Ε1176: Αφρική, Ευρώπη, Κίνα (2)

Ε1176: Αφρική, Ευρώπη, Κίνα (2)

1. Είναι πασίγνωστο πως η Τουρκία, η Σαουδαραβία και άλλες χώρες δεν έχουν πολλή δημοκρατία, ωστόσο παρά τις σποραδικές γκρίνιες του Δυτικού τύπου (κυρίως Ελλάδας και Γαλλίας για Τουρκία), ο Λευκός Οίκος δεν δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος. Μα μόλις μερικοί δημοσιογράφοι σαν τον P. Denlinger, που γνωρίζουν πολύ καλά την Κίνα, γράψουν μερικά θετικά, κατηγορούνται πως είναι στην πληρωμή του Πεκίνου.

Η Κίνα επικρίθηκε άγρια για την πολιτική της που επέτρεπε μόνο μια γέννα σε κάθε ζευγάρι. Αλλά με πληθυσμό πάνω από 1 δις και μια υπανάπτυκτη οικονομία που άφηνε περίπου 600 εκμ σε στέρηση, δεν ήταν μια λογική πολιτική; Πώς θα τρέφονταν τα εκατομμύρια νέα στόματα;

Εδώ και 20 έτη, κάθε χρόνο ο εγκάθετος Gordon Chang αφρίζει καθώς εξηγεί στο CNBC πως η Κίνα θα καταρρεύσει πριν κλείσει το τρέχον έτος!

Μόνο που η χώρα όχι μόνο δεν καταρρέει, μα είναι η μόνη που έχει αύξηση παραγωγής γύρω στο 3% το 2020.

2. Έχω γράψει αρκετά άρθρα για τις ψευδείς φήμες πως οι Κινέζοι καταπιέζουν τους Βουδιστές στο Θιβέτ, επειδή έτσι διαλαλεί ο Δαλάι Λάμα και οι άλλοι πρώην φεουδάρχες που έφυγαν από τη χώρα. Και υπάρχει μπόλικο υλικό δημοσιευμένο στη Δύση που δείχνει πως κοντά 90% του πληθυσμού ζούσαν ως κολίγοι και (συχνά αλυσοδεμένοι) σκλάβοι στα φέουδα τσιφλικάδων και μοναστηριών.

Οι Μογγόλοι καταπιέζονται και αναγκάζονται, λέει μια άλλη φήμη, να μάθουν Κινέζικα και να χάσουν την κουλτούρα τους. Μα αποσιωπάται το απλό γεγονός πως δεν υπάρχουν όροι στα Μογγολικά για Φυσική και Χημεία κι έτσι (μόνο) αυτά τα μαθήματα δίνονται στα Κινέζικα που έχουν τους όρους.

Έχω γράψει και για τους Ουιγκούρ Μουσουλμάνους που και αυτοί δήθεν καταπιέζονται και κλείνονται σε στρατόπεδα (μόνο 13.000 αποσχιστές τρομοκράτες) για να αποξενωθούν από την κουλτούρα τους.

Είναι δυνατόν στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας και βιντεοσκόπησης και τόσων δορυφόρων ψηλά, να γίνονται τέτοιες καταπιέσεις και να μην υπάρχουν τόνοι φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων;

3. Είναι κατανοητή η ανησυχία της Αμερικής και της Ευρώπης καθώς η Κίνα αναπτύσσεται οικονομικά και στρατιωτικά. Οπωσδήποτε έχει, όπως η Κορέα και Ιαπωνία νωρίτερα και η ίδια η Αμερική, κλέψει γνώσεις και τεχνολογία από άλλες χώρες. Μα η ανάπτυξη είναι προϊόν σκληρής πειθαρχημένης εργασίας. Η οικονομία της ξεπέρασε προ πολλού τη Ρωσία και τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία και τη σύνολη ΕΕ, και σύντομα θα ξεπεράσει και την Αμερική.

Όλες αυτές οι χώρες που ξεκάθαρα φοβούνται πως θα χάσουν τα τελευταία πλεονεκτήματά τους κι έναν οκνηρό, παρακμιακό τρόπο ζωής στην καλοπέραση, θα πρέπει να βελτιώσουν την Παιδεία τους και να εργάζονται περισσότερο και να διασκεδάζουν λιγότερο.

Μόνο έτσι θα διατηρήσουν τα επίπεδα ευημερίας που έχουν συνηθίσει και θα θωρακιστούν στρατιωτικά. Αυτόν τον καιρό η ΕΕ δεν έχει δικό της ενιαίο στρατό.

4. Η Κίνα έχει δυο αεροπλανοφόρα και κατασκευάζει ακόμα ένα. Μα έχει ήδη σχέδια για ακόμα τρία (των 100.000 τόνων) τουλάχιστον!

Γιατί 6 αεροπλανοφόρα ρωτούν απαξιωτικά οι Δυτικοί; Η Κίνα ισχυρίζεται πως δεν έχει κατακτητικά σχέδια. Τα αεροπλανοφόρα είναι επιθετικά όχι τόσο αμυντικά εργαλεία.

Σωστό! Μα τότε γιατί έχει 11 αεροπλανοφόρα η Αμερική, που δήθεν προστατεύει την παγκόσμια ειρήνη – ενώ πρόκειται για δικά της υλικά συμφέροντα; Και μάλιστα έχει μερικά στον Ειρηνικό, όχι πολύ μακριά από την Κίνα.

Τώρα επιπλέον κατηγορείται η Κίνα ότι κατασκευάζει πάνω από 100 silos (εκτοξευτήρες βαλιστικών πυραύλων) στην έρημο Γκόμπι, στην περιοχή Yumen Gansu. Οι εφημερίδες μάλιστα δημοσίευσαν φωτογραφίες από δορυφόρο με τους «εκτοξευτήρες».

Μόνο που μια από αυτές αναφέρει windfarm. Γιατί  άραγε να κατασκευάσουν εκτοξευτήρες δίπλα σε μια μεγάλη windfarm;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *