Ε850: Κρατικό χάος

Ε850: Κρατικό χάος

Υπάρχει σε ορισμένους κύκλους, επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς, η λεγόμενη “θεωρία του χάους”. Παντού, υποτίθεται, κυριαρχεί το χάος. Ξεκίνησε νομίζω από τον Ησίοδο – Θεογονία. Ναι, εμείς οι Ελληναράδες είμαστε πρώτοι – σχεδόν στα πάντα. Πώς και δεν μας φόρτωσαν και την εφεύρεση του κορωνοϊού, μυστήριο.

Δεν νομίζω πάντως πως υπάρχει εχέφρων Έλληνας που να μην γνωρίζει για το χάος του χαριτωμένου μας Δημοσίου.

Ναι, οπωσδήποτε κερδίσαμε τις εντυπώσεις διεθνώς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι εθνικά τις ζωές πολλών χιλιάδων πολιτών. Ο φόβος μην μας αρπάξει ο κορωνοϊός και μας πετάξει στα ράντζα του ΕΣΥ μας κράτησε στα σπιτάκια μας – κι όχι τα συνθήματα “μένουμε σπίτι” κ.λπ., οι μειλίχιες προτροπές του Τσιόδρα και οι οργίλες απαγορεύσεις του Χαρδαλιά.

Και ναι, δόξα τω Κυρίω, υπάρχει επάρκεια όλων των αγαθών στα σουπερμάρκετ και στα φαρμακεία.

Μα από ‘κει και πέρα το ελληνικό Δημόσιο παραμένει αμετάβλητο και ακατάβλητο στην αναισθησία, ολιγωρία και σύγχυσή του.

Γράφω με πολλές αφορμές μα κυρίως το ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που από δεκαώροφο πρέπει να γίνει οκταώροφο για να μην κρύβει τη θέα του “Ιερού Βράχου” της Ακροπόλεως από τους υπόλοιπους. Σάμπως και κάθε πρωί και βράδυ οι ενοχλημένοι βγαίναν στα μπαλκόνια τους κι επί ώρες έβλεπαν, χάζευαν, προσεύχονταν, εκστασιάζονταν.

Από την άλλη, βέβαια, στην περιοχή Μακρυγιάννη δεν επιτρέπονται ψηλά κτίρια εδώ και χρόνια. Οπότε το δεκαώροφο είναι σοβαρό λάθος.

Δεν σας φαίνεται παράξενο, όμως, πως αυτό που είδαν οι περίοικοι δεν το είδαν τόσες κρατικές υπηρεσίες;

Πήρε την άδεια το 2017 και τελείωσε ολοκληρωμένο το 2018!

Η πρώην υπουργός των Συριζανέλ (Πολιτισμού), κα Μ. Ζορμπά, αναζήτησε ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου της (!!!) και ζήτησε την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, κας Ε. Μπάνου, μα μετά άλλαξε γνώμη – ενώ η προϊσταμένη, πολύ φυσικά, έκανε καταγγελίες για “πολιτική στοχοποίηση” μα τελικά παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με άλλους 4.

Δεν σας φαίνεται παράξενο που η μελέτη του ξενοδοχείου δεν πέρασε ποτέ από την κρίση του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων;

Τις πταίει;

Δεν θα είναι ένας υπάλληλος/αξιωματούχος ή μία υπηρεσία μόνο. Ολόκληρο το δημόσιο δικτυωτό βρομάει από τη διαφθορά δεκαετιών.

Το πραγματικό κακό είναι πως θα χειροτερέψει καθώς οι λιγοστοί έντιμοι θα φύγουν με σύνταξη. Θα χειροτερέψει ακόμα κι αν εισαχθεί η αξιολόγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *