Ε1289: Ευρωπαίοι Βαλκάνιοι

Ε1289: Ευρωπαίοι Βαλκάνιοι

1. “Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν το φρόνημα του Κωνσταντίνου Κ., το οποίο ενστερνίστηκαν το 1975 ακόμα και αριστεροί σαν τον μακαρίτη Μίκη (“Καραμανλής ή τανκς”: και στις 2 περιπτώσεις Δύση!). Είναι και αυτό μια αξιόλογη πολιτική αρχή. Αυτή σε αντίθεση με πολλές άλλες την τηρούμε. Ακόμα και ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε το δόγμα παρά τις αντιρρήσεις του, με βαριά καρδιά. Έτσι βρισκόμαστε, όπως λέγεται, στην ορθή πλευρά της Ιστορίας και μάλιστα σχεδόν ενωμένο έθνος.

Βέβαια εμείς δεν είμαστε Πορτογαλία (που βγήκε από το μνημόνιο σε 3 έτη), ούτε Ολλανδία, ούτε Γερμανία, ούτε Γαλλία, ούτε όποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα προς δυσμάς. Δεν φταίμε! Κάναμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι μπορεί μια ικανή κυβέρνηση σαν τη δική μας: αυτό είναι το δόγμα Μητσοτάκη – που ουσιαστικά υποκρύπτει και μια αταλάντευτη ατολμία, δυστυχώς, σε πάρα πολλούς άλλους τομείς.

2. Το βλέπουμε συνεχώς στην αντιμετώπιση των ταραχοποιών μπαχαλάκηδων που πυκνώνουν στα ΑΕΙ και τα θύματα δεν βρίσκουν προστασία ή βοήθεια παρά μετά την ταλαιπωρία και οδύνη τους – ένα φαινόμενο μοναδικό στην Ευρώπη. Διότι η Αστυνομία δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους πολιτικάντηδες – που δεν σε κάνουν να γελάς αλλά να θλίβεσαι αφού και τα όργανα της Τάξης δεν τολμούν, ή μάλλον δεν τους επιτρέπεται, να επέμβουν.

Η παραίτηση του Χρυσοχοΐδη που ήταν ουσιαστικά εκδίωξη για να κατευναστεί η Αναρχοαριστερά ήταν αρκετά δηλωτική αυτής της διάχυτης δειλίας η οποία επί δεκαετίες παρέλυε τους αρμόδιους υπουργούς και συνεχίζει να κρύβεται κάτω από την προβειά του “πολιτικά ορθού” και προσποίησης ανθρωπισμού που ενδιαφέρεται και προστατεύσει τους θύτες και όχι τα θύματα.

Ας είναι, όμως, τώρα έχει νικήσει η βιβλιοθήκη τις βαριοπούλες. Και ο Χρυσοχοϊδης έχει κληθεί πίσω στην πολιτική. Ίσως αργά μα σίγουρα μπαίνουμε στη σκληρή Ευρώπη.

3. Να πώς σε άλλες χώρες λειτουργεί η αστυνομία, σύμφωνα με άρθρο του Τ. Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή 5/11:

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, στο παρισινό προάστιο Colombes μια ομάδα αστυνομικών σταμάτησε έναν περαστικό για να ελέγξει την ταυτότητά του. Αυτός αρνήθηκε τον έλεγχο, έβγαλε μαχαίρι και στράφηκε εναντίον τους φωνάζοντας “Αλλαχού Ακμπάρ”. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων. Τον τραυμάτισαν χτυπώντας τον στη λεκάνη. Ενώ ο τραυματίας ζούσε ακόμη, η εισαγγελία διέταξε ανάκριση για “απόπειρα δολοφονίας προσώπου που εκπροσωπεί τη δημόσια εξουσία”, κοινώς απόπειρα δολοφονίας κατά των αστυνομικών. Όταν ο τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του, η εισαγγελία, το γαλλικό της αντίστοιχο για την ακρίβεια, δεν στράφηκε εναντίον των αστυνομικών κατηγορώντας τους για “φόνο εκ προμελέτης”. Δεν τους ταπείνωσαν περνώντας τους χειροπέδες, ούτε κλείνοντάς τους στο κρατητήριο για κάτι εικοσιτετράωρα. Το ίδιο συνέβη και με τους αστυνομικούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάποιον που δεν φορούσε μάσκα και παρενοχλούσε ταξιδιώτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Saint Lazare στο Παρίσι. Όταν τους απείλησε με μαχαίρι, φωνάζοντας “Αλλαχού Ακμπάρ”, τον πυροβόλησαν στον θώρακα. Την Τρίτη η εισαγγελία διέταξε ανάκριση για “επίθεση σε πρόσωπο επιφορτισμένο με τη δημόσια ασφάλεια”. Αχ αυτή η Γαλλία, πότε θα μάθει τι θα πει πραγματική δημοκρατία;

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν παρενέβη η αντιτρομοκρατική. Αντιμετωπίσθηκαν σαν συμβάντα αυτής της υβριδικής εγκληματικότητας, η οποία αναβαθμίζει ένα καθημερινό συμβάν, όπως η κλοπή αυτοκινήτου, σε υπόθεση ανθρωποκτονίας. Όπως ακριβώς έγινε στο Πέραμα. Ύποπτος, άρνηση ελέγχου, καταδίωξη, επίθεση κατά των αστυνομικών και ένας νεκρός. Και μη μου πείτε ότι στη Γαλλία έβγαλαν μαχαίρι, φονικό όπλο, ενώ στο Πέραμα ο άτυχος Ρομά απλώς χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να διαφύγει. Φονικό όπλο χειρότερο απ’ το μαχαίρι. Δεν αντιμετωπίζεται σώμα με σώμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο νεαρός Ρομά όταν έβαλε όπισθεν για να διαφύγει από τους μοτοσικλετιστές που τον είχαν αποκλείσει, σκέφτηκε ότι δεν θα “τολμήσουν” να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους όπλα. Έτσι του έχει μάθει η Ελληνική Δημοκρατία. Αυτή είναι η Ελλάδα. Η συνέχεια έρχεται να τον επιβεβαιώσει. Δίωξη κατά των αστυνομικών για “φόνο εκ προμελέτης”. Την επόμενη φορά ας τολμήσουν να καταδιώξουν και θα δουν.

Στις υγείες μας, για όσους ενδιαφέρονται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *