Κοπριά αγελάδας και αγιασμός

Κοπριά αγελάδας και αγιασμός

1. Νέος φοιτητής στο Λονδίνο είχα πάει το 1970 με μικρή παρέα στην Ινδία. Εκεί, στη Βομβάη, στο σπίτι γνωστού μας Ινδού, μυηθήκαμε στα νέα μυστήρια των Βεδών. Μάθαμε πως η ξεραμένη κοπριά αγελάδας, που είναι το ιερό ζώο και μητέρα πολλών αγαθών, είναι θαυματουργή. Καίει αργά κι έτσι το μαγείρεμα με αυτήν είναι καλύτερο. Πολύ καλό λίπασμα επίσης.

Όλα καλά ως εδώ. Μα μετά ήρθε το μυστικό. Αν αλείψεις το σπίτι σου με αυτήν, όπως κάνουμε με ασβέστη εμείς, τότε προστατεύεσαι από τη ραδιενέργεια!

Ίσως κάτι τέτοιο να είχαν ακούσει κι εφαρμόσει πριν μερικά έτη στον δήμο Δάφνης όταν κήρυξαν την περιοχή αποπυρηνικοποιημένη –κοπριά αγελάδας.

2. Θυμήθηκα το περιστατικό μαθαίνοντας πως ο δικός μας μητροπολίτης Αμβρόσιος πληροφόρησε το πιστό του κοινό πως ο αγιασμός είναι η πιο ασφαλής, απλή και οικονομική λύση για το παγκόσμιο πρόβλημα του Covid-19 (ή κορωνοϊού).

Με λίγο αγιασμό σε ένα μπουκάλι, αραιωμένο με νερό βρύσης, ψεκάζουμε εαυτόν και σπίτι και θωρακιζόμαστε.

Τύφλα να έχει, λοιπόν, ο Βελόπουλος με τις αμφιβόλου ποιότητας αλοιφές του (πώς και δεν έβαλε μέσα μαντζούνια από το Άγιον Όρος) κι ακόμα μεγαλύτερη ο υπουργός Κικίλιας.

3. Πώς ξεπέφτει σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας η Εκκλησία;

Αντί να φροντίσει να έχουν οι ιεράρχες της κοινή λογική και ευρεία μάθηση ώστε να καθοδηγούν τα ποίμνιά τους, χρίζει αρλουμπολόγους ως επισκόπους να διδάσκουν τις πιο απίθανες ανοησίες στους όχι και τόσο νοήμονες πιστούς.

Ίσως αν υπήρχε η πίστη για την οποία μιλάει ο Ιησούς, το κρασί της θείας μετάληψης να γινόταν με τις λίγες ευλογίες του ιερέα όχι μόνο εμπνευστικό για ενάρετη ζωή και καθαρτικό για αμαρτωλές προθέσεις μα τώρα προστατευτικό ενάντια στον ύπουλο ιό.

Κι αν οι πιστοί ήταν όντως πιστοί, ίσως να μην είχαν ανάγκη καμιάς προστασίας. Οπότε δεν θα είχαν ανάγκη ούτε τον αιδεσιμότατο κο Αμβρόσιο ούτε και τις επικίνδυνες αρλούμπες του και τα δόγματα της Εκκλησίας.

Γιατί πρέπει το δόγμα να μπαίνει πρώτο αντί το καλό των ανθρώπων που με τόση ευσέβεια, εμπιστοσύνη και αφέλεια στρέφονται προς την εκκλησία για καθοδήγηση; Πήρε ένα μήνα στην του Χριστού Εκκλησία μας να αποφασίσει να δώσει ορθές πληροφορίες και συμβουλές στους πιστούς της.

4. Μετά έχουμε την σοφία της Αριστεράς με την γνωστή συνωμοσιολογία της. Άργησε να σαλπίσει, μα το έκανε.

Ο κ. Σταμάτης Κραουνάκης μας ενημερώνει για την “ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών … Το εμβόλιο θα εμφανισθεί μόλις επιτευχθεί ο στόχος … κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε το παράθυρο”. Συνεχίζει ακάθεκτος: “οφείλουμε οι νουνεχείς να αντισταθούμε στην διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι”. Δεν καταλαβαίνει κι αυτός ο αμαθέστατος αναρχοαριστερός πόσο κοντά είναι η νοοτροπία του για το θέμα στον Τζόνσον της Βρετανίας που αφήνει τους ανόητους Βρετανούς «να ζουν κανονικά σαν άνθρωποι» και να προσβάλλονται από τον ιο!

Οι άνθρωποι, νουνεχείς και μη, αρπάζουν τον ιό και τον μεταδίδουν. Ας το κάνουμε κι εμείς, λοιπόν, “σαν άνθρωποι”.

Όπου νάναι θα παρουσιαστεί και η θεωρία του ταξικού όπλου κατά των πρόβειων, πολύπαθων προλετάριων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *