Ε873: Ισραήλ και Γάζα

Ε873: Ισραήλ και Γάζα

1. Η αριστερή και, φυσικά, φιλοαραβική προπαγάνδα διαμαρτύρεται πολύ έντονα επειδή το «ρατσιστικό» Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Λωρίδας της Γάζας.

Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ αποσύρθηκε στρατιωτικά από τη Γάζα εντελώς το 2005. Πρότεινε μάλιστα στην Αίγυπτο να την προσαρτήσει μα οι Αιγύπτιοι δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν (όπως οι Ιορδανοί δεν ήθελαν τη Δυτική Όχθη) – τόσο πολύ απεχθάνονταν τους «παλαιστίνιους»!

Η Γάζα εξαρτάται πλήρως από το Ισραήλ για τον ηλεκτρισμό και την υδροδότησή της, ακόμα και για πολλές από τις τηλεπικοινωνίες και άλλες υπηρεσίες της. Οπότε, καθώς το Ισραήλ ελέγχει και 6 έγγεια περάσματα, έχει σφιχτό έλεγχο.

Είμαι δε βέβαιος πως έχει κι ένα ισχυρό κατασκοπευτικό δίκτυο μέσα στη Γάζα. Oπότε ο έλεγχος γίνεται ακόμα στενότερος.

2. Μα γιατί;

Οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν το 2009 έναν ατσάλινο φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα και δημιούργησαν μια νεκρή ζώνη άμυνας μερικών χιλιομέτρων στη δική τους πλευρά. Γιατί, άραγε;

Διότι, πολύ απλά οι Γαζιώτες «παλαιστίνιοι» συνεργάζονται με άλλους τρομοκράτες και κάνουν επιθέσεις στην Αίγυπτο για να ανατρέψουν το σοσιαλ-δημοκρατικό καθεστώς και να ιδρύσουν φανταμενταλιστικό ισλαμικό κράτος!

Είναι αξιοθαύμαστο το σκεπτικό των αριστερών φιλο-αράβων. Ουδέποτε αναφέρουν αυτές τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των «παλαιστινίων». Τις θεωρούν φυσικές. Αλλά η άμυνα εναντίον τους από την Αίγυπτο και το Ισραήλ θεωρείται αφύσικη και καταδικαστέα!

Όπως όταν ο Στάλιν κατέλαβε τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία κι έκανε δορυφόρους τόσες άλλες χώρες, για να έχει η αγία Ρωσία (ή Σοβιετία) «προφυλακτήρες» ενάντια σε εισβολές. Αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι δεν έλεγαν τίποτα τότε. Διότι ό,τι κάνουν οι φασίστες αριστεροί είναι ορθό ενώ οι λαοί που αμύνονται κατά της τρομοκρατίας τους είναι κακούργοι!

3. Είναι παράξενο πόση άγνοια υπάρχει σχετικά με αυτή την κατάσταση των «καημένων ταλαίπωρων Παλαιστινίων» και των απάνθρωπων Ισραηλινών. Κι έτσι βρίσκει εύφορο έδαφος αυτή η αριστερή προπαγάνδα.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση δεν αποτελείται από αγίους ή πάνσοφους μύστες και ανθρωπιστές. Μα δεν είναι χειρότεροι από άλλες δυτικές ή ανατολικές κυβερνήσεις και οπωσδήποτε ως δημοκρατικά εκλεγμένοι από τους Ισραηλινούς πολίτες (Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς) είναι πολύ καλύτεροι από μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Είναι πολύ καλύτεροι από τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής που από το 2006 που πήραν την εξουσία δεν έκαναν άλλες εκλογές. Να, κάτι ακόμα που οι ευαίσθητοι αριστεροί φιλοάραβες ουδέποτε αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους.

4. Οι παλαιστίνιοι τρομοκράτες είχαν διανοίξει τουνέλια υπόγεια προς την Αίγυπτο (εξ ου και οι προφυλακτικές ζώνες) για λαθρεμπόριο και τρομοκρατικές επιδρομές. Οι Αιγύπτιοι τα κατέστρεψαν το 2015 χύνοντας μέσα τεράστιες ποσότητες νερού.

Οι Αιγύπτιοι ελέγχουν πλήρως το ένα πέρασμα Rafah, όπως οι Ισραηλινοί το Kerem Shalom στη δική τους πλευρά. (Υπάρχουν μερικά άλλα, επίσης ελεγχόμενα.)

Ούτε οι Αιγύπτιοι ούτε οι Ισραηλινοί κατέχουν έστω και μια σπιθαμή γης της Γάζας, ούτε έχουν οποιαδήποτε ανάμιξη στα παγιωμένα πολιτικά τους.

Είναι πασίγνωστο πως οι εκτοξευτήρες όλμων και πυραύλων τοποθετούνται σε σχολεία όπως και ότι οι τρομοκράτες κρύβονται ανάμεσα σε γυναικόπαιδα και νοσοκομειακά οχήματα.

Μα στις 15/7/2014 ο William Booth έγραψε στη Washington Times πως ένα αρχηγείο της Χαμάς είναι στα υπόγεια του νοσοκομείου Shifa (κάτι γνωστό στους Ισραηλινούς!).

Οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να το εξαϋλώσουν με μια ή δυο βόμβες μα δεν θέλουν θανάτους αθώων πολιτών. Προτιμούν χειρουργικής ακρίβειας επιθέσεις κατά των τρομοκρατών – και μόνο αυτών.

Φυσικά, ούτε αυτά αναφέρονται στα φιλοαραβικά δημοσιεύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *