Ε879: Ποινική Δικονομία

Ε879: Ποινική Δικονομία

1. Ένα από τα τελευταία δώρα που μας κληροδότησε η τσιπρική κυβέρνηση της ασυναρτησίας και ψευδολογίας ήταν ο αναθεωρημένος Ποινικός κώδικας και η Δικονομία. Αυτά τα δυο σκέλη της άυλης Δικαιοσύνης προσδιορίζουν εγκλήματα, παραπτώματα και γενικά παραβάσεις και τις αντίστοιχες ποινές.

Το αίμα θα ανεβαίνει ορμητικά στο κεφάλι κάθε ανθρώπου που γνωρίζει δυο τρία πράγματα για το θέμα.

Η έννοια της Δικαιοσύνης έχει ταλαιπωρηθεί ατέλειωτα από τις διάφορες κυβερνήσεις που νόμιζαν πως πρέπει να επεμβαίνουν στα πάντα διότι είναι οι εκλεκτοί του λαού.

Στην πράξη, η αδέκαστη και αμερόληπτη Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία δηλώνουν αμέριστη πίστη και αφοσίωση διάφοροι εγκληματίες (ιδίως από τον ευρύ κύκλο των πολιτικών κομμάτων), ουδέποτε λειτούργησε κανονικά και ουδέποτε πρόκειται να λειτουργήσει.

Η τσιπρική «διορθωτική αναθεώρηση», όπως λέγεται, διασφαλίζει την αθωότητα του θύτη και την εύνοια προς εκείνον ενώ αφήνει το θύμα στην αδιαφορία της εξουσίας ή το ρίχνει στα τάρταρα.

2. Οι τσιπριστές απλώς ώθησαν την κατάσταση κοντά στο έσχατο άκρο.

Η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση προχώρησε σχεδόν αμέσως σε νέα «διορθωτική αναθεώρηση», μα τα αποτελέσματα (αν εξαιρέσουμε την κατάργηση του ασύλου και τη έξωση λαθρέμπορων και κακοποιών από τα Εξάρχεια) παραμένουν ισχνά και ίδια.

Κοντά στο Νομισματοκοπείο (Χαλάνδρι, Μεσογείων) μια αγέλη γύφτων επί δεκαετίες έχουν καταπατήσει εδάφη που ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες και παρενοχλούν εγκληματικά την περιοχή. Τελευταία (21/6/20) η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στην περιοχή (τιμωρώντας και τους αθώους κατοίκους εκεί) διότι αυτοί οι γύφτοι έκλεβαν ρεύμα από τους υποσταθμούς και τα καλώδια των ιδιωτών.

Ούτε η Αστυνομία ούτε ο Δήμος έκαναν τίποτα όλες αυτές τις δεκαετίες. Ψιθυρίζεται πως κρατικοί αξιωματούχοι χρηματίζονταν, μα εγώ δεν έχω στοιχεία.

3. Είναι παράξενο να έχουν τόσο εκμαυλισθεί και ξεμυαλιστεί οι νομοθέτες οι βολεμένοι στη Βουλή ώστε η Δικονομία να προνοεί με κάθε τρόπο μια ελαφριά τιμωρία ή καμιά για τους κακοποιούς.

Συνελήφθησαν βομβιστές επ’ αυτοφόρω, όπως πρόσφατα πάλι σε βάρος του τέως υπουργού Δ. Σταμάτη, και αμέσως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναρχικοί μπαχαλάκηδες επίσης συνελήφθησαν μετά το πάρτι με μολότοφ και βιοπραγίες κατά πάντων. Σύλληψη για αυτόφωρα αδικήματα. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ουδέποτε δικάστηκαν.

Ούτε οι αστυνομικοί προβαίνουν σε δηλώσεις ούτε οι δημοσιογράφοι ερευνούν τέτοιες περιπτώσεις. Μένουμε δίχως στοιχεία μα εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμαστε ως άτομα (π.χ. αυτοί δίχως ρεύμα) και κοινωνία με μειωμένες άμυνες κατά των παραβατών.

Ξέρετε, ακόμα και αν καταδικαστούν κάποιοι (σπάνιες περιπτώσεις), αφήνονται αμέσως ελεύθεροι με αναστολή της ποινής – όπως προβλέπει μια ηλίθια νομοθεσία που με μελιστάλακτο συναισθηματισμό για τον «άνθρωπο» αθωώνει θύτες και αγνοεί τα θύματα.

4. Πώς ανέχονται οι κυβερνώντες και βουλευτές αυτή την κατάσταση όπου, ενώ οι παραβάτες συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, αφήνονται αμέσως ελεύθεροι δίχως τιμωρία;

Αν οι φυλακές έχουν αφόρητο πλέον συνωστισμό, ας χρησιμοποιηθούν τα ξερονήσια, όπως παλιά με τους κομμουνιστές. Τώρα πρόκειται καθαρά για κακοποιούς του κοινού ποινικού.

Πρότινος ορισμένα «παιδιά» (στην οδό Ματρώζου) έριχναν τσιμεντόλιθους σε αστυνομικούς (για να τους βραβεύσουν άραγε για το έργο τους) μα και αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι – και ουδέν νεότερο! Απλώς αναβλήθηκε η εκδίκαση όχι για 15 μέρες μα επ’ αόριστον! Αυτός είναι ουμανισμός. Παραγνωρίζουν και οι δικαστές τους νόμους ή δέχονται πιέσεις;

Η Δικαιοσύνη είναι ο άξονας του Πολιτισμού. Αν δεν τιμωρείται το κακό, εύκολα και ραγδαία θα κατρακυλήσουμε στην παρακμή, τη βαρβαρότητα και το χάος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *