Στροφές από 180 ως 360 μοίρες

Στροφές από 180 ως 360 μοίρες

- in Επικαιρότητα
0

Λέγονται και διαστροφές και αντιφάσεις και ασυναρτησίες και σχιζοφρένεια. Συχνά φαινόμενα στη χώρα των κλόουν της κωλοτούμπας.

Είναι κυρίαρχη αντίληψη σε κάθε απόχρωσης κυβέρνηση (δεξιά, αριστερή και μίγμα) πως τα δημοσιονομικά ελλείμματα εξαλείφονται με μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες και έτσι έχουμε διορισμούς στο Δημόσιο, νέους οργανισμούς κι επιτροπές, αυξήσεις μισθών και συντάξεων και νέες παροχές σε ταλαίπωρα κοινωνικά στρώματα.

Το μίγμα ακροδεξιάς (ΑΝΕΛ) και αναρχοαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνησης που φανέρωσε ό,τι χειρότερο έχει ο χαρακτήρας του σύγχρονου ελλαδίτη, είχε υπουργό Άμυνας έναν ευτραφή μπούλη που πήγαινε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στην Αμερική για να τζογάρει μεταξύ άλλων ευτράπελων δραστηριοτήτων – ενώ περνούσε οικονομική κρίση η χώρα – και απειλούσε τους Τούρκους πως αν κάνουν την παραμικρή κίνηση «θα τους τσακίσουμε» (Δεκ. 2018). Oι Τούρκοι αλώνιζαν τους γαλάζιους αιθέρες και τις γαλάζιες θάλασσές μας!

Εδώ γίνονται διαδηλώσεις και συλλαλητήρια υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας ή κατά της εκμετάλλευσης και της βίας με βροντερή βία κατά μπάτσων, περαστικών, κάδων, λεωφορείων, κτιρίων και ό,τι άλλο τύχει να βρίσκεται ή να περνά από κοντά.

Είναι δόγμα στον πολιτικό κόσμο πλέον πως το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να δίνει μισθούς στους εκπαιδευτικούς και όχι να εκπαιδεύει – και σε αυτό συναινούν πλήρως συνδικαλιστές μα και γονείς.

Έγινε δόγμα φλογερό, που πάει τώρα να σβήσει, πως το κάπνισμα είναι κοινωνικό αγαθό, κοινωνική δραστηριότητα διότι έτσι και απαγορευτεί θα κλείσουν μπαρ, καφετέριες, κουτούκια και μπουζουξίδικα.

Ο ιδιωτικός τομέας και ανταγωνισμός (κήρυσσε άλλο δόγμα) με την ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει μαγαζιά ανοιχτά και τις Κυριακές εφόσον το θέλουν, αυξάνει τις τιμές, ενώ ο περιορισμός όλων αυτών των φιλελεύθερων ανοησιών και τα κρατικά μονοπώλια τις μειώνουν και προστατεύουν τους καταναλωτές.

Οι βουλευτές υπάρχουν για να υπακούν τον πρωθυπουργό τους και όχι να σκέφτονται και να ελέγχουν την κομματική κυβέρνηση. Η δε κυβέρνηση υπάρχει για να κάνει ρουσφέτια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στο σίγουρο Δημόσιο και όχι να φροντίζει τα της κοινωνίας και του έθνους.

Λέτε να αλλάξουν αυτά τα δόγματα με ανα- και αντι-στροφές;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *