Δεν εκβιάζεται, δεν νοιάζεται;

Δεν εκβιάζεται, δεν νοιάζεται;

1. Να φοβάστε κυβερνώντες που σαλπίζουν success stories και βγάζουν σέλφις αυταρέσκειας. Δεν νοιάζονται! Ξέρω πως το έντονο ενδιαφέρον σας εστιάζεται στην πρόοδο του κορωνοϊού και η ελπίδα σας στην ανάσχεσή του, μα υπάρχουν και άλλα θέματα…

Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα ούτε αγκάθι ούτε όπως αλλιώς ανόητοι και ανάλγητοι άνθρωποι το αποκαλούν. Είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζεται άνετα όταν υπάρχει θέληση και γνώση αντί επιδίωξη ψηφοθηρίας. Έχει (ελάχιστους) πρόσφυγες, πολλούς νόμιμους μετανάστες και περισσότερους παράνομους – και στον Φεβρουάριο-Μάρτη πια εισβολείς!

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης έδειξε πρόθυμος να ανασκουμπωθεί και να εργαστεί. Μα θα το κάνει, πόσο καλά και για πόσο καιρό; (Είδαμε πως έκανε κάποιες γκάφες.)

Καλά, δεν περίμεναν τα μπουλούκια στον Έβρο, μα δεν ήξεραν οι νέοι τρανοί υπουργοί για τις αυξανόμενες ροές και τα κλειστά σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τη συνεργασία διάφορων ΜΚΟ με τους διακινητές μεταναστών που εξασφαλίζουν τα δικά τους παχυλά έσοδα; Ή την κατάσταση των βαρυφορτωμένων νησιών και τους άθλιους καταυλισμούς;

Μετά, είναι οι διάφοροι τοπικοί άρχοντες σε κάθε περιοχή που και αυτοί με μυωπία και μικρόνοια, αντί να καταλάβουν οι ίδιοι και να εξηγήσουν στους δημότες τους τις ανάγκες της Πολιτείας και να τους πιέσουν για δίκαιες λύσεις, μιμούνται τους επίσημους κυβερνώντες στην ψηφοθηρία.

Από τη μια ηρωικές αποφάσεις και εξαγγελίες για σαρωτικά μέτρα, και την επομένη όλα ξεχασμένα σε υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, αδράνεια και αδιαφορία με τη γενικότερη άγνοια. Αυτό γινόταν, μη ξεχνάμε.

Τικ-τακ, τικ-τακ, μπρος πίσω, δεξιά αριστερά – ένα εκκρεμές!

2. Το μεταναστευτικό είναι μόνο ένα από πολλά θέματα.

Η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση – ας το πούμε ξανά αφού αυτή κάνει όπως όλες τώρα – οδηγήθηκε στην εξουσία γιατί μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων (η σπονδυλική του έθνους, όχι φαύλοι φασουλήδες) θέλουν η χώρα να εκσυγχρονιστεί με γοργό ρυθμό μέσω βαθιών μεταρρυθμίσεων και έτσι να μπορέσει να κάνει το άλμα σε αναπτυξιακή κανονικότητα.

Εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν σύγκρουση με συμφέροντα εγκληματικών εγκεφάλων και ανόητη νοοτροπία πολλών φορέων.

Προεκλογικές ριζοσπαστικές δήθεν εξαγγελίες και προειδοποιητικά μηνύματα δίνονταν εκ του ασφαλούς προεκλογικά. Μετεκλογικά και ενώ είμαστε στην αρχή ασφαλούς τετράχρονης διακυβέρνησης, η νέα κυβέρνηση κορνάρει συνέχεια και συνέχεια πατά φρένο.

3. Δεν κρύβω τον θαυμασμό μου για τον ίδιο τον Μητσοτάκη που με ασυνήθιστη αποφασιστικότητα και σπουδή έσπευσε να κλείσει τα σύνορα.

Μα νωρίτερα, δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση έλεγαν οι αξιωματούχοι με κυνικότατο κομπασμό ψευδολογίας.

Εκβιάστηκε από τις πρώτες μέρες χωρίς να υπάρξουν καν αντιρρήσεις. Διατήρησε αχρείαστους οργανισμούς και διόρισε άχρηστους αποτυχημένους.

Εκβιάστηκε σε ένα απλό ζήτημα εφαρμογής νόμου στο ποδόσφαιρο από λούμπεν ποδοσφαιρόφιλους.

Εκβιάστηκε από κάποιους (συνδικαλιστές;) κι έκανε πίσω στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Και κομπάζει με ανύπαρκτες επιτυχίες – με το ότι ενδέχεται να έρθει “το Χάρβαρντ και το Κολούμπια στην Αθήνα” και να συνεργαστούν… με μάγκες και μπαχαλάκηδες.

Εκβιάστηκε στο ασφαλιστικό που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κρατώντας τους σε αβεβαιότητα και καταληστεύοντας τις εισφορές τους προηγούμενων δεκαετιών με μπαλώματα στο “νόμο Κατρούγκαλου” – αντί τη διαρθρωτική τομή που χρειάζεται!

4. Εκβιάζεται σε κάθε συνδικαλιστική απαίτηση, ορθή ή παράλογη.

Στις 18/2/2020 το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε απεργία στα ΜΜΜ (λεωφορεία, μετρό κλπ). Ακόμα και η ΕΡΤ, με τη λεγεώνα αργόσχολων (υπάρχουν ευτυχώς και μερικοί ευσυνείδητοι) έκανε το κομμάτι της!

Πάλι χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν δίχως λόγο. Διότι αντί οι συνδικαλιστές να πλήξουν την κυβέρνηση παρενοχλώντας βουλευτές και υπουργούς, Βουλή και υπουργεία, το βρίσκουν ευκολότερο να ρίχνουν εμπόδια στον απλό κόσμο, στους συμπολίτες τους με την καθιερωμένη συνδικαλιστική αναλγησία.

Εκβιάζεται από τους συνδικαλιστές και τους ψηφοφόρους της προβληματικής ΛΑΡΚΟ – που χρωστά πάνω από 500 εκμ ευρώ και τώρα μπαίνει στο κόκκινο με πρόσθετα 5 εκμ τον μήνα! Δόθηκε παράταση για ένα έτος ακόμα (!!!) ενώ το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Έλεος! Έλεος! Έλεος!

Πάρθηκαν κάποια νερόβραστα μέτρα συμβιβασμού και μετά, ευτυχώς για όλους από μια άποψη, ήρθε ο ύπουλος ιός να μας αναγκάσει να δούμε από τι στόφα είναι φτιαγμένος ο χαρακτήρας μας.

Όσοι όντως θέλουμε να δούμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *