Tο κτήνος του φασισμού

Tο κτήνος του φασισμού

Tον τίτλο τον πήρα, ομολογώ, από άρθρο του Λ. Χαραλαμποπούλου στο ΒΗΜΑ (5/3/20). Ε, δεν χορταίνω να διαβάζω κατά καιρούς αυτόν τον διδακτικό δημοσιογράφο. Και λέω «κατά καιρούς» γιατί ακόμα και τα καλύτερα σοκολατάκια φέρνουν αναγούλα όταν τρως πάρα πολλά.

Τι είναι αυτό «το κτήνος του φασισμού» και από πού ξεπήδησε;

Δεν θέλει λέει να κάνει τον «έξυπνο» καθώς γράφει αυτό το διαμάντι δημοσιογραφίας – «Είναι σαν να έχει ανοίξει ένα σκοτεινό υπόγειο και έχουν βγει όλα τα φαντάσματα συνδυασμένα με αβυσσαλέα αμορφωσιά και σε κάποιες περιπτώσεις απλή βλακεία».

Περιληπτικό, περιεκτικό και ποιητικό. Το δε «σκοτεινό υπόγειο» πρέπει να παραπέμπει στο υποσυνείδητό των μυαλών των άλλων – όχι το δικό του, φυσικά.

Κι εξηγεί «Μιλάμε για ανθρώπους, δεν μιλάμε για εισβολείς. Ανθρώπους που σπρώχνει η ανάγκη… που έχουν βρεθεί στη μέση γεωπολιτικών παιχνιδιών… τα οποία πιθανότατα τους έκαναν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους… Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα και τους προστατεύει το διεθνές δίκαιο».

Αν δεν λάβουμε υπόψη μας αυτά (και άλλες σοφίες) που γράφει ο κ. Χαραλαμπόπουλος, «προλειαίνουμε το έδαφος για να γίνει κυρίαρχη δύναμη η ακροδεξιά».

Καλά κάνουμε, συνεχίζει, να συζητάμε για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά μήπως είναι ώρα «να μιλήσουμε για την εξάπλωση του φασισμού;».

Εμπρός, λοιπόν, προοδευτικοί δημοκράτες! Όλοι μαζί μπορούμε «να σταματήσουμε να μοιάζουμε στο κτήνος».

Ευτυχώς που, όπως ισχυρίζεται, δεν κάνει τον έξυπνο. Φαντασθείτε τι αφάνταστες σοφίες θα σκαρφιζόταν αν τον έκανε!

Αυτές οι απαστράπτουσες εκλάμψεις θείας έμπνευσης σε οδηγούν στη φώτιση της αυτογνωσίας. Αίφνης αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι ο απλός πολίτης που θέλει μια ήσυχη ζωή στη νόμιμη ευταξία μιας δημοκρατίας, μα είσαι κρυπτοφασίστας, ένα κτήνος απανθρωπιάς στο σκοτεινό μπουντρούμι του φροϊδικού σου ασυνείδητου!

Πώς τολμάς να θρέφεις (ή «δρέπεις» κατά την τσιπρική ρήση) τέτοια φασιστική σκληρότητα και να μη θέλεις να περιθάλψεις εκατοντάδες χιλιάδες στερημένους, καταπιεσμένους, απαθλιωμένους συνανθρώπους σου που ικετεύουν για λίγο ελληνικό ήλιο καθώς δεν τους θέλουν ούτε οι ομόθρησκοί τους Μουσουλμάνοι στις πάμπλουτες, αχανείς αραβικές χώρες;

Ντροπή μας! Χίλιες φορές ντροπή μας!

Ευτυχώς, λοιπόν, που στον ελληνικό λαό, τόσο αποξηραμένο, τόσο στεγνό σε φιλευσπλαχνία και φιλοξενία, υπάρχουν φωτισμένα μυαλά, δημοσιογράφοι σαν τον κ. Χαραλαμπόπουλο ή πολιτικοί σαν τον κ. Βαρουφάκη, ή τους λιγοστούς τσιπριστές χαμηλών τώρα τόνων, να μας θυμίσουν τις πανάρχαιες αυτές αρετές και να μας προειδοποιήσουν για τον τεράστιο κίνδυνο του κτήνους του φασισμού που προσπαθεί να καθυποτάξει στις ορέξεις του τον αφελέστατο και άδολο λαό μας.

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, ναι, γράφω ειρωνικά!

Και παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει σε αυτές όλες τις μεραρχίες μεταναστών εισβολέων ούτε ένας πρόσφυγας. Μα οι αριστεροί συνεχίζουν τον χαβά τους περί «προσφύγων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *