Εγωπαθείς ηγεμόνες

Εγωπαθείς ηγεμόνες

1. Όχι δεν πρόκειται για τους ελέω θεού ηγεμόνες του παρελθόντος. Μπορεί συχνά πυκνά να επέδειχναν μεγάλη εγωπάθεια και ψυχοπάθεια, μα άλλο είναι το τωρινό θέμα μας.

Ε, λοιπόν συγκρίνοντάς τον με το βαρύ πυροβολικό της διεθνούς πολιτικής ηγεσίας, ο δικός μας Κυριάκος στα δύσκολα έχει αποδειχθεί πολύ καλύτερος, πολύ ανώτερος. Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας που δεν ξεχωρίζει για τη συναδελφική του διάθεση προς πολιτικούς αντιπάλους, του το έχει αναγνωρίσει με τον δικό τους τσιγγούνικο τσιπρικό τρόπο.

Πιστεύω πως, ναι, ο Κυριάκος μας έχει σταθεί στο ύψος των κρίσιμων αυτών περιστάσεων εδώ κι ένα μήνα. Όπως ξέρετε, δεν του χάρισα ούτε κάστανα ούτε τίποτε άλλο όταν άρχισε να παρουσιάζει γεροντίαση και σερνόταν με τα Νεοδημοκρατικά του βαρίδια. Ας ελπίσουμε πως έχοντας εκδηλώσει αρκετό τσαγανό και κερδίσει ακόμα περισσότερο κόσμο, θα ξεφορτωθεί τους παραπληγικούς παλαίμαχους της ΝΔ.

2. Μα ας κοιτάξουμε τους δήθεν «ηγέτες», εκλεγμένους από πανηλίθιους λαούς και πολιτικές παλαβομάρες.

Πρώτα ο μέγας ηγέτης ανατολικά μας, ο μπεχλιβάνης χαλίφης των ταλαίπωρων, τελματωμένων Τουρκαλάδων. Είτε κεμαλιστές είτε θρησκόληπτοι έχουν οι αστοί έναν παραφουσκωμένο φανατισμό που εύκολα φέρνει τον φασισμό που φαίνεται έκδηλος τώρα. Το καθεστώς του Ερντογάν είναι από τα χειρότερα του κόσμου μαζί με τα 2-3 κομμουνιστικά. Πόσο φασιστικό καταπιεστικό είναι φαίνεται από τις χιλιάδες φυλακισμένων (με εκατοντάδες δημοσιογράφους) που αντιφρονούν. Φαίνεται και από τα νταηλίκια και τον επεκτατισμό και τους τρόπους που τον προώθησε ώστε να του γυρίσει μπούμερανγκ κατάμουτρα. Φαίνεται και από την κτηνώδη εργαλειοποίηση των μπουλουκιών μεταναστών που οι παρανοϊκές πρακτικές του δημιούργησαν στο Ιράκ και στη Συρία (και στη Λιβύη).

Είναι κρίμα που οι εκλεγμένοι άρχοντες (πάντα εξαιρουμένου του Κυριάκου) δεν του φέρονται σαν τον βάρβαρο φασίστα που είναι.

3. Στα δυτικά μας, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο Τραμπ συναγωνίζεται σε μωρία τον Ερντογάν. Και αυτός έχει τον ιό της φιλοδοξίας και του φασισμού στο πορτοκαλί κεφάλι του και δεν διστάζει να παραβαίνει συνταγματικές διατάξεις όπου μπορεί. Μα το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η νηπιακή ανευθυνότητα του κακομαθημένου πάμπλουτου που περιφρονεί τους πάντες και ειδικά την ΕΕ διότι σε αυτή υπάρχει ακόμα λίγη φινέτσα την οποία ο ίδιος στερείται και φθονεί.

Λίγο πιο δυτικά, έτσι που να είμαστε στην Άπω Ανατολή, ο Κινέζος αυτοκράτορας Xi Jinping (και οι κομμουνιστικοί κλώνοι του) έχει όλα τα στοιχεία του Μαοϊσμού με τις κολεκτίβες, τα άλματα και το απάνθισμα χιλιάδων λουλουδιών και, βέβαια, την κρυψίνοια του σταλινισμού, μα και την απληστία του αχόρταγου καπιταλιστή. Το ΚΚΚ του οποίου ηγείται είναι υπεύθυνο για την πανδημία, διότι δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα έγκαιρα ούτε ειδοποίησε τον υπόλοιπο κόσμο για την αρρώστια που εξήγαγε η χώρα του.

4. Ο μπόλικος και μπόσικος Bojo της γηραιάς Αλβιώνος (=Αγγλία) είναι μετά τον Τραμπ η πιο γελοία καρικατούρα πολιτικάντη – που έκανε πολλά λεφτά εργαλειοποιώντας το Μπρέξιτ. Κάποιοι – ακόμα κι Έλληνες μάλλον ανιστόρητοι – τον παρουσιάζουν σαν νέο (ή ακόλουθο του) Τσώρτσιλ, αγνοώντας πως ο Τσώρτσιλ ήταν ο πρώτος υπέρμαχος μιας Ενωμένης Ευρώπης από τα τέλη της δεκαετίας του 1930. Αυτός θα άφηνε 250.000 Βρετανούς να πεθάνουν από τον ιό για να αποκτήσουν οι εναπομείναντες «ανοσία της αγέλης»! Δεν θα θυσιαζόταν ο ίδιος και το τσούρμο συμβούλων και συνεργατών του, βέβαια. Θα θυσιαζόντουσαν μέλη από την υπόλοιπη αγέλη!

Τώρα μετά τις κατακραυγές της αγέλης που τον ψήφισε άλλαξε και αυτός χαβά και κλείνει σχολεία και παίρνει μέτρα!

5. Τι να πεις τώρα για τους Ευρωπαίους ηγέτες;

Ο Μακρόν μάχεται με τη μαχητικότητα του Ντε Γκολ κάποτε και άλλοτε με τη σύγχυση των άλλων στρατηγών και δη του Πετέν που συνθηκολόγησε με τους Χιτλερικούς. Η αλήθεια είναι πως λίγοι άλλοι εκλεγμένοι ηγήτορες τείνουν να τον ακολουθήσουν, όπως όταν πρότεινε ανεξάρτητο ευρωπαϊκό στρατό.

Οι πιο πολλοί στρέφονται προς τη Γερμανία. Μα η Μέρκελ δυστυχώς έχει γεράσει και σίγουρα έχει χάσει – αν την είχε ποτέ – την οξυδέρκεια και σοφία που κατά καιρούς επιδείκνυε σε κάποια ζητήματα σημασίας. Τώρα έχει αφήσει την κρίση της πανδημίας στον νεαρό Υγείας, Γενς Σπαν και τα οικονομικά στον ανεπαρκή Πίτερ Αλτμάιερ και τον Όλαφ Σολτς.

Η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος ης Κομισιόν (στη θέση του Γιούνκερ) μοιάζει πιο θηλυκό παρά πολιτικό πρόσωπο, με ενδιαφέρον για την εμφάνιση της και ως γυναίκα και ως ικανή (χωρίς όμως να δείχνει το δεύτερο). Στην πρόσφατη εμφάνιση της (μέσα Μαρτίου) ενώπιον εκπροσώπων του τύπου δεν είχε τίποτα σημαντικό να τους πει παρά μόνο να εγκωμιάσει τις 100 μέρες της στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Ναι, ο Κυριάκος μας αναδείχθηκε πολύ καλύτερος από όλους!

1 Comment

  1. Σημαντικά αληθινοί οι χαρακτηρισμοί για τους απανταχού αισθητά ελειματικούς σύγχρονους ηγέτες !
    Ωστόσο παράλληλα, μεσούντος του επιδημικού θανατικού, παρατηρήθηκε να ζωντανεύει σαν από τήν αρχαία εποχή , ο ΜΥΘΟΣ του ΑΙΣΩΠΟΥ για τον διαγωνισμό του ΛΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΕΛΩΝΑ :
    Οπου, όσοι ηγέτες λειτούργησαν με αλλαζονεία, εξάροντας το''τέλειο σύστημα υγείας των χωρών τους '' έκαστος, αγνοώντας τις παραινέσεις του επιστημονικού δυναμικού τους, ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, απάντησε εκδικητικά .Ενώ, ο δικός μας ΚΥΡΙΑΚΟΣ, καλοσπουδαγμένος στο HARVARD & στο STANFORD & με τους καθηγητές του εκεί, να τον εξάρουν για τον ιδιάτερα επιτυχή τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων, έχοντας πλήρη επίγνωση της ανεπάρκειας του δικού μας εγκαταλελειμένου Συστήματος Υγείας , έλαβε έγκαιρα τέτοια μέτρα, υπακούοντας στις παραινέσεις των επιστημονικών συνεργατών του, πέτυχε το αδύνατον !
    Αραγε ο δικός μας ΚΥΡΙΑΚΟΣ, μήπως με την πολιτική του, παράλληλα, δείχνει σθεναρά, πως ίσως οι καιροί επιτάσσουν την ανάγκη οι απανταχού ηγέτες να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τις ανάγκες των λαών τους , αντί προς τα οικονομικά μεγέθη των ισολογισμών των κρατών τους & μόνον, έχοντας χάσει κάθε μέτρο ανθρωπιάς στον βωμό των αναμενόμενων κερδών???

    Αλλά ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ μας, δεν πέτυχε το αδύνατον μόνο με το ΚΟΡΩΝΟΪΟ, αλλά & με το ΧΑΛΙΦΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, στο μεταναστευτικό !!!!!!!
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *