Ε1280: Αναρχοαριστερά και Δεξιά

Ε1280: Αναρχοαριστερά και Δεξιά

Στις εκλογές, για Πρόεδρο του Πασοκινάλ βγήκε ο Ανδρουλάκης και ας μην είναι στη Βουλή. Τους κατατάσσω και αυτούς στην Αναρχο-αριστερά, έστω και αν συγκυβέρνησαν με τον σαλταδόρο κ. Σαμαρά. Τότε ο Ευ. Βενιζέλος αναγνώρισε τους κινδύνους που απειλούσαν τη χώρα κι ενέργησε πολύ σωστά. Ως αμοιβή του είχε την εκπαραθύρωσή του από την κα Φώφη που, υγιής ή άρρωστη (ας αναπαύεται τώρα), δεν έπαψε να είναι η ίδια μέρος του ευρύτερου αναρχοαριστερού καρκινώματος δίνοντας στήριξη στον Τσίπρα σε πολλές παλαβές αλλαγές.

Μόνο παραπλανημένοι πιστεύουν και συνεχίζουν την αρλούμπα περί Κέντρου. Δεν υπάρχει καμία κεντρώα παράταξη στην Ελλάδα. Μόνο μετακινούμενη μάζα αμμώδους μυαλού πότε Δεξιά, πότε Αριστερά, πότε κάτι άλλο, φτάνει ο λαϊκιστής ηγέτης να υπόσχεται (όπως σε κάθε περίπτωση, για να είμαστε αμερόληπτοι) περισσότερα με πιο πειστικό τρόπο.

Αυτή είναι η μια παραπλάνηση.

Η άλλη είναι η αυτοϋπνωση της Δεξιάς ή Κεντροδεξιάς όπως τη βάφτισαν τώρα τη ΝΔ του Μητσοτάκη, το «πολυσυλλεκτικό κόμμα» που ευθαρσώς συμπεριλαμβάνει πρώην πασόκους μα και ακροδεξιούς σαν το Μπογδάνο κι ένα καμιόνι άλλους φανφαρόνους (Βορίδης κ.λπ.).

Νομίζουν πως είχαν στις εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019 μια περίτρανη νίκη. Ναι, με το καλπονοθευτικό σύστημα, ηττήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν κέρδισε πραγματικά η Κεντροδεξιά!

Με απλή αναλογική που θα αντανακλούσε την πραγματικότητα των ψηφοφόρων τα αποτελέσματα θα ήταν σε έδρες:

ΝΔ: 130, Ελληνική Λύση: 13 = σύνολο 143 Δεξιά.

Σύριζα: 103, Κινάλ: 26, ΚΚΕ: 17, ΜέΡα 25: 11 = 157 Ακροαριστερά.

Και αυτό μετά από την καταστροφική διακυβέρνηση των τσιπριστών Συριζαίων και την καλοκαιριάτικη πυρκαγιά με τους 103 νεκρούς στο Μάτι, τα σκάνδαλα και τους καυγάδες (Σύριζα – Ανελ). Η Αναρχοαριστρά κέρδισε.

Μα ο Μητσοτάκης έχει μεθύσει με τον ρόλο του ως πρωθυπουργός και νομίζει πως είναι σπουδαίος και τρανός επειδή και η Αμερική και η Γαλλία μας χειραγωγούν με πολύ λεπτό τρόπο για να στηρίζουμε τα συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Και τρέχει σε όλες τις κατευθύνσεις νομίζοντας πως είναι σημαντικός διεθνής παίχτης στις Διεθνείς Σχέσεις και αγνοεί τα εσωτερικά προβλήματα που υποσχέθηκε να λύσει με μεταρρυθμίσεις.

Τα ποσοστά είναι για τη συγκυρία μάλλον τραγικά.

ΝΔ: 39,85% Ελλ. Λ.: 3,70% = 43,55%

Σύριζα: 31.5%, Κινάλ: 8,12%, ΚΚΕ: 5,10%, ΜέΡα 25: 3,44% = 48,19%

Αυτή ήταν η κατάσταση το 2019. Τώρα; Το ποσοστό αναποφάσιστων είναι πολύ μεγάλο για την ώρα. Πρέπει να περιμένουμε! Μα τα ποσοστά της ΝΔ έχουν μειωθεί αρκετά, τόσο που να αποκλείουν πια την αυτοδυναμία!

Πιστεύω πως η Αναρχοαριστερά θα εξακολουθεί για πολύ ακόμα να είναι αριθμητικά υπέρτερη της Δεξιάς. Λόγω κάκιστης Παιδείας και κληρονομικότητας στη νοοτροπία – του τύπου “ο παππούς ή προπάππος μου ήταν σε ξερονήσι φυλακισμένος ή εκτελέστηκε από τους μοναρχοφασίστες”. Βολικότατα αυτοί όλοι και όλες λησμονούν πόσους σφάγιασαν οι κομμουνιστές στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, όπου ηττήθηκαν μα δεν το κατάλαβαν ακόμα. Και είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ο κομμουνισμός ανθίζει αναιμικά έστω. Λόγω κάκιστης Παιδείας και κάκιστης συμπεριφοράς της Δεξιάς (με τους φανατικούς εθνικιστές, τους δεισιδαίμονες θρησκόληπτους και τους πελατειακούς κερδοσκόπους) – που δεν θέλει να μάθει τι είναι ο πραγματικός Φιλελευθερισμός!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *