Ε1468: Αληθινό παραμύθι: Ολέσια και τουλίπες

Ε1468: Αληθινό παραμύθι: Ολέσια και τουλίπες

Η Olesya Pirozhkova ζει στην Krasnokamsk (στην Περιφέρεια Perm, Ρωσία). Είναι ωραία κοπέλα και μοιάζει να έχει τσαγανό.

Ζούσε με τη μητέρα της, η οποία πέθανε. Η αδελφή της είναι μοχθηρή. Άλλαξε κλειδαριά στο διαμέρισμα της Ολέσια κι έμπασε νοικάρηδες. Η Ολέσια πήγε στην αστυνομία και στο εισαγγελικό γραφείο μα επειδή δεν είχε λεφτά για δωροδοκίες, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τη βοηθήσει.

Η κοπέλα βρήκε ένα δωματιάκι σε ένα κοινόβιο. Στο μεταξύ η αδελφή της δεν πλήρωνε κοινόχρηστα, ηλεκτρικό, νερό, κλπ. Τα χρέη σωρεύτηκαν και οι δημόσιες υπηρεσίες κυνήγησαν την Ολέσια. Έτσι μπλόκαραν την τραπεζική της κάρτα. Παρότι εργαζόταν σε δυο δουλειές εκείνη δεν κέρδιζε αρκετά για να ξεχρεώσει κιόλας. Δεν ξέρει τι να κάνει.

Απελπισμένη γκουγκλάρει στο Διαδίκτυο ψάχνοντας. Κάποια ώρα διαβάζει κάτι που της δίνει μια νέα ιδέα. Έτσι πάει σε σχολή ξένων γλωσσών για να μάθει Ολλανδικά.

Στην Krasnokamsk τέτοιες σχολές είναι φωλιές εγκλήματος με ναρκομανείς, αντιφρονούντες, χήρες, ξένους και ντόπιους πράκτορες, κλέφτες και απατεώνες κάθε είδους. Η κρατική Ασφάλεια FSB τις παρακολουθεί στενά.

Μαθητές ξένων γλωσσών μαθαίνουν μια γλώσσα, μετά κάνουν αίτηση για διαβατήριο και άλλα έγγραφα ή/και αγοράζουν πλαστά έγγραφα και Σένγκεν βίζες και με την πρώτη ευκαιρία εγκαταλείπουν την Αγία Ρωσία.

Όταν ο διευθυντής πληροφορείται πως μια κοπέλα θέλει να μάθει Ολλανδικά (πολύ σπάνια επιλογή), γίνεται καχύποπτος.

“Βρήκες για φίλο κάποιον Ολλανδό;” τη ρωτά.

Όταν εκείνη αφελώς λέει “Όχι” μα δεν δίνει πρόσθετη εξήγηση, αμέσως καλεί κάποιον από την Ασφάλεια. Αυτός τώρα την ανακρίνει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πίεση ή βασανισμό. Η Ολέσια ομολογεί αμέσως.

“Ξέρετε, θέλω να πάω στην Ολλανδία, επειδή εκεί έχουν μεγάλη ποικιλία τουλίπας. Τουλάχιστον έτσι διάβασα στο ίντερνετ.”

“Τι; Θες να κάνεις εμπόριο τουλίπας; Θα αγοράζεις εκεί και θα πουλάς εδώ; Η μαφία των Αζέρων που διακινεί άνθη, θα σε διαμελίσουν και θα ταΐσουν τα κομμάτια σου στα σκυλιά Rottweiler τους!”

“Όχι, όχι! Δεν θα εμπορεύομαι. Δεν θα αγοράσω τουλίπες! Θα τις κλέψω!”

“Γιατί να τις κλέψεις, κοπέλα μου; Έχεις τόσα άλλα πράγματα να κλέψεις!”

“Αν κλέψω τουλίπες, θα με πιάσουν και θα με βάλουν φυλακή,” εξηγεί επιτέλους η Ολέσια. “Διαβάζω στο ίντερνετ πως το εσωτερικό των φυλακών στην Ολλανδία είναι πολύ καλύτερο από το εξωτερικό των φυλακών εδώ στη Ρωσία!”

– Χ – Χ – Χ – Χ –

Η ιστορία γελοιοποιεί, υποτίθεται, τις συνθήκες ζωής στη Ρωσία. Ένας Ολλανδός ο Berend Hansen διάβασε την ιστορία στο λινκ –

Жительница Пермского края хочет уехать в Нидерланды и сесть в тюрьму | Новости Перми сегодня — Про Город Пермь | Новости Перми сегодня — Про Город Пермь

Έγραψε λοιπόν για τις Ολλανδικές φυλακές με λεπτομέρειες (και την υπόνοια πως η εγκληματικότητα μειώνεται στην Ολλανδία, χώρα στη μισητή Δύση).

Είναι αλήθεια – οι φυλακές μας είναι αρκετά άνετες, για φυλακές. Εδώ και καιρό πολλά κελιά μένουν άδεια και αυτό είναι περιττό κόστος. Τα τελευταία χρόνια έκλεισαν δυο ιδρύματα. Έτσι η κυβέρνηση διαφήμισε την παροχή χώρου για φυλάκιση σε άλλες χώρες. Φιλοξενήσαμε λοιπόν πολλούς Νορβηγούς. Στη Νορβηγία υπάρχουν αρκετοί παραβάτες μα δεν υπάρχουν αρκετά κελιά. Οι φιλοξενούμενοί μας έμειναν τόσο ευχαριστημένοι που δεν ήθελαν να φύγουν όταν συμπληρώθηκε η ποινή και το συμβόλαιο ενοικίασης.

Υπάρχει, επιπλέον, μια ρωσική κωμωδία στην οποία ένας κακόμοιρος Ρώσος, κάπως καταφέρνει να φθάσει στην Ολλανδία. Γνωρίζοντας πως μπορεί να φυλακισθεί αν δείξει ασέβεια προς τη βασιλική οικογένεια, βρίσκει μια φωτογραφία της βασίλισσας Beatrix, της μουτζουρώνει το πρόσωπο με γενειάδα, τη δείχνει σε έναν αστυνομικό και απαιτεί να πάει φυλακή.

Μερικοί το θεωρούν τώρα εύκολο τρόπο να περάσουν διακοπές στην Ολλανδία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *