Χρειάζεται η αστυνομία;

Χρειάζεται η αστυνομία;

Είναι φανερό πως ο λαός που έδωσε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στους αγρίους της Δύσης δεν αγαπά την αστυνομία.

Διαβάζοντας τις ειδήσεις στις 27-28 Φεβρουαρίου επιβεβαιώνεται η εντύπωση πως όχι μόνο δεν θέλουμε την αστυνομία, μα επίσης δεν τη χρειαζόμαστε για τίποτα.

Οι πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση που ζητά ουσιαστικά την απαγόρευση εισόδου αστυνομικών στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς χώρους του. Συμμορίες εγκληματιών, επαγγελματιών φοιτητομπαχαλάκηδων, ναρκέμπορων και άλλων μπορούν να χρησιμοποιούν μολότοφ (ή καλάσνικοφ, αν έχουν), σιδερολοστούς, αγκωνάρια, πέτρες και ό,τι άλλο, μα απαγορεύεται η είσοδος σε οπλοφορούντες αστυνομικούς.

Εκείνες τις μέρες χάρη στη σύγχυση της νέας κυβέρνησης εστάλησαν ΜΑΤ στη Χίο για να λύσουν το μεταναστευτικό. Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της μαστιχονήσου επιτέθηκαν στους αστυνομικούς νύχτα, ενώ αυτοί κοιμόντουσαν στο ξενοδοχείο τους. Η κυβέρνηση που αντανακλά και αντιπροσωπεύει την ηλιθιότητα του έθνους απέσυρε τα σώματα, αφού τα έκανε μαντάρα. (Το κακό με αυτή την κυβέρνηση, που έχει την αυταπάτη πως “το είπαμε, το κάναμε” και πως δεν εκβιάζεται, είναι ότι εκβιάζεται προτού εκβιαστεί!)

Ναι, σε παλαιότερες εποχές άλλες εξίσου ηλίθιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν την αστυνομία και παρόμοια σώματα εντελώς καταχρηστικά – ιδίως η δικτατορία των κολονέλων. Και, ακόμα και σήμερα, οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι αμόρφωτοι και ακατάλληλοι για το έργο προστασίας των πολιτών και καταστολής εγκληματιών. Ακολουθούν συνήθως τις οδηγίες της πολιτικής εξουσίας και καταστέλλουν πολίτες ενώ ενθαρρύνουν και προστατεύουν εγκληματίες. Πολλοί είναι μπούφοι και άλλοι νταήδες – και γενικά αγενείς. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, βέβαια.

Μα σήμερα δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς σαν του Στάλιν για να καταπιέζονται οι πολίτες ούτε Δικτατορία συνταγματαρχών Δεξιάς.

Εντούτοις δεν θέλουμε καθόλου τους αστυνομικούς.

Το ένα άρθρο μετά το άλλο σε έγκριτες εφημερίδες όπως το ΒΗΜΑ και η Καθημερινή μιλά εναντίον της αστυνομικής βίας και καταστολής.

Μα πώς στην ευχή θα ελεγχθούν οι επαγγελματίες εγκληματίες ή τα μπουλούκια μπαχαλάκηδων ταραχοποιών που με την παρότρυνση των αναρχοαριστερών πατρώνων τους ξεσηκώνονται, ξυλοφορτώνουν, εμποδίζουν με καταλήψεις και διαδηλώσεις, καίνε και καταστρέφουν;…

Να προσευχηθούμε; Να επιδοθούμε σε νηστείες σαν τον Γκάντι; Να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο;

Αφού η λογική έχει μεταναστεύσει από τη χώρα μας σε άλλες χώρες ας καταργήσουμε την αστυνομία εντελώς.

Εδώ πάλι ξεσηκώνονται οι έγκριτοι διανοούμενοι, που είναι υπαίτιοι για τη γενική ηλιθιότητα, και αρχίζουν να αμπελοφιλοσοφούν περί του ανάρμοστου της προσωπικής χειροδικίας. Υπάρχουν οι νόμοι, οι θεσμοί, τα όργανα, οι μηχανισμοί του κράτους – σου λένε!

Φαύλος κύκλος σε μια φαυλότητα όλο φληναφήματα.

Οι αστυνομικοί μπορεί να κάνουν πολλά λάθη μα όχι περισσότερα από αυτά των έγκριτων διανοούμενων και των φασιστών αναρχοαριστερών. Και πρέπει να υπάρχουν για να καταστέλλουν εγκλήματα και να προστατεύουν την έννομη τάξη.

Τώρα, αν οι πολιτικάντηδες που εκλέγουμε για να κυβερνούν είναι ανίκανοι, μόνο εμείς φταίμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *