δεν γράφει επίσης τίποτα για τους “γνωστούς-άγνωστους” μπαχαλάκηδες που με κάθε ευκαιρία εκμεταλλεύονται την όποια διαδήλωση για να “αγωνιστούν επαναστατικά κατά του κατεστημένου”. Μα ούτε και για το απλό γεγονός πως οποιαδήποτε “συνάθροιση” (=διαδήλωση) καταλαμβάνει δημόσιες λεωφόρους κι εμποδίζει τον υπόλοιπο λεών (=λαό) να τις χρησιμοποιεί εκείνη την ώρα παρότι και το Σύνταγμα της χώρας και η κοινή λογική στηρίζουν την κοινή χρήση για όλον τον λεών (=λαό).

3. Αλλά γράφει αρχικά για μια “ελίτ” που σχετίζεται στενά “με συγκεκριμένους αστέρες της πολιτικής” κι εχθρεύονται το “άβατο των Εξαρχείων”, την “ασυδοσία του ασύλου”, την “αποχαλίνωση των διαδηλωτών” και την “απλή αναλογική”. Προφανώς, όπως στους λενινιστές, αρέσει στον κ. Μπουκάλα η ακυβερνησία (=απλή αναλογική= έκφραση Δημοκρατίας), οι ταραχές στους δρόμους (=διαδηλώσεις) και τα “άβατα” που εγκαθιδρύουν αναρχοαριστεροί μαφιόζοι και λαθρέμποροι.

Και τελειώνει με τη γνώμη διαφόρων “σοφών” όπως η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου η οποία βλέπει να μπαίνουν “περισσότερα όρια στη δράση των πολιτών και λιγότερα στη δράση της αστυνομίας”. Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί πως είναι η ασυδοσία ορισμένων πολιτών, των αναρχοαριστερών, που προκαλεί τις ταραχές και τα εμπόδια στην κυκλοφορία και τις καταστροφές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Οπότε τα όρια πρέπει να τεθούν σε αυτήν. Ή μάλλον τα θεωρεί φυσικά αυτά τα φαινόμενα.

Δεν του αρέσει που ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ασυδοσία των αναρχοαριστερών διαδηλώσεων, βίας και καταστροφής ως “οπισθοδρόμηση”.

Εμπρός, λοιπόν, λούμπεν μπουλούκια μπαχαλάκηδων, με τον κ. Μπουκάλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *