Ε851. Κρατικό χάος (2)

Ε851. Κρατικό χάος (2)

1. Όπως καταλαβαίνετε, η σειρά αυτή μπορεί να συνεχιστεί στον αιώνα!

Πόσο βλάκας είναι ο λαλίστατος κ. Βρούτσης; Κατά πάσα πιθανότητα δεν “διασπάθισε το δημόσιο χρήμα” σκόπιμα σε ημέτερους. Και με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και το ανεπανάληπτο “σκόιλ ελικίνου” μάλλον δεν φταίει προσωπικά ο ίδιος, ο οποίος φαίνεται συμπαθέστατος. Μα και αφελέστατος και καθυστερημένος, ίσως. Διότι σε αυτόν αποδίδεται, είτε φταίει είτε όχι, η πρώτη τουφεκιά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Φταίει ουσιαστικά μια αμείλικτη, αμετανόητη νοοτροπία σε όλους γενικά τους πολιτικάντηδες από το 1980 και δώθε: να κάνουν έργο και να κρατηθούν στην εξουσία με τα τηλεπαράθυρα.

Το 2016 η γεν. γραμματεύς Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κα. Δ. Χαλικιά, έγραψε στον Τσίπρα καταγγέλλοντας την πολιτική της προϊστάμενη για κάκιστη διαχείριση των κοινοτικών πόρων αφού πριμοδοτούνταν, όπως θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση με “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς και Προόδου, επιλεγμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης κι επιλεγμένοι (μη-)επαγγελματίες. Τόνιζε δε πως η πελατειακή αυτή πολιτική στην οποία είχαν διαπρέψει κυβερνήσεις και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να περιοριστεί τουλάχιστον από την αστιγμάτιστη αριστερή κυβέρνηση.

Όχι μόνο δεν νοιάστηκε ή παραιτήθηκε κανένας από το τσούρμο των Συριζανελλήνων, μα οι τσιπριστές τσαρλατάνοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να διορθώσουν την κάκιστη διαχείριση. Απεναντίας, με ασυνήθιστη αποφασιστικότητα, η κακοκέφαλη κυβέρνηση καρατόμησε την κα Χαλικιά μόλις δυο μέρες αργότερα.

Αυτά πρέπει να θυμήθηκε ο αλησμόνητός μας Αλέξης όταν βρόντηξε κατά του σκανδάλου (δια του οποίου η γεν. γραμ. του υπουργείου Βρούτση ευνόησε ή άφησε να ευνοηθούν συγγενείς της – μικρό αμάρτημα κοινό). Και ακολούθησαν τα τσιράκια του, οι Σκουρλέτης, Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και ο βρομόστομος πρώην υποψήφιος βουλευτής, Ηλίας Γρηγόρης, με έναν αχτύπητο οχετό χυδαιότητας. (Είναι τυχερός ο Τσίπρας να έχει στο κόμμα του τέτοιους γλωσσομαθείς τσόγλανους.)

Κι επενέβη πάλι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αφού ο Πέτσας παρείχε κάλυψη στον Βρούτση, να εξαγγείλει την επαναξιολόγηση των ΚΕΚ, δημοσίων και ιδιωτικών.

Αυτή είναι μια πρόσθετη κοινότατη άποψη του κρατικού χάους.

Γιατί πρέπει να επεμβαίνει κάθε τόσο ο πρωθυπουργός για να διορθώνει κρίσεις και δυσκολίες που προκαλούν πρωτοκλασάτοι κομματικοί σε υψηλές καρέκλες;

Γιατί επιλέγονται τέτοιοι άνθρωποι; Δηλαδή δεν είναι γνώριμα τα γνωρίσματά τους;

Έχει δυστυχώς πολλά βαρίδια η ΝΔ. Μακάρι να ήταν ο Βρούτσης μόνο. Θα έχει τη δύναμη ο Κυριάκος να αποτινάξει μερικά τουλάχιστον τώρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *