Ε1352: Τo εβραϊκό ζήτημα

Ε1352: Τo εβραϊκό ζήτημα

Έχω γράψει πολλά άρθρα υπέρ του Ισραήλ, ίσως κάποτε υπερθεματίζοντας. Επειδή εδώ υπάρχει τέτοια φοβερή άγνοια και ο Αείμνηστος Παπανδρέου έκανε κολλητό του τον Αραφάτ (έναν εκ Καΐρου Άραβα που μεταμορφώθηκε από την Κάγκεμπε και τους Ρουμάνους σε Παλαιστίνιο πρόσφυγα και ηγέτη) καταδικάζοντας το Ισραήλ και τα δίκαια των Εβραίων. Μα η συμπάθεια μου είναι προς την Αλήθεια και το Δίκαιο, όχι προς τη συγκεκριμένη εθνότητα που για μένα δεν διαφέρει από Εκουαδορινούς ή Αυστραλούς Αβορίγινες.

Προσποιούμαστε (ιδίως οι προεξέχοντες πολιτικάντηδες μας) πως δεν υπάρχει ρατσισμός στη χώρα της τρελής ροδιάς. Και όμως υπάρχει και όχι μόνο κατά των μεταναστών που απειλούν τα χρηστά ήθη κι έθιμά μας ή άλλων ξένων που σχηματίζουν συμμορίες για να κλέβουν ή να σκοτώνουν. Υπάρχει αντισημιτισμός – και όχι εναντίον του Κ. Σημίτη. Οι Εβραίοι θεωρούνται από τους φανατικούς τυφλοπόντικες της Ορθοδοξίας ως δολοφόνοι του θεανθρώπου Ιησού Χρηστού! (Πώς δολοφονείς έναν θεάνθρωπο σταλμένο από τον Πατέρα του να σταυρωθεί για να σωθούμε;) Από τους μη-θρησκόληπτους θεωρούνται παραδόπιστοι, αισχροκερδείς και πονηροί συνωμότες του Κεφαλαίου κατά των λαϊκών μαζών. Έχω ακούσει από συνταξιούχο δάσκαλο να διατείνεται πως οι Εβραίοι μέσω του Κεφαλαίου μας χειραγωγούν!

Τα γράφω αυτά διότι όντως με προβλημάτισε η στάση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για τον οποίο δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Μα αυτός ο πολιτευτής της ΤΑ αγνόησε τα σχέδια του Γ. Μπουτάρη, προηγούμενου δημάρχου, να εγερθεί ένα Μνημείο για τον χαμό των 8.500 Εβραίων της πόλης χάρη στους Ναζί κατακτητές που τους μάζεψαν 11/7/1942 και τους ξαπόστειλαν με τρένο στα εξολοθρευτικά στρατόπεδά τους (άνδρες ηλικίας 18-45 ετών). Υπήρξαν κι άλλες τέτοιες πράξεις εξόντωσης. Μα και τα εβραϊκά μνημεία και άλλα μνημεία καταστράφηκαν και τα υλικά τους χρησιμοποιήθηκαν από πιστούς χριστιανούς για δικές τους ανάγκες.

Ο χώρος της ιστορικής πλατείας θα γίνει, με απόφαση του Δήμου, πάρκινγκ και το έργο έχει ξεκινήσει πίσω απ’ τις λαμαρίνες.

Μα το Κεντρικό Ισραηλιτικό (όχι Ισραηλινό!) Συμβούλιο Ελλάδος (δηλαδή, οι εναπομείναντες Εβραίοι της χώρας) ξεσηκώθηκε σε έντονες διαμαρτυρίες. Και ο δήμαρχος, στη χαρακτηριστική συμπεριφορά πολιτικάντη, υποχώρησε κάπως άτακτα διευκρινίζοντας πως η ιδέα του προκατόχου του Μπουτάρη θα προχωρήσει (μετά το πάρκινγκ, υποθέτω). Πρόσθεσε πολύ σοφά πως πίσω απ’ τις διαμαρτυρίες κρύβονται (πώς το ξέρει αφού κρύβονται;) “πολιτικές σκοπιμότητες”.

Το μόνο που κρύβεται πραγματικά είναι ο αντισημιτισμός και η κερδοσκοπία που θα αφάνιζε ακόμα και Έλληνες ορθόδοξους όχι μόνο τη μνήμη της εβραϊκής κοινότητας. Ανοίξτε τα βιβλία της Ιστορίας μας να δείτε πόσες αναφορές (δεν) υπάρχουν στις συμφορές των Εβραίων που, άθελά τους έστω, προώθησαν την εθνική μας ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *