Δίχως αξίες και αρχές

Δίχως αξίες και αρχές

- in Επικαιρότητα
0

1. Έχω ξαναγράψει για το θέμα και μάλλον θα ξαναγράψω διότι κάθε τόσο γίνεται φανερό πως όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία (και ο πρόεδρός της, φυσικά) δεν έχει αρχές μα ενώ το υποψιάζεται, δεν κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια να υιοθετήσει μερικές.

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι καθαρά Νεοδημοκρατικό. Όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ που έχει βαλτώσει στον λενινισμό, πάσχουν από έλλειψη αρχών – που σημαίνει πως η πλειονότης των Ελλήνων δεν έχει αρχές.

Όταν λέω «αρχές» δεν εννοώ φυσικά αντιλήψεις που αλλάζουν ανάλογα με τον καιρό ή το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ούτε βέβαια τη γνωστή και απόλυτα σεβαστή πανανθρώπινη αρχή να θέλουμε όλοι να ζήσουμε άνετα και μάλιστα αξιόπρεπα – και ας είναι σε βάρος άλλων.

Εννοώ απλά – να μην εξαπατούμε, να μη λέμε ψέματα, να μην κλέβουμε, να μη βλάπτουμε, να μη βρίζουμε και γενικά να μην εμποδίζουμε άλλους στη δική τους απόλαυση μιας αξιόπρεπης ζωής.

2. Βλέπω πως ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει πως το Σύνταγμα που πρόσφατα ψηφίστηκε με ορισμένες τροποποιήσεις ήταν (Νοεμ 2019) προϊόν διακομματικής συναίνεσης. Όπως και η ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Έτσι ο ίδιος και το κόμμα του αρκείται σε επιτυχίες δευτερευόντων πραγμάτων αγνοώντας βροντερά τις προεκλογικές και μετεκλογικές μεγαλοστομίες περί αριστείας. Η αριστεία πάντοτε σχετίζεται με τα πρωτεύοντα.

Έτσι τώρα έχουμε το κολοβό (μα προϊόν συναίνεσης) σύστημα ψηφοφορίας των απόδημων Ελλήνων. Μα, εξίσου ποταπό, σύμφωνα με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις τις μεγάλες αποφάσεις για την Παιδεία (ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ), για τη μονιμότητα των ΔΥ (μια μάστιγα στις κρατικές δομές και υπηρεσίες), το απίστευτο και ντροπιαστικό τέλμα της δικονομικής λειτουργίας, την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα μετά από 10 έτη!!!

Και στο μεταξύ συνεχίζονται οι διορισμοί και ο πρωθυπουργός, λέγεται, είναι έξαλλος! Ας διώξει 2 υπουργούς και θα δει πως οι άλλοι θα φερθούν σωστά. Αν δεν το κάνει τώρα, θε είναι πολύ αργά μετά από 3 χρόνια!

3. Λέτε να σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης πως στις επόμενες εκλογές θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία και έτσι θα κάνει τις μεγάλες τομές για τις οποίες μιλάει από τότε που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά;

Είναι πολύ πιθανόν. Είναι νέος ακόμα και έχει χρόνο μπρτοστά του – φτάνει να μη ξεχάσει ως τότε περί τίνος πρόκειται. Διότι και τώρα μα και στο εγγύς μέλλον έχει πολλές καυτές πατάτες.

Για να δούμε. Θα καταφέρει τουλάχιστον να μαζέψει κάπου 600 εκμ. από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και έτσι να καλύψει την απώλεια αντίστοιχων εσόδων που συνεπάγονται διάφορες μειώσεις στη φορολογία;

Αυτό θα είναι αξιόλογο επίτευγμα. Επίσης θα προωθήσει άραγε πολύ πρακτικά την αρχή της εντιμότητας που μοιάζει ετοιμοθάνατη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *