Φραξιονισμός στον Σύριζα

Φραξιονισμός στον Σύριζα

1. Δεν είναι μόνο η ΝΔ που δεν έχει αρχές όσο και αν πολλοί κομπάζουν περί φιλελευθερισμού. Ο Σύριζα μου φαίνεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση λόγω και προσωπικών και ψευτοϊδεολογικών διαφορών.

Η Αναρχοαριστερά ουδέποτε είχε και ουδέποτε θα έχει αρχές. Είχε και θα έχει μόνο μία: «Ανάλογα με τις συνθήκες… Βλέπουμε και κάνουμε». Την κληρονόμησε από τον Λένιν.

Ο τσιπρισμός ως νοοτροπία και συμπεριφορά ακολουθεί αυτή την αρχή, φυσικά, μα την έχει εκλεπτύνει (ή έχει προσθέσει μια λεπτή άποψη) ως άξεστη εξαπάτηση για επικράτηση.

Οι Πασοκάριοι του Αείμνηστου προσχώρησαν (τελευταία ομαδικά) διότι συνειδητοποίησαν την πολιτική συνάφεια της απάτης μέσω της σοσιαλιστικής αρλουμπολογίας και λαϊκισμού (παροχές στους πάντες).

2. Το 32% που καταγράφτηκε στις εκλογές 7/7/19 συνίσταται σε μια πελώρια πλειοψηφία εναπομεινάντων πασόκων που δεν βλέπουν την ίδια ικανότητα εξαπάτησης στην κα Φώφη.

Θέλοντας λοιπόν, όσο γίνεται, να αντισταθμίσει αυτό το μπουλούκι παλαιολιθικών πασόκων, ο ιδιοφυής κ. Τσίπρας προώθησε την καμπάνια της ένταξης νέων μελών στην «προοδευτική συμμαχία» του που θέλει να ολισθήσει στις παρωχημένες δόξες του 1980 (ή 1970).

Τον ίδιο βέβαια, τον ενδιαφέρει μόνο η ανακατάληψη της εξουσίας για τη χαρισάμενη, ανέμελη πρωθυπουργική ζωή τουρισμού ανά την υφήλιο, και ως τότε η απολυταρχική ηγεσία του κόμματος που κατά καιρούς αμφισβητείται από άλλους, εξίσου ανεγκέφαλους, μωρόδοξους επαναστάτες της πάρλας.

3. Υπήρχε ο αρχικός φιλόδοξος στόχος να συλλεγούν στην τσιπρική συλλογικότητα 180.000. Τέτοιος αριθμός από μόνος του θα διατράνωνε τη θέση του Ιεροφάντη. Μα δεν έπιασε.

Ο φαντασιακός στόχος έπεσε στις 70.000. Μα ο κοσμάκης, ακόμα κι όταν βρίσκει κάτι να συμπαθήσει στον ανηλικίωτο μπέμπη των μοντέρνων μπολσεβίκων, αντιστέκεται. Τώρα (Δεκ 2019) το τσιπρικό ιερατείο θα είναι ευχαριστημένο με 50.000. Και όντως θα είναι πολύ ευχαριστημένο διότι μέχρι τώρα έχουν προσχωρήσει εγγράφως, πολύ λιγότεροι από 20.000 και ο μέσος ηλικιακός όρος είναι γύρω στα 50!

Ναι υπάρχει ο σκληρός τσιπρικός πυρήνας και γύρω περιφέρονται ή έχουν κατασταλάξει πρώτα οι πιστοί οπαδοί και μετά οι άλλοι, οι πασόκοι, που αλληλοβλέπονται με δυσπιστία και καχυποψία.

Είναι και η Ομάδα των 53, ή όσων άλλων. Η Ζωή δεν έκανε Μπαμ μα κράτησε την «Πλεύση Ελευθερίας». Ούτε ο Λαφαζάνης με τη ΛΑΕ.

Μα ο Βαρουφάκης με το «Μέρα 25» τράβηξε πολύ κοσμάκη και αν συνεχίσει να μπαρουφολογεί μπορεί να τραβήξει κι άλλους.

Δύσκολο αυτό το μπουλούκι των μεταμπολσεβίκων – κι ας έχουν όλοι τους καταγωγή από τον ίδιο προπάππο, το ένδοξο, αιματηρό ΕΑΜ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *