Ιός τουρκικής προπαγάνδας

Ιός τουρκικής προπαγάνδας

1.  Οι τουρκικές αρχές έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία δυσφήμησης της Ελλάδος σχετικά με το μεταναστευτικό και το κλείσιμο των συνόρων της. Αν υπήρχε κάποια δόση αλήθειας δεν θα διστάζαμε κι εμείς να προβάλουμε την κατάσταση. Μα πρόκειται για ψευδολογία φασιστικού τύπου για την οποία διακρίνεται ο δικτάτορας Ερντογάν.

Είναι μια καλά ενορχηστρωμένη καμπάνια για να δικαιολογήσουν τις κτηνωδίες που οι ίδιες οι τουρκικές αρχές προωθούν και να αποσείσουν τη δική τους ευθύνη πρώτα για τα εγκλήματά τους στο Κουρδιστάν και στη Συρία και μετά για την εργαλιοποίηση των απελπισμένων αυτών μπουλουκιών που έφεραν με ψεύδη και με δικά τους πούλμαν για να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα, να προκαλέσουν ταραχές στην Ελλάδα με δεκάδες χιλιάδες εισβολείς και να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Βρίσκουν δε ευήκοα ώτα όχι μόνο σε φιλότουρκους δημοσιογράφους σε ΗΠΑ κι Ευρώπη μα, διόλου παράδοξα, και σε Έλληνες τσιπριστές που χαίρονται να κατασυκοφαντούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη – που έχει αποδειχτεί πια πολύ ικανότερη του ανεύθυνου Τσίπρα – και της ίδιας της πατρίδας τους.

2. Υπήρξαν δυστυχώς άρθρα και σε άλλα έγκριτα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το εκτενέστερο και σημαντικότερο ήταν η δημοσίευση του Patrick Kingsley μαζί με 3 άλλους στη New York Times (10/3/20) με τίτλο «Νιώθουμε σαν ζώα».

Σε αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως οι ελληνικές αρχές και οι Έλληνες συνοριοφύλακες (τώρα μαζί με ευρωπαϊκές δυνάμεις) συμπεριφέρθηκαν με παράνομο τρόπο σε πρόσφυγες – ενώ ούτε ένας από αυτούς δεν είναι πρόσφυγας μα όλοι μετανάστες και μερικοί σίγουρα agents provocateurs (πράκτορες προβοκάτσιας).

Γράφει επίσης πως οι Έλληνες χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και πως μεταφέρουν τους «πρόσφυγες» σε μυστικά κέντρα κράτησης πριν επαναπροωθηθούν στην Τουρκία χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

3. Ο προοδευτικός και σχεδόν πλήρως αμερόληπτος διανοούμενος, ο πολυτάλαντος Απόστολος Δοξιάδης έστειλε μια καταιγιστική επιστολή στην New York Times για ένα «αδικαιολόγητα παραπλανητικό άρθρο» κατηγορώντας ευθέως και ανίκανους δημοσιογράφους και συντάκτες προϊσταμένους που δεν ακολουθούν πλέον την παράδοση παλαιότερης αντικειμενικής δημοσιογραφίας. (Σημειώνω εδώ πως αυτή δεν είναι και πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσιεύει δυσφημιστικό άρθρο για την Ελλάδα ή την κυβέρνησή της.)

Λίγες ώρες αργότερα ο Kingsley σε ανάρτηση του στο Twitter παραδέχτηκε πως έκανε λάθος. Στήριξε, γράφει, το δημοσίευμα στη μαρτυρία ενός προσώπου που παρουσιάστηκε ως πρόσφυγας Συρο-κουρδικής καταγωγής (!) ενώ αποκαλύφθηκε πως είναι Τούρκος υπήκοος.

4. Αυτή είναι μια κολοβή διόρθωση, διότι αυτό δεν είναι το μόνο ψέμα του άρθρου. Ο μάρτυρας δεν έχει απλώς τουρκικό διαβατήριο, είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Επομένως όλα όσα ισχυρίστηκε περί αληθινών πυρών και μυστικών κέντρων κράτησης κλπ., είναι ψέμματα!

Και γιατί δεν έλεγξαν αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι (και οι εκδότες) άλλες πηγές, όπως διάφορα βίντεο–κλίπ που κυκλοφορούν στο Διαδύκτιο και δείχνουν Τούρκους στρατιώτες και πράκτορες με πολιτικά να υποκινούν και να μετακινούν με πιστόλια και καλάσνικοφ όλους τους θλιβερούς μετανάστες;

Ενώ άλλα πολλά βίντεο δείχνουν τους δύσμοιρους αυτούς ανθρώπους αδιέξοδης απελπισίας να επιτίθενται με πέτρες, λοστούς, μολότοφ και κόφτες στους φράχτες για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Πολύ φοβούμαι πως ο Kingsley και οι συνεργάτες ή είναι τουρκόφιλοι ή ανήκουν στο πολυάριθμο τουρκικό λόμπι των ΗΠΑ.

1 Comment

  1. Η ΓΚΑΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αντί να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, γίνεται βλαπτικό εργαλείο επικίνδυνης παραπληροφόρισης !
    Ωστόσο, μην θαρρείτε πως ο μέσος ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ προλαβαίνει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΈΤΟΙΑ ΆΘΛΙΑ ΆΡΘΡΑ !
    Συνήθως, η κάθε πολιτεία στην ΑΜΕΡΙΚΗ έχει τα δικά της τηλεοπτικά κανάλια , τα οποία, μάλλον απασχολούν το ευρύ κοινό με τριτεύουσας αξίας θέματα, όπως πχ η μαγειρική, ο καιρός & η διαρκής προβολή ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών με ρηχή πολιτιστική ή παιδαγωγική αξία, παρά με την παρουσία γεγονότων η πληροφοριών της παγκόσμιας σκηνής!!!
    Ετσι, τους κρατάνε μακράν των δρώμενων που αφορούν ακόμη & τις δραστηριότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *