Γιατροσόφια

Γιατροσόφια

1. Εμείς εδώ έχουμε τον κ. Κ. Βελόπουλο και την “Ελληνική Λύση” του, ο οποίος αφού διαφήμισε την αλοιφή του για τη φαλάκρα (εκτός της δικής του!), πρότεινε τώρα με τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας άλλη αλοιφή (;) που αποστειρώνει πιο αποτελεσματικά και μπορείς και χειραψίες να κάνεις και αγκαλιές και διπλοφιλήματα!

Έχουμε και τον άγιο Αμβρόσιο που συνιστούσε αγιασμό – ένα μικρό μπουκαλάκι που όμως θα πολλαπλασιαζόταν (όπως οι 5 ιχθύες του Ιησού) σε ολόκληρη μπανιέρα νερού και θα θωράκιζε σπίτι και ζωντανά ενάντια στον ύπουλο κορωνοϊό.

Και οι δυο αυτοί επώνυμοι της ηλιθιότητας του έθνους μας στην πολιτική και στην Εκκλησία έχουν σωπάσει εδώ και βδομάδες.

Μα εμφανίστηκαν οι θεραπευτικές συνταγές της γιαγιάς. Όχι τηγανιτά. Να τρώτε παγωτό και μόνο παγωμένες τροφές. Ή σκόρδο μπόλικο και θα πίνετε χαμομήλια και ζεστό νερό ακατάπαυστα. Το ζεστό μπάνιο επίσης ωφελεί.

Αυτά όλα κυκλοφορούν στις ειδήσεις των φυλλάδων και στο διαδίκτυο – ανυπόγραφα.

2. Μα και στην Ασία δεν πάνε πίσω.

Στην Ινδία ξαναθυμήθηκαν την όσια αγελάδα Kāmadhuk που εκπληρώνει τις επιθυμίες των ανθρώπων. Υπάρχουν πολλές αγελάδες και κυκλοφορούν ελεύθερα σχεδόν παντού, διακόπτοντας, όπως οι δικές μας διαδηλώσεις, την κυκλοφορία. Λοιπόν το ασβέστωμα των τοίχων των σπιτιών με κοπριά της αγελάδας θα εμποδίσει την είσοδο του ιού στο σπίτι. Ένα φλυτζάνι ούρα αγελαδινά σε κάνει απρόσβλητο από τον ιό. Αυτά στην Ινδία, η οποία παράγει σχεδόν το 20% της παγκόσμιας παραγωγής φαρμάκων, φτηνών και όχι ευκαταφρόνητων!

Αλλού τρώνε νυχτερίδες (με ξυλάκια) και αλλού κατσαρίδες ή άλλα πλασματάκια.

Όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις χώρες ο ιός θα κάνει θραύση.

Μα υπάρχουν και άλλα. Υπάρχει μια προληπτική συνταγή σύμφωνα με την οποία κάνεις ζεστό μπάνιο και πίνεις ζεστό νερό σε 60 βαθμούς Κελσίου. Ή μπορείς να χρησιμοποιείς λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας. ΄Η, ακόμα, να φυσάς ζεστό αέρα (από σεσουάρ) στα χέρια και στο πρόσωπο για αποστείρωση!

Είναι παράξενο που οι άνθρωποι σε αυτή την τεχνολογική εποχή με τόση ανάπτυξη στις επιστήμες πιστεύουν σε αυτά τα εύκολα δεισιδαιμονικά γιατροσόφια. Είναι διπλά παράξενο που δεν βλέπουν πως αν αυτά ήταν τόσο αποτελεσματικά, δεν θα υπήρχαν 800 θάνατοι τη μέρα στην Ιταλία μόνο.

Ο φόβος εύκολα γίνεται τρόμος και πανικός και πίστη σε ανοησίες.

Θεραπεία για τον κορωνοϊό ως τώρα (25/3/2020) δεν υπάρχει.

Η μόνη αποτελεσματική πρόληψη είναι “μένουμε σπίτι” αποφεύγοντας οποιαδήποτε συναναστροφή κι επαφή με άλλους (έστω υγιείς). Και αν πρέπει να βγούμε, ας φορούμε γάντια μιας χρήσεως (και μάσκα).

Ο ιός ζει τη δική του ζωή καταστρέφοντας τον οργανισμό του ξενιστή του και κάνει τη δουλειά του. Δεν ξεχωρίζει θρησκείες, ιδεολογίες, ράτσες, σύνορα και χώρες!

Μένουμε σπίτι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *