Αντιφάσεις, αποφάσεις και αφασίες

Αντιφάσεις, αποφάσεις και αφασίες

1. Δεν μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο από έγκριτο δημοσιογράφο και, ενώ θαυμάζω τη χρήση της γλώσσας, το ζηλευτό ύφος της γραφής, να μην απορήσω για την έλλειψη λογικής κάπου, έτσι που να χαλά το όλο κείμενο.

Κάποιος τώρα με αφορμή τον κ. Μουτζούρη, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, βλέπει ξαφνικά αντίφαση στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Διότι ο κ. Μουτζούρης εκλέχθηκε περιφερειάρχης με αποφασιστικό παράγοντα τις ψήφους Νεοδημοκρατών στο Βόρειο Αιγαίο, όχι μόνο από τον κοινό κοσμάκη μα και από στελέχη της τοπικής οργάνωσης και τους βουλευτές της.

Η γραμμή του ήταν καθαρά “εγώ, ο πρώην Πρύτανης, που ξέρω καλά όλα” με τη βοηθητική δεύτερη γραμμή του λαϊκού εθνικισμού. Η κατάσταση ήταν – και είναι – πολύ διαφορετική από την πολιτική και τη συναινετική θητεία της κας Χρ. Καλογήρου: αυτή αφέθηκε απομονωμένη και αποκλεισμένη (;) απέναντι σε αυτή την ανίερη συμμαχία.

Προς τι τώρα οι κραυγές κατάπληξης και οι έντονες επικρίσεις; Προς τι αναθεματίζεται ως επικίνδυνος και φαύλος;

2. Είναι αυτή η επιλογή της ΝΔ η μόνη περίπτωση αντίφασης στην κυβερνητική κουστωδία;

Δεν είναι μόνο εκεί που εμφανίζεται τόσο δραματικά. Εμφανίζεται με όμοιο εκρηκτικό τρόπο στο επίπεδο των λούμπεν ψηφοφόρων που επέλεξαν ποδοσφαιριστές και θεατρίνους, άσχετους με οποιαδήποτε πτυχή της διακυβέρνησης.

Εμφανίζεται στις επιλογές του ίδιου του αρχηγού κ. Μητσοτάκη που, ενώ ως αντιπολίτευση επέκρινε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα, όχι μόνο το διατήρησε, μα διόρισε σε αυτό μια αποτυχημένη και, κατά τα φαινόμενα, άχρηστη κυρία από τη Βόρειο Ελλάδα. Διορισμοί άχρηστων υπήρξαν πολλοί, δυστυχώς.

Ευτυχώς, όμως, έδειξε αποφασιστικότητα, πυγμή και πρακτική λογική τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καλύτερα μάλιστα από πολλούς άλλους ηγέτες στη μαλθακή Ευρώπη.

3. Ο κ. Τσίπρας έλυσε κατά κάποιον αμφιλεγόμενο ίσως τρόπο το αγκάθι της Βορείου Μακεδονίας. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάπως καλύτερα, μα ο άνθρωπος έχει τους αξεπέραστους περιορισμούς και τις ιδεοληπτικές εμμονές του.

Η ΝΔ αντέδρασε τότε αρνητικά και αργότερα πλήρωσε την τοτινή πατριδοκαπηλία της.

Μα το κόμμα σαν σύνολο βρίσκεται, όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, σε σύγχυση και, όπως φαίνεται, σε αφασία. Δεν έχει αρχές μα ούτε και αρκετή οξυδέρκεια να το ξέρει. Και όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Έτσι κάποια ώρα πάλι θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κίνηση του αριστερού πεζοδρομίου μα και του δεξιού – σαν του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, του αρχισυνδικαλιστή της ΟΛΜΕ κ. Τσούχλου και άλλων.

Είναι και ο εντιμότατος κ. Πατούλης που συμφιλιώθηκε με τη γυναίκα του και βγήκε Περιφερειάρχης για να σαλπίζει τα δικά του! Είναι και άλλοι που ξέρουν καλύτερα!

Σώθηκε για την ώρα η ΝΔ λόγω της διπλής κρίσης και της άμεσης προσωπικής επέμβασης του πρωθυπουργού που γρήγορα τώρα αναδεικνύεται σε υπολογίσιμο ηγέτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *